Bethany -> RE: Машко и женско дете - посебни детски соби или не? (3.1.2014 22:11:05)
|
Мими33, ако ќерка ти веќе спие во посебна соба, тогаш бебето најдобро да биде со вас во спална, од практични причини, цицање и чести будења на бебето, и да не ја разбудува ќерка ти. Ако малата спие со вас во соба, а ти наскоро треба да се породиш, дефинитивно не е препорачливо неа да ја сместиш во одделна соба кога ќе дојде бебето, поради психолошкиот момент, да не се чувствува како исфрлена од вашите животи "Сега дојде бебето и сега оно спие со мама и тато, јас морам надвор од собата". Ионака ќе треба допрва да се адаптирате на нов член, посебно малата, па такво нешто сигурно не ти треба. А понатаму, како децата ќе раснат, ако веќе имаш простор, јас секако би и дадела посебна соба на секое. Ако нема простор, можат и двајцата заедно, ама мислам за малиот дури кога ќе има две години пример, кога ќе спие цела ноќ, па тогаш со сестра заедно во собата. Тоа некое мое размислување, како би јас направила. Па секако пиши што одлучивте. [sm=smiley1.gif] Едит: сега разбрав дека си на почетокот на бременоста. Ако веќе сакаш да ја одделиш малата во посебна соба, тогаш треба уште сега да почнеш, да има време да се навикне и не го поврзе доаѓањето на бебето со нејзиното заминување [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|