Mihaela 2010 -> RE: Какво искуство имате со бебиситерките (3.7.2011 12:49:36)
|
Gi citam vasive komentari,i gledam deka pretezno ste nezadovlni od bebisiterkite.. Pred mesec dena i jas trgnav na rabota,a kerkami sega ima 14 meseci..Bidejki nema koj da mi ja cuva,osven majka mi koja e seuste vo aboten odnos,bev primorana da najdam zena sto ke mi j cuva,no za tri casa, od 14-17 casot.Bidejki majka mi ja cuva do 2 pa potoa ide na rabota a js i mm se vrakjame vo 17 h. Bev za opcija vo gradinka ama ne mi ja pimija navodno idelo leten pereiod odmori nemalo personal pa ja zapisavme za od septmvri.I taka jas pustiv aber za zena, mi dojde edna za 3 casa mi pobara 100 evra,a trebase samo da ja cuva,i evntualno da ja zaspie,bidejki toa vreme ona i spie,majkami i praese za jadenje,sokce i se na gotovo,ni da mi cisti ni da gotvi.Ja otkaciv posto slusam deka za 9 saata zemaat po 9000 den pa realno za 3 e 3000.I taka dojde druga bara 5000, se iznervirav vikam sto ke pravam.. I nakraj ko poracana mi dojde edna zena,komsika mi bila edna ulicka podolu od mojata zivee,i se spogodivme,navodno cuvala bebe od 5 meseci,i eve treta nedela kakoja cuva,na pocetokot 2-3 dena placese po malku ama sega e super,gledam i dava da jade,ja seta nadvor,pa sega valjda e dobra,na kraj kraeva od kaj da znaeme koga se sami doma..Pa zdravje od septemvri vo gradinka ama planiram pak da ja zema od 14 h posto da ne ostanuva do 17h sama ke bide tamo.
|
|
|
|