annabela
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: natus Drago RR ocajno mi treba vasa pomos i mislenje. Denes e 9-ti den od kako se porodiv i imam problem so mlekoto. Imeno uste vo bolnica mi dojde no epten malku, treba mnogu da stisnam za da kapne nekolku kapki. Bebe uste odma pocna da faka i zalnoto tolku saka da cica a jas nemam mleko dovolno. Od doaganjeto doma do sega i davam da cica i ja dohranuvam. 4-ot, 5-ot den, mislev deka imam poveke mleko i ne ja dohranuvav, ama ne se smiri od placenje. Znaci bebe e super, nemam nikakvi problemi, jas sum problemot, spie, pocnuva da place, ja presoblakam, cica saat, saat ipol, kolku ke ja ostavam, vlece li vlece kutroto, i koga ke ja trgnam pak place, i bara so usteto se dodeka ne i dadam dohrana i si ja cica lakomo. Ne bara cesto da cica, preku den na 3.5 mozebi i 4 saati, koga ke i se prijade znaci vristi, i ne znam dali e pravilno sto ne ja budam na pocesti intervali, ama do sega pokaza deka koga e gladna sama bara. Navecer da ne ja razbudam ke spie i 5 pa i poveke saati. Jas imam nenormalna zelba da ja dojam, sekogas prvin ja stavam da cica pa ja dohrabuvam, ama ne mi e ic jasno ova so vremevo, dali da ja budam pod saat, ili stom si kazuva da cekam da kaze. Drug problem nikakov nemam, ni stomace, ni stolica, stom e najadeno si spie kako bajce. Sto mislite vie??? mnogu bi cenela mislenje, zasto ocajna sum. Ima sansi da mi nadojde mleko???Ili kako pominuva vremeto sansite se se pomali? Isto koga ke dojde nekoj, moite ili na mm negovite, mene avtomatski mi namaluva mlekoto, verojatno deka me zivciraat so pricite i so babinite devetini koi gi vadat ne znam od kade. Ve molam za bilo kakvo mislenje, sovet. Natus kako sebe da se citam vo postov. I jas imam devetdnevno bebe i do pred dva dena i moeto mnogu barase da cica, a jas nemav dovolno mleko, i maliot celo vreme placese t.e. vristese i voopsto ne spiese. Jas se dovedov skoro do nerven slom sedum dena samo sedum saata bev spiena, maliot non-stop na grada a ziv gladen. I se javiv na patronaznata sestra i ja viknav da dojde, me masirase za da mi gi razraboti kanalite mlekoto pocna mnogu poveke da mi tece, maliot se nacica i zaspa kako bajce. Od togas mleko imam na pretek......duri i mi tece samo, detevo mi se smiri si spie mirno, duri i poveke od sto treba do vcera se molevme da zaspieme sega se molime da se razbudime za cicanje. I uste nesto....pedijatarot mi rece deka mlekoto ubavo nadoaga tek vtorata nedela od poroduvanjeto....taka da probaj nekoj strucen da te vidi so gradite i so mlekoto do kade si i da ti pomogne ako moze..........moeto iskustvo e takvo.....ama site znaeme deka ne sme site isti........se nadevam deka ti pomognav
(Одговор на членот natus)
|