Elce -> RE: Clexane-инекции за време на бременост (5.12.2010 16:46:21)
|
Zdravo na site.Vi Blagodaram za vasite odgovori.Bev da se konsultiram uste so eden transfuziolog i resivme da ja povtorime analizata za Protein S (bioloska aktivnost),cekam rezultati momentalno,vo slucaj ako seuste e niska vrednosta t.e pod normala bez diskusija ke moralo da primam Clexane.Ovoj protein S koga e vo deficit pravi problemi na postelkata i plodot ne dobiva dovolno kislorod i hrana.Inaku mene hemostazata sekogas mi e uredna,samo prviot pat koga ispituvam imav blago pokacuvanje na Afa i toa IgM i na IgA,zatoa mi go dadoa Aspirinot 100,koj iskreno ic ne sakam da go pijam,no me smiruvaat vasite odgovori deka ne e steten,neznam ni samata kolku stranici procitav za Aspirin i bremenost.Na vtoroto ispituvanje Afata mi e dobra kako i hemostazata,samo PS(bioloska aktivnost)e namalen,da ne se povtoruvam,vo petok ke znam definitivno sto ponatamu.Inaku jas imav prethodno eden spontan abortus i maticniot ginekolog mi dade da ispitam najnormalno mikrobiolski brisevi,analiza za toksoplazma,i site naodi bea uredni.No nikogas ne me prati na transfuziologija da ispitam ova sto sega ispituvam,mi vikaat trebalo posle spontaniot da napravam ispituvanje i kaj niv.Inaku mojot maticen ginekolog nema pojma deka jas seto ova go ispituvam,mu gi pokazav prvite rezultati mi vika nisto toa,se pokacuvaat za vreme na bremenost,ostaj toa i tolku,a transfuziologot mi vika zosto da rizikuvam.Inaku odam i kaj drug ginekolog odkoga ostanav bremena toj me prati na transfuziologija.Prvo se zamarav oti maticniot taka misli,no zosto koga imam naod na nesto sto ne e vo normala da se ignorira?Dilemi .......Zosto da pijam Aspirin ako ne treba,spored maticniot ginekolog.Bidejki bev podlozena na progesteronska terapija Dabroston2*1,amp.Progesteron depo ednas nedelno,i vaginaleti Utrogestan koi gi stavav samo nedela dena,ova na pocetokot na bremenosta,se konstultirav so edna doktorka ginekolog i taa mi rece deka takva terapija,obavezno odela so Aspirin,a maticniot ne mi dade Aspirin,duri vo 9 nedela pocnav da primam i toa zaradi pokacena AFA.Pozdrav do site
|
|
|
|