Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Дали вашите деца јадат зимница? 26.11.2013 8:13:52
mommy_angels RR
Ако има морковче од туршија на маса,се заборава на се' друго да се јаде,корнишони,а со ајварот се запознавме во градинка,дека нели е со голема хранлива вредност па им го даваат за појадок за ден полн со енергија
RE: Дали вашите деца јадат зимница? 29.11.2013 13:59:01
vezilka RR
Никола од зимница јаде само карфиол. Пред некој ден тоа и му беше вечерата, лебче со карфиол. Се најаде. Друго ништо не сака ниту да проба. Од цела чинија тој го одбира само карфиолот.
RE: Дали вашите деца јадат зимница? 29.11.2013 14:52:56
masa
Ajvar,pindzur,lutica ne jade.Od ruska salata gi jade krastavickite i morkovcinjata i onaka kiseli krastavicki.Od kompoti samo tecnosta ja pie i toa po malku.Toa e se
RE: Дали вашите деца јадат зимница? 20.5.2014 15:33:09
Defne90 RR
Ни јас ни маж ми не јадеме зимница ниту пак нашите деца.Е многу ретко јас знам да си намачкам ајвар па така М од радозналост да проба еднаш и толку.Не им се допаѓа ич и затоа и не правиме по многу.Нема кој да ја јаде и на крај ќе се расипе.
RE: Дали вашите деца јадат зимница? 17.11.2014 15:36:10
Mila mamicka
Син ми од зимница јаде компоти, мармалади, салце, оваа година прв пат проба туршија и му се бендиса. Пред некој ден со мајка ми вадеа заедно од туршијата, и потоа и вели - Бабо јас сакам морковче и краставичка од тие што пливаат, се утепавме од смеење. Ајвар и лутица не сака. Пробал 2-3 пати по едно залче, и не му се бендиса, па и не го форсирам, затоа што и онака немаат некоја хранлива вредност.
RE: Дали вашите деца јадат зимница? 17.11.2014 19:41:41
AneLav RR
Освен ајвар друго им немам дадено и тоа го јадат.Ќе пробам оваа година да им дадам карфиол во тегли жив го јадат со јаболков оцет и сол мислам дека и во тегли со таков оцет ќе го јадат.
RE: Дали вашите деца јадат зимница? 17.11.2014 22:54:06
mommy_angels RR
Ovaa godina gi napadna kompotite,sokovite i kornisonite.Ne se znae kolku moze da izede,zatoa mama e tuka da krene racna.A za ajvarot ne e nesto zainteresirana,ama ako e gladna znae da si kasne
RE: Дали вашите деца јадат зимница? 17.11.2014 23:55:08
deluxe
Ovaa sezona F ne go saka ajvarot kako lani.Zatoa mnogu poveke saka peceni zeleni piperki tolceni so domat i luk.Ova mu e hit jadenje Se mislam da si nabavam poveke piperki da si ispecam I da gi zamrznam,kaj ke mu baram sred zima zeleni piperki.Dodeka A ne e ljubitel na zimnica,taa si saka svezo zelencuk i ovosje,inaku ajvar I dr.ne saka.
RE: Дали вашите деца јадат зимница? 20.11.2014 12:38:37
vezilka RR
Никола годинава за прв пат јаде ајвар. До лани не сакаше ниту да го погледне. Од туршија лани јадеше само од карфиолот. Годинава ќе видиме. Ја додуше ништо и немам ставено, што ќе изгребеме од бабите, хихихи.
RE: Дали вашите деца јадат зимница? 20.11.2014 13:12:19
Felly RR
М слабо јаде било каква зимница, почна годинава да каснува по некое парче од туршијата, ама сепак не покажува голема желба ако ептен ја нудиш. Ама па штом не сака, многу и не ја нудам, барем си јаде свежа салата и свежо овошје.