Yummy Mammy -> RE: Повреди и незгоди во градинката/училиштето (24.5.2013 7:44:15)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: majkanasin Не знам каде точно да пишам, па ја видов темава како најпосетена последниве минути. Дали ви биле сомнителни модринките и гребаниците на детето од градинка? Се сомневам дека детето ми е удрено од учителките таму, зашто ем сам си кажува и покажува (има 2,5 години а збори како за 5) ем се премногу големи и силни за да бидат од друго дете или играчка. Не викам дека не е можно сам да се повредил, само ве молам за искуствата ваши, дали сте се посомневале, како сте изреагирале, како сте откриле што се случило и како се решило? Не знам веќе што да мислам. Bi trebalo da porazgovaras so ucitelkite. Za da ne se navredat gospozite, da ne ispadne deka gi napagas, jas bi se napravila onaka naudrena kao: "a be detevo go gledam so modrici, doma ne sum go videla da se udri, ovde da ne se stepal so nekoe drugarce... da ne ste videle nesto, da znaeme doma da obrneme poveke vnimanie..." i ke vidis kako ke izreagira, zatoa sto ti si go znaes deteto, zanes za sto moze da se tepa, a za sto ne. Baska, ucitelkata nikogas nema da ti kaze: "da, jas go istipav zatoa sto ne me slusase"
|
|
|
|