niki -> RE: Моето или неговото презиме?? (19.9.2009 23:22:22)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: agnes77 ИЗВОРНА ПОРАКА: niki Vo zemjite na Evropska Unija od 2006 godina stapi zakon na sila koj ne dozvoluva sopruznicite da si gi menuvaat preziminjata tuku samo odbiraat koe prezime ili preziminja ke nosat decata. I posto jas sum si vencana vo Grcija si go imam zadrzano moeto prezime, sto e fino taka da znaete. Sakav jas i prethodno da si go zadrzam, ama ova mnogu fino mi dojde da ne mi zameraat negovite. čekaj, čekaj ja sum vo EU ali možeš, da biraš bilo što[sm=smiley36.gif] za ovaj zakon ja baš nisma čula... možeš da imaš prezime od maž, ili samo dodaš... ili on uzima tvoje prezime ili pronađete neko novo prezime, što god poželiš ali ja sam vencana puno godina, imam samo moe prezime, ništa nisam promenula ili dodala ... naša deca (ako jednog dana dobimo dete) imat ču prezime od mene i od mog muža Moze ne si se informirala, jas sum vencana 2006 vo juni, prethodno site gi menuvale preziminjata i ovde ili birale dal ke dodadat ili kako veke ne, no nie koga se vencavme vo maticno voopsto ne me ni prasaa tuku me zavedoa avtomatski so mominskoto, samo za decata prasaa koe prezime ke go nosat. I interesno e sekogas koga za nesto podnesuvam dokumenti koga me prasuvaat da navedam iminja i preziminja na roditelite, na majka mi i go pisuvaat mominskoto, iako taa go ima smeneto i go ima zemeno prezimeto na tatko mi i toa vo moite original dokumenti stoi, no vo dokumentite sto tie mi gi izdavaat majka mi e so mominsko prezime.
|
|
|
|