|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Ждригање
18.4.2011 0:57:21   
tnade
Teodora zdrignuva posle sekoe cicanje, ponekogas znae po zdrignuvanjeto ubavo da povrati, nekogas bljucka, a znae i da pocne da stucka, ama i da e uspana renovno ja podignuvam na ramo da zdrigne, oti ako ne zdrigne povraka obavezno i e voznemirena, se budi

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 26
30.6.2011 21:03:22   
Meglena
lele i jas go umrev deteto, posle sekoe cicanje se molime da zdrigne, koga podrignuva, koga ne, nekogas ja drzam i po pola saat za da podrigne, nesaka, a nekogas odma stom ja stavam na ramo podrignuva, cica lakomo e, i zatoa insistiram da se podrignuva na sekoe

(Одговор на членот tnade)
Непосредна врска до пораките: 27
17.7.2011 23:24:48   
Natuska85
Моето user posted image после секое јадење го ставам да ждригне.На почеток потешко одеше,но сега се научи и само што ќе го исправам си ждригнува убаво и тоа два пати.Последните денови почна и да ми бљуцнува од кога ќе ждригне,дали се прејадува незнамuser posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Meglena)
Непосредна врска до пораките: 28
18.7.2011 0:27:05   
Beatris
Или му е вишок или потешко се вари млекцето поради жештиниве. Мене педијатарот ми рече дека нема гајле, ако бљуцне значи му е вишок, битно мешето му е полно user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 29
27.9.2011 12:33:58   
Andriance
of lelele...nie isto zaspivame redovno na grada i koga kje go podignam da on srce nana i ne sekogas podrignuva...e togas vekje znam deka kje mi povrati..ama so da praam...nekogas cekam i podolgon ama jok...kje vidime utre na kontrola kako napreduvame

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 30
29.9.2011 18:53:35   
Bethany
Настојувам да ждригне после цицање, некогаш посебно ноќе многу тешко ни оди па го оставам така, ама една сестра во болница ми има кажано дека додека е бебето мало не е потребно секогаш да ждригне, потребно е барем 5-10 минути да го држиш во усправна положба.
Ама сега па моето бебе многу ика, по неколку пати во денот. Нормално ли е тоа?

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 31
29.9.2011 19:01:04   
AnnaMolly RR
bethany, i moeto mnogu ikase, ama epten! uste dodeka bese vo stomak. daj mu neka cicne malku ili cucla lazalka ako saka. ne e strasno, ke pomine.

Live and let live

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 32
1.10.2011 15:15:45   
heba
mojava akoo ne zdrigne odma posle pola saat povrakja taka da i jas nastojuvam da zdrigne ako ne saka ispavena ja legnuvam mamlce na stomace em kje vezba muskuli em kje se isprdi em kje se izdriga :)) mene me sekira sto postojano ja pezivara hranata non stop dzvaka nesho

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 33
1.10.2011 18:05:19   
Lidina
Imase period nonstop bluvase i povrakase. takov razgugan i op povratil, a se zaradi toa sto koga ke zaspie ne zdrignuva, pa ke se razbudi i ke se napravi jok. Sega namali so bluvanje ama pak sega i toj kako nonstop da si go prezvakuva mlekoto. Smesno mi e koga ke zdrigne kako golemo maze, od bunaruser posted image

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 34
1.10.2011 18:13:37   
lilicka
Јас кога ќе ја нахранам ја кревам и ја ставам на рамо кај мене и ја тапкам по газето ако треба и 15 мин упорна сум и ќе си ждригне ако не после пола саат се ќе поврати...затоа јас сум многу упорнаа,но се случува и да не ждригне,па ќе почне да штука....

(Одговор на членот Lidina)
Непосредна врска до пораките: 35
2.10.2011 14:43:43   
Annet
mene mnogu mi e strav lele nekolku pati se zadavuva mnogu mi e strav dva pati mi zajde duri panika me fatti,a ja drzam i po 45 min nekogas,nikogas ne sum ja ostavila da jade i da lezi,nikogas.
od pamet se izvadiv i sega eve ja ,jade i prdka i ke se zadavi.....
neznam so da pravam
i ja drzam i sekogas ne zdriga-zaspiva,po nekoe vreme ke se razmrda i ke ja krenam i togas ke zdrigne......

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 36
25.10.2011 11:09:17   
pinki
Zdravo jas sum nova na forumov,imam 2 mesecno bebe i sakam da komentiram vo vrska so zdriganjeto.Vikaat deka treba da se podzrigne posek sekoj podoj za da ne se stavraat gasovi t.e. grcevi posle vo stomaceto.Toa go praktikuvam i jas .Nekogas zdriga odma nekogas mnogu pokasno.Ama kako i da e denje sekogas gledam da zdrigne,ama noke koga ke go vidam kako ubavo zaspal i deke treba da go tormozam u race mi e zal,a i mene me mrzi nekogas!ama barem preku den OBAVEZNO!!

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 37
18.1.2012 12:15:21   
Fiao
Nie zdrignuvame obavezno posle sekoe jadenje i toa vo fazi, ona i samata pokazuva ako goltne vozduh ja tegne bradavicata nekako ja lapa, pa ja pusta i togas znam deka vozduhot i smeta, ja potkrevame i obavezno si zdrignuva, pa pak prodolzuva da cica i taka na 2-3 pati vo eden podoj. Ama i pokraj tolku zdrignuvanje, ona pak e budi so dzvakanje, ja prezivari hranata i taka se budi sekoi 5 min user posted image . jas dodeka da ja zaspijam veke pominale 3 saati i pak e gladna... veke neznam sto da pravam, nonstop sme u race ispraveni, samo taka moze da spie. Potkrenato i e i duseceto na krevetot - dzabe e se! nekako non stop si podrignuva i se po malkucka. Inaku ne povrakja mnogu, si bljucnuva ponekogas po mnogu malku, denes prv pat povrati onaka povekje ama jas ja tormozev posto morav da naoblecam za na vakcina. ne znam dali nekoj imal vakov problem ama stvarno e nepodnoslivo celo vreme da e vo race... nisto ne mozeme niz doma da zavrsime user posted image
P.S. sega mislam deka nema veke problemi so grcevite kolku sto ova i e problem i ne ja ostava da spie povekje od 5-10 min

(Одговор на членот pinki)
Непосредна врска до пораките: 38
9.8.2012 22:54:13   
Natuska85

ИЗВОРНА ПОРАКА: eli07

Mamicki edna konsultacija so vas user posted image Pedijatarot na pregled ni kaza bebusot posle doenje da go krevam na grbce da zdrigne.I jas go znam ova kako ispravno radi grcevite neli,arno ama detevo moe najlesno i najubavo si zaspiva na cice i koga ke go krenam da zdrigne obavezno se budi pa potoa e celiot kenkav,nervozen ,a da napomenam deka nekogas ne uspeva da zdrigne....Dali vie gi "zdrignuvate"vnasite mali i dali mislite deka e toa najpametno??

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 39
11.8.2012 12:16:17   
Bethany
Eli , pozelno e da zdrigne bebeto, bas da mu se olesni da ne mu se stvarat gasovi, te. grcevi vo meseto. Mojot sin koga bese pomala beba, go digav da zdrigne, sreka pa toj zaspivase i vo taa polozba, ili go tapkav po gazeto , ili go stavav preku moite kolena na mese da legne i jas go blago tapkav po grbceto ili gazeto. E sega ne znam kako tvoeto se razbudi, probaj da i koga se razbudi go drzis vo taa polozba i go tapkas epten nezno ili i pevusi mu da se smiri, moze i ke nauci i taka da zaspiva.

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 40
Страница:   <<   < Претходна страница  1 [2]
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]
Оди на:

Анкета

Сцена на раѓање или бејбиситерка
пеперутка16

Дали повеќе би сакале да го запишете вашето дете во дневен престој или да ангажирате бебиситерка?