RE: Извод од матична книга на родени (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

The Lady -> RE: Извод од матична книга на родени (18.1.2011 11:14:19)

Fala ti mnogu Maca25, ama ako nekoja mamicka skoro se poragala neka mi pise dali sigurno samo tie dokumenti trebaat [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Luci -> RE: Извод од матична книга на родени (18.1.2011 13:22:00)

The Lady za da prijavis novorodence vo maticna kniga na rodeni ti se potrebni slednive dokumenti:
- Baranje za izdavanje na izvod od maticna kniga na rodeni(za novorodence), ova baranje go davaat na salter
- Vencanica original na uvid i kopija
- Licna karta od tebe i soprugot original na uvid i kopija od istite
-100 denari takseni marki, prodavaat tamu na salter ili po novo ti davaat uplatnica
- 50 denari uplatnica, gi davaat tamu popolneti so iznosot, ti ke treba da vneses samo tvoi podatoci i maticen broj
- otpusna lista od bolnica
Ovie raboti ti se potrebni, prasav na salter vo MTV pred nedela dena koga podnesuvav za sebe za nov izvod. Se nadevam ti pomognav, pozdrav

The Lady -> RE: Извод од матична книга на родени (18.1.2011 13:57:32)

Luci fala mnogu za odgovorot [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Axel -> RE: Извод од матична книга на родени (19.1.2011 21:33:33)

Ke ve zamolam za poddrska na facebook grupata http://www.facebook.com/#!/home.php?sk=group_157861077596593&ap=1

Viktorijana -> RE: Извод од матична книга на родени (30.3.2011 19:03:26)

A dali nekoj e zapoznaen so vakov slucaj,deteto mi e rodeno vo stranstvo a jas i mm sme od razlicni gradovi vo mk,e sega treba da mu izvadime pasos koga ke si dojdeme a togas deteto ke ima veke godinka,ne e vazno..,prasanjeto mi e dali moze da se zapise vo gradot na majkata i tamu da se vadat site dokumenti ponatamu?imal nekoj nesto slicno??

mila mama -> RE: Извод од матична книга на родени (31.3.2011 0:35:46)

Se zapisuva tamu kaj sto ti e adresata vo licna karta. Ako deteto go nosi prezimeto  na tatkoto, mislam deka se zapisuva na nego, t.e negovata adresa, no ne sum mnogu sigurna. Ova ti go kazuvam od iskustvo. 

arh_diz -> RE: Извод од матична книга на родени (31.3.2011 9:29:36)

Viktorijana znam deka treba da go zapses deteto vo mestoto kade sto ziveete ( drzavata) i dokolku sakas da ima i makedosko drzavjanstvo treba so izvodot ( koj ste go dobile koga ste go zapisale ) da go odnesete vo Makedonska ambasada tamu ke ti kazat uste koi dokumenti ti trebaat  odnosno ke ti gi napravat tamu . Koga ke gi soberes dokumentite ke gi pratis po nekoj vo Makedonija i ke ti go zapisat deteto vo Makedonija

Viktorijana -> RE: Извод од матична книга на родени (31.3.2011 10:09:40)

fala na odgovorite,sepak ke moram ubavo da se rasprasam zosto so zakonive covek da nemoze da se snajde[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]sekoj den se menuva po nesto[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Pozdrav

Natuska85 -> RE: Извод од матична книга на родени (25.7.2011 15:37:44)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

Здраво мамички незнаев каде да пишам па ја најдов оваа тема....дали некој знае да ми каже како да му извадиме извод на нашето бебенце има 7 дена,што документи ни требаат??
А исто и за здравствена лег. каде треба да одиме да ја извадиме а ке биде преку мојот сопруг!
Се надевам некоја мама ќе ми пише некоја информација!
Поздрав!

за извод ви треба ваша венчаница и отпусна листа од болница. мислам дека и копија од ваши лични карти. се тоа во МТВ и ќе си земете извод.

ИЗВОРНА ПОРАКА: luci

Lilicka za da prijavis novorodence vo maticna kniga na rodeni ti se potrebni slednive dokumenti:
- Baranje za izdavanje na izvod od maticna kniga na rodeni(za novorodence), ova baranje go davaat na salt_er
- Vencanica original na uvid i kopija
- Licna karta od tebe i soprugot original na uvid i kopija od istite
-100 denari takseni marki, prodavaat tamu na salt_er ili po novo ti davaat uplatnica
- 50 denari uplatnica, gi davaat tamu popolneti so iznosot, ti ke treba da vneses samo tvoi podatoci i maticen broj
- otpusna lista od bolnica
Lilicka ne znam od kade si no samo da napomenam, za bebe rodeno vo bolnica Cair dokumenti za izvod se podnesuvaat vo opstina Cair, ne vo MTV.  Sto se odnesuva za zdravstvena legitimacija ke si kupis samo vo knizara i ke ja dade mt kaj nego na rabota, oni od tamu ke ja popolnat i ke ja zaverat
ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

Здраво мамички незнаев каде да пишам па ја најдов оваа тема....дали некој знае да ми каже како да му извадиме извод на нашето бебенце има 7 дена,што документи ни требаат??
А исто и за здравствена лег. каде треба да одиме да ја извадиме а ке биде преку мојот сопруг!
Се надевам некоја мама ќе ми пише некоја информација!
Поздрав!

lilicka -> RE: Извод од матична книга на родени (25.7.2011 19:17:31)

Фала многу девојки[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]