Oli17 -> RE: Вештачко оплодување - II дел (20.12.2011 9:34:26)
|
Eve me i mene, se prasuvam sto e postrasno, dali toa da imas 1-2 dobri folikuli ili kako na mene da se sluci hiper stimulacija. Vo vtornikot na poslednata folikulometrija imav vkupno nad 30 folikuli od po 15mm, a estradiolot mi bese 1700, ke poludev od bolki, a doktorot prodolzi so stimulacija uste dva dena. Vo Petokot pravev punkcija, mi izvadija 19 kletki od koi 10 se oplodija super, delbata zapocna odlicno i site 10 se rangirani vo prva kategorija (spored zborovite na embriologot, na najvisoko nivo), no sto vredi, sega se veke zamrznati i cekaat pogoden moment da bidat vrateni. Od hiper stimulacijata (koja se sostoese od 3 puregoni na den znaci vkupno 25 za celiot tretman) mi se narusi funkcijata na bubrezite i stomakot mi se napolni so voda. Pa sega od zdrava licnost, treba da se lecam.....neznam sto da kazam poveke. Pokraj celata moja pozitivnost i prisebnost, mesto denes da imav transfer jas sum povtorno na moeto rabotno mesto, a moite bebenca scekaat podobri vreminja....No sto da se pravi, zivotot odi ponatamu, se nadevam deka za nekoj mesec ke se sredi mojata sostojba i se ke bide vo najdobar red. Iviv, nemoj da se grizis i edna jajce kletka da ima, a se drugo da e vo red uspesnosta e neizbezna...Vo momentov e najvazno tvoeto zdravje.....nemoj da se razocaruvas pa ti si mlada, gledaj samo sto mi se slucuva na mene so moite 36 godini......bioloskiot casovnik ne ceka, vremeto se skratuva....no sto e tuka e....sto ke dojde ke pomine...... Na nas ni ostanuva da se nadevame i da ostaneme pozitivni do kraj.... Pozdrav do site i izvinete za mojata opsirnost, no ne bi sakala nitu edna od vas da pomine niz moeto iskustvo....sledete si go teloto, reagirajte na sekoja bolka...ne ostavajte nisto na slucajnost.......
|
|
|
|