RE: Како сте го добиле вашето име? (Целосна верзија)

Форум >> [РР Заедница] >> Разговори за се и сешто

Порака

Maria -> RE: Како сте го добиле вашето име? (22.9.2012 15:40:04)

Името сум го добила по баба ми (на мајка ми мајка),само што не во оригинарна форма,(таа се вика Марица) и плус родена сум пред Мала Богородица и затоа сум Марија.[sm=smiley1.gif]

Ring -> RE: Како сте го добиле вашето име? (19.1.2013 17:31:29)

По желба на татко ми ....во опција биле Алексндра, Камелија, Елена, Марија
Мајка ми многу сакала да се викам Камелија , да сум била силна и црста како камен [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Bethany -> RE: Како сте го добиле вашето име? (17.8.2013 18:03:40)

Од кумовите. Предложија неколку имиња и моите избрале.
А инаку сакале друго име да ми дадат, баба сакала по нејзе име да ми дадат (фала Богу не се) , па така кумот победил [sm=smiley36.gif]

deluxe -> RE: Како сте го добиле вашето име? (5.5.2014 0:16:30)

По желба на татко ми.Инаку моето драгоцено име и припаѓало на баба ми,со која за неколку денови сме се разминале меѓу световите....[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Defne90 RR -> RE: Како сте го добиле вашето име? (5.5.2014 0:49:20)

Кумовите ми го избрале.Имало некое девојче со тоа име било ептен убаво и добро и тие ептен го сакале.И затоа и мене ми го одбрале баш тоа име.[sm=smiley1.gif]

Mila mamicka -> RE: Како сте го добиле вашето име? (9.7.2014 13:28:34)

Крстена сум по баба ми, и тоа по желба на кумот. Мајка ми и татко ми, ниту пак баба ми, не инсистирале да биде баш тоа име, ама нему му се допаѓало името, па така по баба ми Верка, јас сум крстена Верица.

caciana -> RE: Како сте го добиле вашето име? (26.11.2014 14:58:08)

Krstena sum na baba mi , po zelba na tatko mi. Moite mislele deka sum masko pa trebalo da se vikam Vladimir na dedo mi... No se slucilo da se rodi devojce i j[sm=smiley35.gif] Slavica na baba mi [sm=smiley13.gif]

scared RR -> RE: Како сте го добиле вашето име? (30.11.2014 0:28:22)

Мајка ми сакала да се викам вака како што се викам [sm=smiley1.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  1 2 3 [4]