temjana
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz RR ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy Dobro utro trudnicki. Moram so vas da ja spodelam denesnava stresna situacija. Iskacam za na rabota sabajle i na ulickata ima edna goooolema dupka i trista kamioni sto rabotat (inace ziveam kaj Univerzalna kaj sto site mozni ulicki se asfaltiraat) i moram mnogu poleka da vozam, i mi izgasi kolata taman pred da se priklucam na glavnata ulica. Otpozadi idese eden crven 101, ama mnogu daleku bese i se rasfire ko koj znae sto da se desilo, a jas niti pat mu presekov, niti naglo mu iskociv, samo mi izgasi kolata i morav da zastanam za da ja zapalam povtorno. Seto toa trae 2 sekundi. I jas samo mu mafnav so raka vo stilot "aj be dosta sfiris, teee"... I si prodolzuvam da si vozam... I covekot, (inace postar cicko vo godini so zena so nego), se uletuva vo mene, mi presekuva pat kako na film i zastanuva horizontalno na sred ulica da ne mozam od niedna strana da go pominam, i ide nakaj mene da se tepa. Jas odma instiktivno zatvaram prozori i zaklucuvam vrati, i gledam vo retrovizor nema nikoj pozadi mene i se vrakam u rikverc kolku sto mozam. Ama pa se doblizi i taa kola pozadi mene sto bese i morav da zastanam, odnosno samo ja doprev kolata na registracijata bez nikakva steta. I covekov urla li urla, pcue, mi lupa po prozori, pluka nakaj mene... luge, sto da vi kazuvam, ludak... i gledam da mu ja zapamtam registracijata i zimam telefon da vrtam vo policija da go prijavam, ama od pusti strav nisto ne mi se gleda pred oci... Se iznavika covekot, se iznapluka i se pribraa so zena mu i si prodolzija po patot. Za seto toa vreme, luge, nikoj ni da iskoci, ni da dojde, ni da vidi sto se slucuva, site stojat od strana i bleat kako telinja. Otposle, otkoga si otide ludakov, iskoci deckoto od kolata pozadi i mi vika: "i sega sto ke pravime mene registracijata mi e unistena" ?!?!?!?! Molam?! Mene dusava mi e unistena!!! Normalno ne mu se isponasav nego, zasto vo toj slucaj jas bev kriva, tuku najkulturno mu se izviniv i mu rekov deka nema nikakov problem da se preparkira od strana, se sto treba ke mu platam, stvarno, za toa sto sum si kriva, kriva sum si... Ama nemav sto drugo da pravam, moram nekako da se oddalecam od ludakov... Normalno deckoto voopsto ne ni zastana, nemase nikava steta ni na negovata ni na mojata kola, posto jas go vidov i zastanav na vreme, samo go doprev. I odvaj se dovoziv do rabota, cela se tresam uste, i si vikam sama na sebe "ne si ti veke za vo kola, sestro". Sekakvi ludaci po ulicive se setaat, ne znaes na koj ke naletas, se nenormalno, site negde brzaat, site nervozni... stvarno e frustriracki faktot kade ziveeme... i sega jas imam griza na sovest zasto se dovedov vo taa situacija, ako mi se sluci nesto denes, koj ke odgovara, koj e kriv, pak jas zasto ne sum se cuvala... (ima li nekoe smajli sto e stresno? e toa vi go pisuvam milion pati :)))) ) ИДИОТ, гнаса и тој и жена му со него, ненормален народ. Уф јас се испотресов што го прочитав а недај боже да сум била таму или г... ќе сум го оставела на место или јас срцев удар би доживеала, некој курбан ќе одел во секој случај. Срцко ако си успеала да му ја запишеш регистрацијата задолжително пријави го, дури и да не биде ништо, доволно е малку гаќите да му ги напуниш од страв.
|