Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Суво овошје во второто тромесечје од бременоста 5.8.2009 16:22:58
Палешка РР
Мене вчера докторката ми препорача да јадам суво грозје, суви смокви, урми, сливи и секаков друг вид на суво овошје. Тоа ја бистрело плодовата вода. Па нема никаква штета мамички, не е на одмет да јадете и вие кои сте во второто тромесечје од бременоста.
RE: Суво овошје во второто тромесечје од брем... 6.8.2009 9:51:06
Sara
Не сум чула за плодовата вода ама мене прво козметичарката ми препорача да јадам суво овошје поради столицата да биде поредовна, да немам проблеми. А мојот гинеколог знам ги препорачува ако евентуално бебето заостанува во растот бидејќи содржат од тие убавите шеќери да се зема суво овошје.
RE: Суво овошје во второто тромесечје од брем... 5.9.2009 11:07:10
evgenija
prv pat slusam..jas i onaka od suvo ovosje jadam ananas, mango i kajsii, se drugo mi e nekako grozno, osobeno suvo grozje- toa nikako nemozam, duri i od cokolado go trwebam
RE: Суво овошје во второто тромесечје од брем... 23.10.2009 20:53:30
Bile
Koga zborime za suvo ovosje vo bremenost treba da napomeneme deka pred se e mnogu korisno bidejki pomagaat na plodot za zgolemuvanje na tezinata, taka da ne samo vo vtoroto tuku i vo tretoto tomesecje od bremenosta e mnogu korisno.
RE: Суво овошје во второто тромесечје од брем... 21.1.2010 12:27:07
mami
трудници, јадете ли суво овошје? освен што е добро за плодот, одлично е и за регулирање на столицата а и е здрава замена за чоколадо или некои од другите висококалорични грицки
RE: Суво овошје во второто тромесечје од брем... 21.1.2010 12:31:01
arh_diz
na mene isto ginekologot mi rece da jadam . Deka e mnogu pozdravo od bilo kakvi slatki.A pogotovo navecer zatoa sto sodrzi priroden seker. Inaku tuka mnogu se konzumira suvoto ovosje
RE: Суво овошје во второто тромесечје од брем... 8.4.2010 17:16:31
denicka
suvata brusnica i cajot od brusnica isto taka e dobar za besikata, dokolku ste nastinati i ve pece pri mokrenje.namesto uvin caj,mnogu e podobro. isprobano provereno 100%
RE: Суво овошје во второто тромесечје од брем... 24.8.2013 2:19:16
bucko mal
Jas ne sum bremena da ne se razbereme pogreshno Samo sakam da si kazam sto jadev vo bremenosta,dodeka doev pa I den denes. Najmnogu jadev urmi I suvi grozje,ponekogash suvi kajsii,ananas,papaja,mango. Najmnogu sakam suvi smokvi no tuka ne se bash taze,i ic ne se vkusni. Pred nekoe vreme probav suvi cresi,mnogu vkusni,ubavo me potsetivte da kupam
RE: Суво овошје во второто тромесечје од брем... 18.10.2013 11:59:36
myhappiness
Јас поради честите уринарни инфелции редовно пијам чај од брусница а јадам и сушена брусница речиси секој ден по една-две раце. Смокви повремено, но онака од што ми се убави, не знаев дека имаат некое корино дејство врз плодот или плодовата вода. Сега кога знам ке ги зголемам колицините :) обожавам секакв вид на суво овошје.
RE: Суво овошје во второто тромесечје од брем... 19.11.2013 8:53:28
LARA83
мамички јас се давам во суво овошје, најмногу сакам суви сливи (меки и сочни), кајсии и урми доколку се тазе ама знам и дека се доста калорични а незнам како да се воздржам да не јадам многу количински плус со нив мешам бадеми ореви лешници и баш доаѓа како калорична бомба колку е добро за бебчето ќе видиме на наредна контрола а мамичка си расте во килажа ....... е сега сигурно е поздраво да се јаде наместо благи торти и сл,
RE: Суво овошје во второто тромесечје од брем... 16.12.2013 18:48:27
nutelce
urmite se preporacuvaat bas vo tretoto tromesecie...pomagale za polesen poragaj...sodrzele nekoja sostojka od koja trudnicite koi redovni gi konsumirale poslednite 2-3 meseci polesno i pobrzo se otvorale....
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.