Cipi Ripi -> RE: Напредни деца (26.6.2013 9:37:52)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR ИЗВОРНА ПОРАКА: masa Za zal i jas sum vakov primer[sm=smiley19.gif] vo osnovno sama gi resavav zadacite od dopolnitelni spisanija,no uste vo prvo-vtoro otkriv deka nema potreba da ucam doma,domasna pisuvav uste na odmorot posle casevite bez dopilnitelno da ucam i isto i odgovarav bez da ucam doma.Za zal roditelite mi bea zafateni so rabota i toa sto sekogas gi imav site petki im bese dokaz deka nemam problem so ucenje I nikogas ne me proveruvaa ili stimuliraa da ucam.Pismenite po makedonski gi pisuvav na casot koga imavme pismena bez prethodna podgotovka.I fizika I hemija mnogu sakav i ednas duri zaboraviv da otidam na uciliste vezbajki hemija.Seto toa bese samo vo osnovno koga I zaradi losite I mrzlivi nastavnici koi ne rabotea so mene prestanav da odam I na natprevari.Kaj ne rabotea so mene pa im bese tesko I dopilnitelna literatura da mi najdat.Vo sredno zavrsiv na jazicna gimnazija,kade na prirodnite nauki ne se obrnuvase vnimanie i vo 1- va gi narediv site 5-ki i do 4-ta bev na stara slava.Mozam slobodno da kazamdeka vo sredno nisto ne nauciv,edinstveno sto citav knigi.Duri I mislam deka nadarenite deca zavrsuvaat poloso od onie prosecnite zosto profesorite stavaat 5ka i zavrsuvaat so niv za toa tromesecje,ako ne i polugodie.Ova so novive reformi vo obrazovanieto,eksterno testiranje,proekti,iako neznam kako funkcionira vo praksa ovaka teoretski dobro mi zvuci.Vnukot se zali deka mnogu imaat za ucenje,no mene me raduva,ako decava se na mene da steknat navika za ucenje od mali.Jas I na fax kaj profesori dobri predavaci polozuvav ispiti samo so citanje,a kaj drugite ke padnev zosto bitni raboti ne objasnile na predavanje,pa naredna sesija so malku ucenje ke dobiev 8-9. Ете за ова зборував. Ова се случило којзнае колку пати, и којзнае колкав потенцијал останал неискористен. Држава со кампања образованието е моќ, не би смеела да го „испушта“ потенцијалот на ваков начин. Заклучок: Моли Господ да му се падне на твоето дете учител кој ќе го спознае капацитет на детето, кој е желен да работи со деца, а не онака ради реда колку да вика дека оди на работа! И нормално не малтретиран со казни и инспекции.
|
|
|
|