Snowhite RR -> RE: Како се "справувате" со здодевните т.н. другари/ки? (20.11.2010 17:59:22)
|
Леле имам една ваква и се чудам како да ја дистанцирам од мене/нас. Имено таа и е братучеда на мојата најдобра другарка, од друг град е, па учеше овде и сега е мажена тука.Додека не бев мажена живеа под кирија в комшии кај нас и тогаш почнавме поинтезивно да се дружиме, јас понекогаш и ја вардев ќерката кога беше бебе, исто така и завршив работа за во градинка да ја запиши(зошто свеки моја е воспитувачка) И мислам заради тоа сега не се откачува од мене, се чувствува како да ми должи. Сега веќе живееме на различни страни, немаме време да се гледаме често, ама ме кани на секој роденден за ќерката, на свадба не ја поканив, дојдоа дома после тоа со поклон поголем од некои кои беа гости на свадбата, за Михаил кога се роди донесе поклон исто така поголем од некои поблиски, крштевката кога помина, јас освен тие најблиските што беа во ресторан поканети, дома не поканив никој, и додека зборуваме со мм како да ги откачиме тие луѓе, дека нема потреба да бидат толку присутни во нашиот живот, да имаме одење идење,и тие еве ги дојдоа фамилјарно се појавуваат на врата со моторче за Михаил, па и малку беше тоа, па дури и тренерки му купила, а кога и кажав дека правевме крштевка ја поканив онака на торта да дојде, а таа... мислам хелоуу Мислам се ќе беше ок, немаше да ми смета да се дружиме, ама во еден период почна да прекажува многу, нешто што рекла другарка ми или јас нешто и кажуваше нејзе и имавме криза ќе се скаравме со другарка со која цел живот сум го поминала П.С. А денеска се јави, за утре да не носеле во Ск во зоолошка[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|