RE: Дали вашите деца јадат зимница? (Целосна верзија)

Форум >> [Дете] >> Исхрана на децата

Порака

mommy_angels RR -> RE: Дали вашите деца јадат зимница? (26.11.2013 8:13:52)

Ако има морковче од туршија на маса,се заборава на се' друго да се јаде,корнишони,а со ајварот се запознавме во градинка,дека нели е со голема хранлива вредност па им го даваат за појадок за ден полн со енергија [sm=hudicek1.gif]

rina13 -> RE: Дали вашите деца јадат зимница? (26.11.2013 10:16:07)

Не јаде воопшто никаква зимница, само рееетко ретко ќе гризне кисела крставичка и тоа 2, 3 гриза.

Snowhite RR -> RE: Дали вашите деца јадат зимница? (26.11.2013 12:31:43)

Ајвар сака да јади, ама оваа година не баш толку, а и јас не сум баш упорна, а туршија не сака и тоа годинава некако

Bethany -> RE: Дали вашите деца јадат зимница? (26.11.2013 20:07:04)

ИЗВОРНА ПОРАКА: rina13 RR

Не јаде воопшто никаква зимница, само рееетко ретко ќе гризне кисела крставичка и тоа 2, 3 гриза.

Исто!

vezilka RR -> RE: Дали вашите деца јадат зимница? (29.11.2013 13:59:01)

Никола од зимница јаде само карфиол. Пред некој ден тоа и му беше вечерата, лебче со карфиол. Се најаде. Друго ништо не сака ниту да проба. Од цела чинија тој го одбира само карфиолот.

Mihaela 2010 -> RE: Дали вашите деца јадат зимница? (29.11.2013 14:02:57)

Nisto od zimnica ne saka...do dusa doma napraviv samo ajvar,ne saka ni da pomirisa,a za drugo ke vidime,moze ke i se bendisa krastavicki kiseli

masa -> RE: Дали вашите деца јадат зимница? (29.11.2013 14:52:56)

Ajvar,pindzur,lutica ne jade.Od ruska salata gi jade krastavickite i morkovcinjata i onaka kiseli krastavicki.Od kompoti samo tecnosta ja pie i toa po malku.Toa e se

elenak -> RE: Дали вашите деца јадат зимница? (29.11.2013 15:39:26)

Лизнува малку лебче со ајвар или лутеница, друго не сака ни да проба. Како мајка и.[sm=smiley36.gif]

Defne90 RR -> RE: Дали вашите деца јадат зимница? (20.5.2014 15:33:09)

Ни јас ни маж ми не јадеме зимница ниту пак нашите деца.Е многу ретко јас знам да си намачкам ајвар па така М од радозналост да проба еднаш и толку.Не им се допаѓа ич и затоа и не правиме по многу.Нема кој да ја јаде и на крај ќе се расипе.

Mila mamicka -> RE: Дали вашите деца јадат зимница? (17.11.2014 15:36:10)

Син ми од зимница јаде компоти, мармалади, салце, оваа година прв пат проба туршија и му се бендиса. Пред некој ден со мајка ми вадеа заедно од туршијата, и потоа и вели - Бабо јас сакам морковче и краставичка од тие што пливаат, се утепавме од смеење. Ајвар и лутица не сака. Пробал 2-3 пати по едно залче, и не му се бендиса, па и не го форсирам, затоа што и онака немаат некоја хранлива вредност.

AneLav RR -> RE: Дали вашите деца јадат зимница? (17.11.2014 19:41:41)

Освен ајвар друго им немам дадено и тоа го јадат.Ќе пробам оваа година да им дадам карфиол во тегли жив го јадат со јаболков оцет и сол мислам дека и во тегли со таков оцет ќе го јадат.

mommy_angels RR -> RE: Дали вашите деца јадат зимница? (17.11.2014 22:54:06)

Ovaa godina gi napadna kompotite,sokovite i kornisonite.Ne se znae kolku moze da izede,zatoa mama e tuka da krene racna.A za ajvarot ne e nesto zainteresirana,ama ako e gladna znae da si kasne

deluxe -> RE: Дали вашите деца јадат зимница? (17.11.2014 23:55:08)

Ovaa sezona F ne go saka ajvarot kako lani.Zatoa mnogu poveke saka peceni zeleni piperki tolceni so domat i luk.Ova mu e hit jadenje
[sm=smiley36.gif]Se mislam da si nabavam poveke piperki da si ispecam I da gi zamrznam,kaj ke mu baram sred zima zeleni piperki.Dodeka A ne e ljubitel na zimnica,taa si saka svezo zelencuk i ovosje,inaku ajvar I dr.ne saka.

vezilka RR -> RE: Дали вашите деца јадат зимница? (20.11.2014 12:38:37)

Никола годинава за прв пат јаде ајвар. До лани не сакаше ниту да го погледне. Од туршија лани јадеше само од карфиолот. Годинава ќе видиме. Ја додуше ништо и немам ставено, што ќе изгребеме од бабите, хихихи.

Felly RR -> RE: Дали вашите деца јадат зимница? (20.11.2014 13:12:19)

М слабо јаде било каква зимница, почна годинава да каснува по некое парче од туршијата, ама сепак не покажува голема желба [sm=smiley36.gif] ако ептен ја нудиш. Ама па штом не сака, многу и не ја нудам, барем си јаде свежа салата и свежо овошје.

Anuska14 -> RE: Дали вашите деца јадат зимница? (20.11.2014 13:53:38)

Моево ептен сака туршија (како мама) и само тоа и компоти и нудам. Ајвари и сл. не правиме и не и нудам а не ни сака кога бабите ќе и понудат.

caciana -> RE: Дали вашите деца јадат зимница? (20.11.2014 15:12:47)

Ајварче и кисели морковчиња

blond -> RE: Дали вашите деца јадат зимница? (20.11.2014 15:18:57)

Osven ponekogas kiseli krastavicki ako apne, drugo ne jade. Ajvarot od daleku go izbegnuva, ne saka ni da go pomirisa.

Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3]