Pepelaska * -> RE: Вода (9.6.2011 23:23:38)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly Филип до 11 месеци со сила пиеше вода. До 6 месеци не му давав вода, само чајче. Ама кога почна да јаде цврста храна, нормално дека организмот бара и вода покрај чај и сок. Ма не со лажиче, со шприц, со молење, плачење - вода не помирисуваше! Е, сега, изгледа откри дека водата го разладува во жештините, па лока како цистерна вода од шише! [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image] И од чешма му давам. На почетокот му давав флаширана, ама сега исклучиво од чешма. исто и МАртин само се грижам дека ич не пие вода, ама вчера бевме на гости и изеде неколку смоки а и беше жешко па му дадов вода абе за 2 минуто 100 мл испи, не ми се веруваше[sm=smiley36.gif] денес помалку, а и јас некогаш ама ретко му давам од чешма иако стално имаме флаширана,ама мислам доволно му се тресев нека си се учи на се[sm=smiley1.gif] Мартинс мам не се секирај за доењето имам другарка исто пред една недела го одбиваше малото и викаше абе многу ми е тешко ама поарно сега веќе не бил истиот квалитет на млекото и само што на детето му станува навика да бара сегде, а исто и тој јадел повеќе сега[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|