zapce -> RE: Рингеријада (28.7.2011 13:49:14)
|
Ананикол ве молам испитајте ја убаво ситуацијата за визава немој да е некоја превара, колеската што работи со мене - нејзина сестра пред неполн месец заминаа за Америка преку лотарија, таа ми кажа дека документите ги поднеле преку Kentaky consular centar -тоа е единствениот легитимен центар каде се врши изборот и се процесуира лотаријата, нејзината сестра добила известување по пошта, и имало некои формулари кои се симнуваат од интернет кои се пракаат во тој центар каде се проверува точноста на добиената виза, потоа се оди на интервју во амбасадата-а пред интервкуто се оди на лекарски преглед и тоа во они ординации каде што имаа склучено договор самата амбасада и таму во ординацијата се плаќа лекарскиот. Со лекарскиот преглед потоа се оди на интервју, а после интервкуто те известваат дали ке добиеш виза и парите ги уплакаш директно во амбасадата веднаш по известувањето дека си добила виза. Значи единствени трошоци се лекарскиот на лице место, и за виза откако ке се обави интервјуто. Лотаријата е БЕСПЛАТНА, не знам зошто му тражат пари Ова ми го кажа колешката, нејзина сестра фамилијарно заминаа за Америка, а и таа има поднесено за Канад па чека одговор и доста е запозната со овие работи.
|
|
|
|