niki -> RE: Долга или кратка врска пред брак:)) (8.7.2010 15:26:11)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: majka 79 dolzinata na vrskata pred brak ne e presudna za toa dali brakot ke bide uspesen ili ne. no edna rabota sto ja imav primeteno dosega od primeri okolu mene, ja primetiv i ovde. posle raskinuvanje na doooooooooooolga vrska site za rekordno kratko vreme se odlucuvaat na brak so grug(a) Ха, ха ова и јас го имам забележано. А од сопствениот личен пример заклучокот кој ќе го извлечам е дека долгите врски почнуваат во младоста кога не си сосема на чисто што сакаш од животот, но веројатно поради удобноста траат и траат и траат се до оној ден кога ќе сфатиш што вистински сакаш и ако тоа што го сакаш не е тоа што е покрај тебе одиш понатаму и го бараш тоа што го сакаш, го наоѓаш и лесно се впушташ кон следниот сериозен чекор. Мене долгата врска ми беше параван да не ме гњават кога ќе се мажам, не бев спремна на тоа на 20 години, не бев спремна ни на 25 кога прекинавме и на сите околу мене им се сруши светот, но две години потоа експресно се спремив[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|