Junona -> RE: Матични клетки од папочната врвца (15.8.2011 10:03:48)
|
Koga jas bev trudna i normalno citav za bremenotsa maticnite kletki bea bash bi si zela pravo da kazam moderni, pa se trudev da citam i da se obrazuvam pa na krajot odluciv deka so sigurnost kje zemam bidejki se investicija vo zdravjeto koja treba da im ja obezbedam, se odlucivme za kompanija koja zacuvuva maticni kletki i vo Belgija i vo Holandija, a kje si zemam za pravo da kazam i edna od poserioznite kompanii vo odnos na sertifikatite, prevodite zashtite, no... Edno golemo no... plativme mnogu okolu 3200 evra za dvete deca, dobivme odgovor deka se ispitani i zemanjeto uspeshno ... Bidejki ete pishav deka imame problem so ednotot detence i momentalniot pohod vo zivotot mi e kako da iznajdam nacin da go oporavam nego. Vo svetot edinstvena opcija za problemite na moeto dete (cerebralna paraliza, i epilepsija) se maticnite kletki, i vo nashite krugovi navistina vlevaat mnogu nadez, iako od ovaa gledna tocna nema da se osudam ushte da interveniram bidejki seushte e mlada nauka pa kje pocekam da se podrazvie uste nekoja godina. Jas bev mnogu srekjna shto sum odlucila da zacuvam maticni kletki bidejki ete, sum donela pravilna odluka i sme se nashle vo takva situacija kade kje mu pomognam na moeto dete. Ova istrazuvanje mi e vo tek, a najmnogu go vodi vo drzavava dr.Milan Ristevski,koj e i licno zasegnat pa na negovi preporaki kontaktirav nekolku kliniki koi se szanimavaat so ovaa problematika vo Amerika, Germanija i Kina. SITE DO EDNA MI ODGOVORIJA: DEKA TOA SHTO IMAM MATICNI KLETKI OD PAPOCNA VRVCA NISHTO NE MI VREDI BIDEJKI TRETIRANJETO NA PONATAMOSHNITE PROBLEMI SO BILO KOJ METOD KOJ VKlUCUVA MATICNI KLETKI, SE KORISTAT MNOGU POPoTENTNI KLETKI KOI SE EKSTRAHIRAAT NAJCESTO OD RSKAVICATA OD NOSOT. MATICNITE KOI JAS GI IMAM VO BANKA KE IM POSLUZAT NA MOITE DECA DOKOLKU EDEN DEN KJE SAKAAT DA GI ISPEGLAAT BRCKITE NA LICETO, BIDEJKI KAKO SE PRODLABOCUVAAT ISTRAZUVANJATA OVIE MATICNI KLETKI SE NA NIVO NA KOZMETOLOGIJA. Se javiv vo kompanijata kade imame zacuvano kletki i pobarav da me spojat so bolnici koi vrshat operacii pri epilepsii tretmani i sl, takvi nemaat, i ne samo oni tuku NIEDNA druga KOMPANIJA.Ne se lutam bidejki ovaa nauka e tolku mlada nova i vo podem da togash koga jas zacuvuvav pred 5 godini ne ni znaele deka poocnite maticni kletki nemaat potetnost.Taka da iako znam deka vo drzavava e nekako bad luck da se misli na situaciji shto ako ima vakva ili takva bolest ,no od deneshen aspekt jas nikogash ne bi stavila, toa shto imam stvaeno i ekstrakcijata e uspeshna vo momentov mi e svedena samo na pepmere koe kje si go cuvam do krajot na zivotot a kje nema svrha i 3500 evra koi mozelo da gi iskoristam za mnogu popametni raboti.
|
|
|
|