blond -> RE: Колешки од работа (30.11.2014 18:22:19)
|
Na ista rabotna pozicija kako mene imam dve koleski, ama po dolgi peripetija i so dvete ne komuniciram NIKAKO. Ednata od prosta poprosta, zad grb ja slusnav kako zboruva sve i svasta za mojot privaten zivot, kako ona ne mozela da me podnese, a pola chas pred toa mi se doveruvase mene. So drugata ne zboruvam bidejki lani septemvri, oktomvri i noemvri mali mnogu se razboluvase, i cesto ostanuvav na boleduvanje. E pa ona se drznala (iako ne mi e pretpostavena) da proveruva dali sum navistina vo bolnica so maliot (patem rabotata mi e vo drug grad, pa ona specijalno dosla vo gradotg kaj sto ziveam za da proveri). Barem da dosla i na poseta, koga veke proveruvala. Taka da sega sum raat, oni dve se druzat, jas na strana epten mi e ubavo. Ne se zamaram so prosti zeni. A inaku prvata koleska, koga go imav spontaniot pred 8 meseci zborela deka taka sum jas zasluzuvala, ako mi bilo sto sum imala spontan [sm=zmeden.gif] . Toa go zbori zena sto ima rodeno dete! Imam roman da napisam [sm=jezicek.gif] Ama spored niv dvete, jas sum negativecot na rabota, jas sum lepoticata od selo (kako sto oni obicaat da me narekuvaat) i jas sum sakala niv dve da gi skaram. Nitu se zamaram sto pravat oni dve, ni me interesira. Dve otrovni zmii, ke se vijat, vijat, vijat pa koga ke se zavijat dvete, interesno ke bide [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] A poveketo kolegi mi se super, odlicno stojam so site. Imam nekolku sto se druzam i nadvor od rabota.
|
|
|
|