Natuska85
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka_26 Денес кај нас во градинка Росица ги сликале со дедо Мраз и им давале пакетчиња на децата.Пакетчињата им биле донација,луѓе срамови живи јас само незнам како не им било срам такви пакетчиња да им даваат на деца од 2,5 години.Тоа не беше пакетче туку повеке ми личи мене на социјална помош.И толку сум изреволтирана што ке им го вратам утре.Во пакетчето ставени ташна некоја, каиш, новчаник ама од времето на баба ми, чорапи користени плишани играчки,волница една кеса и игли за плетење лугеееее срамотааа живааа. Ве молам пишете има ли некој што оди во градинката Росица во Ѓорче? Мамичка 26 ние одиме во таа градинка и еве ќе го ставам и тука постот од другата тема да видиш што се добивме во пакетчето и сите работи се сосема нови,спакувани,стварно не ми е јасно како вака....Инаку сме во јасли,група џивџи. А уствари сакав да те прашам во кој објект сте?Ние сме во Калинка во Хром.Мада и тоа не менува многу незнам стварно што да кажам..... ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR Леле жени јас морав и тука да ја пофалам градинката на син ми,Росица во Хром.Кога се јавив пред недела дена да прашам колку да уплатам за пачетче, дека син ми не оди деновиве, ми рекоа дека ништо не треба, пакетчињата ќе биле некоја донација.И очекував нормално пакетче со смоки,грицки,чоколади внатре.Вчера им ги даваа германска донација биле, значи картонска кутија внатре имаше вака: ранец со кукла внатре,куклата со нокшир,вреќичка за спиење, облека...ракавички,трака за глава, две плишани играчки,едно помало бебенце, торбичка за преку рамо, внатре полна со харибо бонбони и ситни дизни животни, сложувалка мики маус, неколку книги,боенки,два пара боици,моливи и пенкала, две четки за заби, бисквити огромно пакување, неколку чоколади.. Може и заборавив нешто дека не го распакувавме мислев денес да го заменам дека ранчето е розево и кукла внатре, ама се јавив и ми кажаа дека додека имало машки делеле после на сите женски .Како и да е само ранецот и ракавиците се за женско друго се е унисекс. Плус доби количка од градоначалникот и чоколаден дедо мраз во новогодишна чорапа од учителките. Плативме само 100 денари за слики и по 50 денари за украсување на училницата. Дури јас оставив и 150 за училницата по моја волја 100ка ми вратиле во ранчето. Мислам само огромно браво заслужуваат