niki -> RE: Kolku se zastapeni babite??? (4.8.2009 11:51:17)
|
Jas se porodiv i si dojdov kaj majka mi, ne za da mi pomaga ama takva ni bese situacijata togas. Majka mi si zema samo eden den sloboden od rabota koga izleguvav od bolnica i posle si odese na rabota, taka sto ne mi se mesala voopsto, a svekrva mi dojde pa uste sakase da zasedne dve nedeli da mi pomagala, ama ja i rekov deka ne mi treba pomos i edvaj ja izdrzav dva dena sto bese, a ne 2 nedeli, isto ke se potepase prva ona kaj bebeto ako place, pa krivo i bese sto ne sum ja viknala ona da ja banjala i red drugi raboti. Ja na se toa odgovoriv deka sum rodila dete ja da go cuvam a ne nekoj drug i tuka zavrsia site muabeti. Sega doaga ednas godisno kaj nas letno vreme i sedi po tri meseci, ja cuva koga sum na rabota, ama koga sum doma jas sum si odgovorna i si kazuvam sto mi smeta. Ne pali toa i ne se menja ona, ama bar ne kutam. Zapnala ona koga ke si odela da ja zemela na gosti, ama nema sansi daleku e ne dozvoluvam. Tie muabeti me nerviraat, postojano povtoruvanje so nadez deka ke si go promenam mislenjeto, jas si premolcuvam i samo odvreme navreme i kazuvam deka ke bide kako sto ja ke odlucam a ne ko sto ona saka, za seriozni raboti inaku za sitnici ja ostavam da si go prai keifot, podzamizuvam demek ne sum primetila.
|
|
|
|