Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Како сте го добиле вашето име? 28.10.2009 23:20:23
Aleksandra
I mene me krstila baba mi no ne po nejzinoto ime tuku imala pomlad brat koj pocinal mlad vo soobrakajka i se vikal Aleksandar i taka mene me krstile Aleksandra
RE: Како сте го добиле вашето име? 12.12.2009 13:54:12
tereza
мене мајка ми сакала да се викам Билјана,но бидејќи сум родена во мај им текнакло ајде Маја,ама кога ги виделе предлозите од кумата моето име Даниела било последно и многу им се допаднало на моите,и така ме крстиле.а јас баш би сакала да се викав Маја бидејќи е пократко и поубаво а ова моето ми е и така и така.А инаку тогаш прадедоми бил уште жив и ме викал Далиела
RE: Како сте го добиле вашето име? 15.12.2009 13:37:39
ananikol
Moite od kumovite dobile tri iminja site tri mi se svigaat i se ubavi,imale vkus kumovite , si se iznafaliv sama . Taka da majka mi odbrala edno od niv-tatko mi se soglasil
RE: Како сте го добиле вашето име? 29.10.2010 19:20:41
AnnaMolly RR
Мајка ми кога била трудна со мене, ја прашале братучетка ми која тогаш имала 3 години како да се вика бебето. И таа рекла Иринче. Ја прашале: А што ако е машко? И таа почнала да плаче и да вика: Иринче, Иринче... И така, мајка ми кога сум се родила почнала да ме вика Ирина. Фала на братучетка ми за прекрасното име, со гордост си го носам и многу си го сакам.
RE: Како сте го добиле вашето име? 29.10.2010 19:25:16
Џесика
Кога била бремена мајка ми,одела често кај некоја комшивка што имала во дворот Јасмин... толку многу и се бендисал мирисот што и дошла идеја ако роди ќерка да се вика Јасмина
RE: Како сте го добиле вашето име? 31.10.2010 20:12:21
Acina
мн комплицирано кумот бил во војска и на старите кумови му оставил 5-6 имиња за мајка ми да одбере...и старите кумови ги смениа имињата и не оставиа избор и ставиа едно машко име едно женско по дедо ми и баба ми го добив женското па кога кумот се јави да ја праша мајка ми кое одбрала таа кога му кажа од лутина со своите 3 месеци не зборел... и ден денес кога ќе се спомне вика ќути не спомнувај косата ми се крева на глава а нема коса
RE: Како сте го добиле вашето име? 31.10.2010 20:21:29
Glück90
pa jas sum rodena dva dena posle Golema Bogorodica a majkami dobila bolki na sam den.I majkami rekla ako se soglasat kumovite dobro ako ne ne i koga go prasale kumceto on rekol Marija( imal simpatija Marija).I po denot i po simpatijata jas sum Marija i go obozavam imevo
< Поракaта ја уредил Glück90 -- 31.10.2010 20:22:16 >
RE: Како сте го добиле вашето име? 31.10.2010 20:57:19
Natasa981
Koga bile uste momce i devojka,na majka mi i tatko mi mnogu im se dopagalo imeto Natasa i si vetile ako imaat kerka taka ke ja krstat.I taka i bidnalo ;sum se rodila jas i me krstile Natasa. Arno ama baba mi dodeka bese ziva ne si prosti sto ne me krstile po nea,iako taa nesakala vo toj moment im go prepustila toa na moite sami da si izberat,otposle epten si se lutela sama na sebe:)Dodusa imaa popraven ispit,posle so sestra mi..
RE: Како сте го добиле вашето име? 15.11.2010 15:22:21
Martins mom
Кога сум се родила мајка ми и татко ми ме викале Дајана, се дури мојата баба (која не сака да ја викам така оти и делувало старински, па ја викам нана) не решила да ја преземе работата во нејзини раце и како влијателна особа во градот (а и во семејството очигледно) ме пријавила и се вратила со извод со нејзиното име...Името и не е толку лошо како постаката... На секоја душманка и посакувам свекрва ко на мајка ми
RE: Како сте го добиле вашето име? 22.12.2010 2:00:09
Maca25
Мајка ми сакала да ме крсти Ана, но брат ми и татко ми запнале за Марија и морала мајка ми да се сложи. А инаку таа 1 недела во болница ме викала Ана. Размислувале за некојси спој од двете имиња, но брат ми рекол не, бебето ќе се вика Марија.
RE: Како сте го добиле вашето име? 22.12.2010 8:39:05
Calypso
Ме крстиле по песната на Сребрна Крила, Ана. Моите ми рекоа дека брат ми сакал така, тој е пет години постар од мене. Може навистина ја сакал таа песна тогаш, ама мислам дека и мајка ми имала некој удел во тоа, бидејќи сакала да имам кратко име за да не ми го кратат или да ме викаат нагалено. Е па, мене никој не ме вика Ана, сите Ане, Анушка, Анче, само Ана не
RE: Како сте го добиле вашето име? 22.1.2011 23:25:51
Anestis
Jas sum krstena po zelba na brat mi... si imal nekoja drugarka vo maaloto i taka si kazal i kumovcite se soglasile (iako po ova mu doaga deka brat mi e kum..) :))). A Natushka85...kazi deka za da ne si Neda ami Natasha sigurno e zasluzna i kumata tvoja a????taa od mala bila moderna :)))hihihihi