Bilence2
|
POTPIS! ИЗВОРНА ПОРАКА: dzvonchica Да го споделам и јас своето искуство, за да не мора сите да поминуваат и останатите мајки низ она низ што и јас поминав. Со првата ќеркичка се изнамачивме со грчевите. Пробавме се што сме слушнале. Од термофори, чајчиња - Becutan, Plantex, сирупи - Nurse Harvey’s, Colic B, капки - Espumisan L, хипоалергено адаптирано млеко... После се грчевите сеуште постоеја. Последно во аптека ми ги понудија капките COLIEF. Но, поучена од претходното искуство, каде се се покажа како неефикасно, одлучив пред да ги земам малку да истражувам. Не сакав повеќе да го изложувам моето 3-месечно бебе на секакви препарати. Пребарував преку интернет и наидов на многу корисни информации: 1. Коликите кај бебињата настануваат заради недостаток на ензим лактаза, потребен за разградување на лактозата во млекото, и неразградената лактоза создава гасови во цревата – COLIEF капките по својот состав се токму lactase, добиена по природен пат и целосно безбедни за употреба од првиот ден од раѓањето. 2. Поефикасни се од сите останати типови препарати заради тоа што, сите препарати го намалуваат плачењето кај бебето, но само COLIEF капките го спречуваат создавањето на гасови, а со тоа и на колики. 3. Од друга страна, многу се едноставни за употреба, пред секое доење се ставаат по 4 капки во сад со 15 ml мајчино млеко, а потоа веднаш се продолжува со нормално доење. За адаптирано млеко важи истото, дури може и млекото порано да се приготви и да стои во фрижидер до 12 часа, за што се доволни само две капки COLIEF. 4. Понатаму, COLIEF капките се единствен препарат од овој тип, чие дејство е потврдено со две клинички студии. И конечно, ги земав капките и грчевите конечно исчезнаа!!! За втората ќеркичка, уште во тек на бременоста си набавив COLIEF капки и сега коликите се далеку зад нас, ги поминавме многу полесно, благодарение на COLIEF капките!!! Se e tocno od zbor do zbor.