Natuska85 -> RE: Извод од матична книга на родени (25.7.2011 15:37:44)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka Здраво мамички незнаев каде да пишам па ја најдов оваа тема....дали некој знае да ми каже како да му извадиме извод на нашето бебенце има 7 дена,што документи ни требаат?? А исто и за здравствена лег. каде треба да одиме да ја извадиме а ке биде преку мојот сопруг! Се надевам некоја мама ќе ми пише некоја информација! Поздрав! за извод ви треба ваша венчаница и отпусна листа од болница. мислам дека и копија од ваши лични карти. се тоа во МТВ и ќе си земете извод. ИЗВОРНА ПОРАКА: luci Lilicka za da prijavis novorodence vo maticna kniga na rodeni ti se potrebni slednive dokumenti: - Baranje za izdavanje na izvod od maticna kniga na rodeni(za novorodence), ova baranje go davaat na salt_er - Vencanica original na uvid i kopija - Licna karta od tebe i soprugot original na uvid i kopija od istite -100 denari takseni marki, prodavaat tamu na salt_er ili po novo ti davaat uplatnica - 50 denari uplatnica, gi davaat tamu popolneti so iznosot, ti ke treba da vneses samo tvoi podatoci i maticen broj - otpusna lista od bolnica Lilicka ne znam od kade si no samo da napomenam, za bebe rodeno vo bolnica Cair dokumenti za izvod se podnesuvaat vo opstina Cair, ne vo MTV. Sto se odnesuva za zdravstvena legitimacija ke si kupis samo vo knizara i ke ja dade mt kaj nego na rabota, oni od tamu ke ja popolnat i ke ja zaverat ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka Здраво мамички незнаев каде да пишам па ја најдов оваа тема....дали некој знае да ми каже како да му извадиме извод на нашето бебенце има 7 дена,што документи ни требаат?? А исто и за здравствена лег. каде треба да одиме да ја извадиме а ке биде преку мојот сопруг! Се надевам некоја мама ќе ми пише некоја информација! Поздрав!
|
|
|
|