deluxe -> RE: Што мислите за тие што не сакаат да имаат деца? (12.7.2014 14:36:23)
|
Никогаш не сум гледала лошо на тие луѓе што решиле да немаат деца(извесен период).Тоа е нивно право,личен избор.Имав пример на една моја другарка,која беше дојдена кај мене со мажот и на честење за ќерката(кога се роди) Другарка ми беше воодушевена од моето бебе.Цело време го гушкаше,држеше во раце што понесена од природата(најверојатно) испушти глас дека сака и таа едно вакво бебуле.И што се случи...мажот и одговори кратко и јасно :" Прво дипломата да ја видам , па после дете..." [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]Бев збунета во моментот,не реков ништо ,дури се направив дека не слушам,но ја видов желбата во очите на другарка ми.Ми падна жал.Таа веќе дипломира,се вработи,но еве бебето сеуште го нема.Најверојатно сега имаат други приоритети....[sm=smiley13.gif] Тоа се луѓе кариеристи,луѓе кои не ја сваќаат суштината на постоењето....Нашата природа е раѓање,растење,размножовање и умирање.Не велам дека треба да се водиме од инстинктот како животните,имаме разум да мислиме.Но која би била целта на нашето живеење ако пред нас не си поставиме цел за нашиот живот,а таа цел се децата.За нив живееме,работиме.[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|