kikimiki
|
Fala bogu me razbravte konecko sto pisuvav do sega . Ne mi e zivotna cel da go vregjam mm, toa navistina go pravam samo koga ke me donese do ludilo od nervoza, niti pak dozivotno da go isklucam od mojot i zivotot na deteto. Naprotiv, mislev deka koga ke se rodi maloto, ke ne vrze uste poveke. Ama izgleda deka toj se zbuni od situacijata i se slucuva toa sto se slucuva, najverojatno i ne se snaogja bas najdobro ama ne priznava. Se obidov so se, a za razgovor so sestra mu ili tatko mu ne stanuva zbor, tie ja gledaat situacijata i ne prezemaat nikakov cekor, odnosno si ja stitat svojata strana. Se obidov bukvalno se, duri i klucot na vrata go staviv, ama se vlosi uste poveke, pa morav da go izvadam. Zatoa otkako probav se sto mislev deka e najdobro za da si go vartam barem malu od malku mirot mojot i na deteto....e togas gi prezemav radikalnite merki. Znam deka ne e najdobro, ama dnostavno toa mi izgledase kako najdobro momentalno resenie. Ljubov ima, toj se uste tvrdi i kazuva deka me obozava i mene a i deteto. Ama taa vrska so majka mu....mi e nekako nerazbirliva. I jas imam majka, ama prioritet mi e moeto dete, i tuka zavrsuva muabetot. Majka mi za majka mi...ama jas imam dete sega i toa mi e najvazno...Nie ni priblizno ne sme imale vakvi problemi.....ama mora i toa de se pomine vo zivotot za da se bide pozrel i za da se stekne iskustvo.Nigde ne e idelano. Zatoa i mi trebase da procitam nekoe mislenje, necie iskustvo kako poinaku da go nateram da svati deka treba da bide so nas, a ne so majka mu, tatko m ili tamu so neznam koj???? Mozebi i deluvav malku poagresivno, ama toa e zatoa sto mi e puknat filmot, i zatoa sto sum 24 h so bebeto, a onie koi imaat deca me razbiraat, a pokraj toa i obvrskite za kukjata, rucekot, cistenjeto, perenje i peglanje se na moj grb. Obvrski za koi ne dozvoliv da gi delam so babite od pricina da ne mi se mesa nikoj, i za da sami si go odgledame deteto, i da uzivame vo toa, pa kolku i da bilo tesko, koga se dvajcata zaedno se se moze i ne e tesko. I toa ne go pocituvase, i slusav samo majka mi...pa majka mi.....leleeee aman vise i od majka ti i od site....Zatoa i sakav da procitam necie iskustvo za da vidam sto da napravam za da se svrti povtorno kon nas dvete, kako sto bese nekogas ....ili da ostavam ednostavno na vreme, i da go dobijam na kondicija??? Pa ko prezivi pricace.
(Одговор на членот Twins)
|