Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Мешање на повеќе продукти во еден оброк 18.12.2010 17:11:59
Snowhite RR
А што со готовите кашички каде има се и сешто измешано, ете имав една што ни ја донесоа, внатре, од грав, кромид, праз, компири, морков, не знам уште што немаше, гадно мирисаше и Михаил нормално не ја сакаше. Дали тие внимаваат дека на едни продукти му е потребно повеќе време да се обработат , на други помалку, или стави се што ќе ти дојде при рака. Можеби сте ја пробале, ако не, не ви ја препорачувам, кашичката се вика зеленчук од градината, на Нестле мислам беше.
RE: Мешање на повеќе продукти во еден оброк 18.12.2010 17:58:49
Viktori
Јас им давав на моите деца такви кашички со се внатре нестле и ХИПП мислам беа. И порано им воведував отколку што беше предвидено. Имав контакти со не-Македонци лекари, а странците не се протресуваат толку со храната ко кај нас што е. и мислам дека ние погрешно ги учиме децата со благи работи и на сладок вкус, па нормално после не сакаат вкус на зеленчуци, а камо ли повеќе измешани.
< Поракaта ја уредил виктори -- 18.12.2010 18:00:20 >
RE: Мешање на повеќе продукти во еден оброк 18.12.2010 18:01:32
mama26
jas kasicki mnogu malku pocetokot mu davav,moze na prsti da se izbrojat sto kupuvav.gotvev.ama zatoa pak ovosnite gi jadese kupecki..neznam etye taka pravev
RE: Мешање на повеќе продукти во еден оброк 18.12.2010 21:34:13
Maca25
ИЗВОРНА ПОРАКА: виктори и мислам дека ние погрешно ги учиме децата со благи работи и на сладок вкус, па нормално после не сакаат вкус на зеленчуци, а камо ли повеќе измешани.
ова е точно. секаде надвор се почнува со зеленчук.
RE: Мешање на повеќе продукти во еден оброк 30.5.2011 14:24:42
Pepelaska *
И јас не му мешам повеќе од 3 работи и тоа и тоа поретко, а исто и овошје со зеленчук не мешам освен јаболко и морков( ретко) и банана со компир и тиквица само ако не сака да јаде
RE: Мешање на повеќе продукти во еден оброк 30.5.2011 20:27:22
AnnaMolly RR
Сега Филип јаде речиси се што јадеме и ние, а кога има нешто што не јаде му варам од една мешавина од зеленчук замрзната по маркети што се продава, од Веро ја зедов. Внатре има боранија, црн грав, кромид, грашак, компир, карфиол, праз и што уште не, ама ја обожава.
RE: Мешање на повеќе продукти во еден оброк 31.5.2011 9:58:53
penelopa
Сега за сега не му мешам повеќе од 3/4 продукти т.е највеќе зависи каква кашичка му правам. Обично ако е од зеленчук знам да помешам повеќе продукти за да се неутрализира нечиј вкус. На пример: ако ставам брокула обавезно додавам малку компир и карфиол или млада тиквица за да не ја осеќа толку брокулата инаку нема да јаде. А кај овошните кашички немаме проблем ама пак гледам да е едно или две овошја максимум.
RE: Мешање на повеќе продукти во еден оброк 15.6.2011 19:38:51
Nadezna
Jas vo zelencukovite kasicki mnogu cesto mu dodavam oriz, i toa od HIPP sto se pravi so voda, nekade 30 grama ke si napravam i mu ja doturam gotovata kasa zelencukova. Ponekogas koga ne saka da jade, a toa e retko, dodavam jabolka.
RE: Мешање на повеќе продукти во еден оброк 26.11.2011 22:50:58
Natuska85
Во зеленчуковите кашички обично му мешам по 3 продукти,а од овошните насабајле знам да му дадам само јаболко или само кајсија или пак обично му мешам по две овошја, а од пред некој ден почнав да му ставам и по малку мелени бисквити.
RE: Мешање на повеќе продукти во еден оброк 7.5.2014 13:05:21
Melanija RR
Мешам секогаш ставам во зеленчуковите морков,тиквица, ориз или компир и плус или блитва,или брокула, или спанаќ
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Мешање на повеќе продукти во еден оброк 9.5.2014 19:09:39
frosina1
Здраво мамички јас сум нова овде ако може да ми дадете совет моето синче има 7 и пол месеци и му давам една зеленчукова каша една овошна и на доење сме дали е тоа доволно или треба 3 оброци,а житните каши како ги подготвувате или купечки