Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Како се согласувате со родителите на маж ви? 20.9.2010 18:31:40
lukas
затоа решив многу да не се замарам и да си го живеам животот.
pametno,nema fajde samo dgabe da se nervoziras,i jas otkriv mnogu licemerie,pa sega se trudam malku da gi oladam odnosite,no bez da znae mm zoisto mi e zal,ne sakam bez potreba da se nervira,zosto soi mojata familija mnogu e dobar i mnogu mu ima pomognato,i zatoa ne sakam nekoi sitni licemerski rab da gi spomuvam i da otvaram kavgio za dgabe..pozz.
RE: Како се согласувате со родителите на маж ви? 20.9.2010 18:49:25
lukas
a be dodeka ne me manalo nesto skorz v nerv togas ic,a vaka za nekoi podbucnuvanje sredvam sama ne go mesam,ubavo e toa sto e mnogu pravicen ne gleda ni dali e majka mu majka mi ili bilo koj drug!ama navistina za nekoi sitni raboti pa nevredi da otvoris tema i kavga vo domot?taka li?
RE: Како се согласувате со родителите на маж ви? 20.9.2010 19:48:16
prettygirl
ИЗВОРНА ПОРАКА: lukas
a be dodeka ne me manalo nesto skorz v nerv togas ic,a vaka za nekoi podbucnuvanje sredvam sama ne go mesam,ubavo e toa sto e mnogu pravicen ne gleda ni dali e majka mu majka mi ili bilo koj drug!ama navistina za nekoi sitni raboti pa nevredi da otvoris tema i kavga vo domot?taka li?
lukas izgleda jas i ti sme vo ista situacija.I jas izbegavam da go neriram maz mi za sitnici sama si sredvama ama si znaj taa so koj si ima fateno rabota a toa e super
RE: Како се согласувате со родителите на маж ви? 20.9.2010 20:06:36
AnnaMolly RR
Леле од каде да почнам да се жалам јас? Ни се меша свеки во СЕ ЖИВО И ДИВО! Додека бевме во врска беше супер, многу фина и мирна. Ама сега глава не можам да кренам од нејзе. Живееме одвоено, но во ист двор во различни куќи. Лепенки се куќите. И нас долниот спрат не ни е готов, немаме кујна па само заедно јадеме. Инаку сами сме си. Сака да биде капак на се. Додека бев бремена и зборувавме како ќе биде со бебето, викаше дека нема да се меша, како ќе сме одлучеле ние, така. Како да не, жими мајка. А бе за се да се преречело. „Немој така, вака држи го. А да не е гладен? Го пресоблече ли?“ Давеж жив. И само сака да се фали пред комшиките. Нон стоп само му купува нешто, а јас постојано и викам да не купува глупости. Ама сака да си се фали, па луѓето да зборат дека купувала скапи работи. А јас многу сум против трошење пари на непотребни работи. Среќа мм што знае каква е и не ја слуша ништо. Ние си тераме по свое. Колку сака нека си збори, мое дете, јас како ќе решам, така ќе биде. Можам уште на долго и широко да пишувам, ама ќе почнам да се нервирам. Среќа што скоро цел ден е на работа, па не морам да ја гледам хахахах А свекор ми е како јагне, во ништо не се меша и како ќе му се рече, така. Срцка е.
RE: Како се согласувате со родителите на маж ви? 20.9.2010 20:21:16
prettygirl
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly Среќа што скоро цел ден е на работа, па не морам да ја гледам хахахах А свекор ми е како јагне, во ништо не се меша и како ќе му се рече, така. Срцка е.
RE: Како се согласувате со родителите на маж ви? 20.9.2010 23:34:28
Felly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly
Нон стоп само му купува нешто, а јас постојано и викам да не купува глупости. Ама сака да си се фали, па луѓето да зборат дека купувала скапи работи. А јас многу сум против трошење пари на непотребни работи.
Леле AnnaMolly, па камо да купува . Па баба е што, и да купи, мене па ми е криво што ретко на мојава свеки и текнува нешто да купи. Некогаш си велам, наместо да купи нешто јадење за нас, што готви за ручек, нека не прави ручек за нас, нека и купи нешто на МАтеа, барем ќе си носи нешто, или ќе си има за играње, или некоја тегличка храна. Ама таа може си вели - подобро да испазарувам нешто за ручек, а за Матеа тие ќе си купат сами.
RE: Како се согласувате со родителите на маж ви? 20.9.2010 23:43:31
Felly RR
А инаку гледам да се согласувам (ние живееме со мајка му на мм, татко му е починат), порано повеќе велев нешто ако ми смета, сега некогаш нешто ќе си премолчам, зошто па ако речам, таа одма сфаќа како критика и одма се лути. А и па ми помага, еве сега цел месец не е на работа, и за ручек е таа задолжена, ќе зготви, ние ќе слеземе долу, ќе ручаме, ќе си се качиме пак горе... е сега добро па некогаш ќе измијам јас чинии .....а и МАтеа кога да и речам ќе ја земе да ја почува, затоа гледам да се согласувам, а не непотребно да правам кавги и да се лутиме. Некогаш па ако нешто претера, знае и мм да и се налути, а јас не велам ништо, друго е со синот да се налутат, побрзо ќе му прости, а мене ако речам нешто ќе ми биде лута со денови.
RE: Како се согласувате со родителите на маж ви? 21.9.2010 0:13:58
taci83
Eve jas na napism za mene so mazot mi bevme vo vrska 1 godina(ne sme od isti grad ne delat samo 23 km a jas posle vrska od 3 mescesi vikend bev kaj niv na spinje) majka mu celo vreme mu velela ako mislis da se zanis so nea neka doaga doma ako ne e go lazi devojceto,nema nisto loso od nejze segogas bese od moja strano(bidejki imase loz brak svekoj mi na nekoj naci mozam da go narecam alhoholicar ama mnogu mi se mesase vo odukite oklou sreduvanje vo domot jas koga mu recam nesto na mazot mi za toa toj sekogas ja opravduval so toa ''sekoj ima pravo da si kaze svoe mislenje ''losa strana i bese toa sto me mnogu nervira koga ni dojdat gosti taa sekogas bese vo soba so niv iako ziveevme na poseben kat no nazalos ta pocina i bevme zaedno samo 2 god a sega ziveam sama so svekor mi i mazmi znae kakov e samo mi veli znam kako e ama nema sto da pravam roditel mi e.Izvinete sto ja mesam ova tema so druga mozebi ima negde no ne ja najdov ako ima ispravete me,primer jas imam brat koj e zenet i ste se zaprasa ili ste razmislile kakvi svekravi se naste majki.Mojata svekrava iako e pocinata jas mozam da recam se najubavo za nea ne mi davase nisto da rabotam zosto imalo vreme za jas koga da rabotam,a majka mi da mi e svekrava neznam sto ke pravev ke poludem.Razmislete malku i na ovaa tema
RE: Како се согласувате со родителите на маж ви? 21.9.2010 0:24:04
Bitolcanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: taci83
... ste se zaprasa ili ste razmislile kakvi svekravi se naste majki.Mojata svekrava iako e pocinata jas mozam da recam se najubavo za nea ne mi davase nisto da rabotam zosto imalo vreme za jas koga da rabotam,a majka mi da mi e svekrava neznam sto ke pravev ke poludem.Razmislete malku i na ovaa tema
Пријателке, те разбирам сосема. И јас мајка ми не можам да ја споредам со идната "мајка"-свекрва. Мислам дека кога би била принудена да живеам со свекрва - жена како мајка ми, би полудела. Секоја жена е нечија мајка и мора од таму да тргнеме, пред да осудуваме. Со нашите родители ни' било/е идеално? Секогаш сме се разбирале или се разбираме? Сигурно не. Секој човек сака да слушне одобрување, па макар и кога не е во право. Никој не сака постојано да му се противиш, да го обвинуваш, критикуваш, макар и почесто да греши. Постар е, порано го видел сонцето, мора да се слуша.
RE: Како се согласувате со родителите на маж ви? 21.9.2010 13:28:06
Martins mom
Така де...Ако го виделе попрви сонцето не мора да се во право и мора да ги слушаме....
На пример ете свеки моја...Си бришела прозори комшивката наша што сме лепенка и свеки се качува кај мене и ми вика „Ај земај кебињата треси ги, оваа бриши џамови, за инает треси сега...како таа 20 години ми прави мене работи за инает“ Е ај сега де...И што ако го видела сонцето попрво...ко да има некое фајде
RE: Како се согласувате со родителите на маж ви? 21.9.2010 13:39:08
Џесика
Јас се сложувам со Битолчанка, сепак искуството е многу поголемо кај родителите, е сега не мора да се слуша, ама треба да се почитува... јас добро се сложувам со свекрва ми, буквално ко другарка е со мене... е сеа има некогаш жути минути кога не можеме да се докажеме, јас секогаш се повлекувам, само заради почит кон родител, и жртвувањето нејзино за нашата иднина. Има денови кога јас самата не можам да се поднесам, ама добро се разбираме со поглед и точно знаеме кога другата е нервозна...
RE: Како се согласувате со родителите на маж ви? 21.9.2010 13:47:40
Martins mom
ИЗВОРНА ПОРАКА: Jasmina27
јас секогаш се повлекувам, само заради почит кон родител, и жртвувањето нејзино за нашата иднина.
А што ако вие ја почитувавте, а таа вас не...И што ако не се жртвуваше за вас, туку гледаше само за себе, а згора на тоа и да ви наштети...Дали тогаш ќе го тврдиш истото
RE: Како се согласувате со родителите на маж ви? 24.9.2010 15:29:45
humana
Ај и јас да пишам на темава.Немам свекор починат е,имам само свекрва и золва,не мажена има 33 год и удав прав е.Иако сме одвоени со мм од неа нема спас како лепак е за мене.Напраби ова направи она да пукне човек,неа сите луѓе и сметаат сите нечинат,абе катастрофа е.ММ не и ни збори ја научил каква е па се мене ми се закачува.Со свекрва ми не се трпат(за греота жената),ќе полудам од оваа золва моја ми иде некогас да ја .Се замислува дека ми е свекрва
RE: Како се согласувате со родителите на маж ви? 3.10.2010 20:20:08
Viktori
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom
А што ако вие ја почитувавте, а таа вас не...И што ако не се жртвуваше за вас, туку гледаше само за себе, а згора на тоа и да ви наштети...Дали тогаш ќе го тврдиш истото
мартинс мам, никој нема да го тврди истото ако е во твоја кожа Кај ти се паднала таква штеточина бре