mila28 -> RE: Крварење после породување (24.1.2012 11:10:17)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Kikicka, kremco a na kolku dena vi se sluci ova? Jas dva pati vo tekot na ovie 44 dena imav pojako krvarenje, prvoto mi traese 5 dena, vtorovo eve tret den mi trae, ama nemam bolki....ranata mi e dobra pu pu, ama me buni krvarenjevo onaka temna krv ima....prviot pat pomisliv deka e menstruacija i mozebi bese toa, ama sega pak za dve nedeli pak pocna...stoznam vise aman[sm=zmeden.gif] пред 40 дена значи и јас де имав де немав крварење во текон на денот различно,али обично навечер кога ке легнев и после некое време кога ке се разбудеше [sm=duda.gif] за да станам и ме болеа стомачните што ги немав али сепак стомачните мускули болеа и тешко станував а кога ке се раздвижев ништо не ме болеше и се така од ден на ден болките се поголеми и коа се чепнав уште утре дента отидов иако крварев бев на гинеколог и мепрегледаа преку ехо и според изразот на гинек. се уплашив и јас ,ми рече убаво ако не ти помине јас бев петок на преглед и рече ако не ти помине болката за викенд во понеделник правец во ск. Пиев антибиотици и плус капки едни за враќање на матката и фала богу помина тогаш и скроз престанав да ја дојам иако ми рекоа дека не е штетно јассепак престанав и се средив инаку не сакав ни да помислам што ке било да не бев на време. После бев пак на преглед беше се супер значи терапија супер проценета од прва ,кога престана крварењето после месец добив и менструација прва кога ми заврши после неколку дена пак крварев и одма се јавив се уплашив пак си викам аман и гинекологот рече дека обично после прва менст.после породување на овулацијата се крварело така да не е страшно итолку заврпи тоа и од тогаш па се до денес менструацијата ми е точна ко швајцарски саат[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] Kikicka sto bilo pricinata, zaboraven del od postelkata? Kakvi kapki se tie za vrakanje na matkata, prv pat slusam, da ne se kapki za zapiranje na krvarenje?? I jas osekam bolki ponekogas , kako nekoj vid na menstrualna bolka megutoa odma pominuva, jas mislam deka se normalni, poradi kontrakcii matkata se vraka vo prvobitna sostojba.
|
|
|
|