Животно осигурување (Целосна верзија)

Форум >> [РР Заедница] >> Разговори за се и сешто

Порака

Pregnant -> Животно осигурување (19.7.2011 23:25:26)

Какво е Вашето мислење/или искуство во врска со овој тип на осигурување. Јас сум за, а маж ми е против, и малце се расправавме. Сакам да уплатам во Кроација Осигурување, па доколку има некој некое искуство, Ве молам да ми кажете.

Тања РР -> RE: Животно осигурување (19.7.2011 23:53:14)

Pregnant ние и уплативме животно осигурување за првиот роденден на нашата ќерка токму во Кроација Осигурување. Јас сметам дека тоа е добра инвестиција затоа што е еден вид штедење и осигурување на иднината на детето. Откако ја осигуравме сопругот стана и агент за осигурување на Кроација па ако си заинтересирана за подетални информации контактирај ме по пп.

Pregnant -> RE: Животно осигурување (20.7.2011 8:52:13)

[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Баш ми е мило што имам истомисленици на форумот. И јас го сметам за добра инвестиција, само што во мојот случај сакам јас лично да се осигурам, ама сепак се знае дека за децата штедам, а и во случај за „не дај боже“ [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley5.gif[/image] тие би биле корисници. Инаку веќе имам стапено во контакт со моја пријателка која исто е агент на Кроација, сепак фала за понудената поддршка.

anedespo -> RE: Животно осигурување (20.7.2011 9:12:39)

Јас имам прашање. Зошто парите да ги давам во осигурителна компанија. Ако сакам да штедам за децата ќе одберам некоја банка , ќе ги орочам на колку сакам. башка и ми се осигурани во случај на недај боже банката пропадне. Што нуди осигурувањето плус?

Pregnant -> RE: Животно осигурување (20.7.2011 10:42:13)

Па колку што ми објаснија мене, на пример доколку си на 10 години осигурана, после тој период се исплаќа 50 % камата. А после 3 години може да си ги повратиш средствата ако евентуално ти требаат. Инаку и тука ти се осигурани парите. Друго, што во случај да ти се случи нешто ќе ти се исплати оштета.
Така барем мене ми објаснија.

anedespo -> RE: Животно осигурување (20.7.2011 10:54:29)

Значи дека децата ќе ги добијат парите ако не дај боже се случи нешто. И само во тој случај, во спротивно ти пропаѓаат?

Tanjat7880 -> RE: Животно осигурување (20.7.2011 11:00:17)

Vakov tip na osiguruvanje i mene mi e privlecen,no me interesira postoi li kaj nas dopolnitelno zdrastveno osiguruvanje koe bi gi pokrivalo troshocite vo privatnite bolnici i kliniki?!Ste cule za takvo neshto?

bebe82 -> RE: Животно осигурување (20.7.2011 11:08:50)

И подпрашање: дали сумата е ограничена или си ставаш колку што сакаш парисекој месец или на два месеци како кај штедењето?

Pregnant -> RE: Животно осигурување (20.7.2011 11:32:25)

Не, анедеспо, не пропаѓаат, после периодот си ги подигаш со 50 % камата, а во случај да ти се случи нешто ги добиваат наследниците. Исто има и мала доплата годишно за во случај на повреда да добиеш отштета. А за сумата мислам дека има минимум кој е околу 200 еур (не сум сигурна) годишно. Јас лично се интересирав за 500 еур, и знам дека таа сума се плаќа на двапати по 250 еур годишно. И плус 50 еур годишно за осигурување од повреда, незгода. Повеќе има на веб страната.

Maca25 -> RE: Животно осигурување (20.7.2011 11:51:36)

Мајка ми има животно осигурување на Граве. Мислам дека плаќа 600 евра поделени на 2 пати, по 300 на 6 месеци. Исто така би можела да ги користи после 10 години.

Pregnant -> RE: Животно осигурување (20.7.2011 12:09:58)

Па, да и со ГРАВЕ може, тоа е Австриска осигурителна куќа, исти се мислам условите. Убава работа е и на запад е многу применета, само кај нас уште со резерва се прифаќаат овие работи. За тоа се расправав и со мм, тој вели само ти се лажеш по такви работи бла, бла...Затоа си реков да видам колку се и другите запознаени со оваа тема. [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

TomeMK -> RE: Животно осигурување (3.9.2011 3:46:40)

Нешто поопширно за животното осигурување!

Го работам веќе подолго време и премногу ми е драго што луѓево низ нашава држава полека се свеснува колку е тоа важно! Како прво, животното осигурување претставува програма за штедење на капитал преку која добиваме заштита (финансиска) за нашето семејство... Бидејќи нема време, а ни доволно простор секој што е заинтересиран/а слободно може да ме контактира на приватна порака

постот е уреден од администатор

Pepelaska * -> RE: Животно осигурување (13.1.2012 15:02:48)

Девер ми почна да работи со осигурување и мм си направи за него и Мартин ( толку беа парите).По 200 евра годишно за еден , се договоривме да оставаме на страна по 2200 од секоја плата на мм.Инаку мислам дека е многу убава работа осигурувањето , значи за 25 години ако на син ми му текне да се жени или било што имам спремни пари и нема да се стресувам.Жално е што кај нас сеуште народот се плаши мисли дека се ќе изгуби.

libra.n -> RE: Животно осигурување (13.1.2012 15:08:10)

Taka e pepelaska, i nie napravivme za malata, inaku mm. dopolnitelno raboti i so polisi. 

Snowhite RR -> RE: Животно осигурување (19.2.2012 10:25:21)

Денеска договорив ќе ми идат дома да ми презентираат за животно осигурување, па да видиме што ќе кажат, дали ќе успеат да не' убедат[sm=smiley1.gif]

Snowhite RR -> RE: Животно осигурување (20.2.2012 18:53:28)

Значи како што ви кажав вчера дојдоа од осигурување да ни презентираат и потпишавме договор, мислам мм потпиша на 30 год по 250 евра годишно. Многу сум горда на ова, зашто ова е како еден вид штедење за тебе лично, за фамилијата, а пред се за децата и мислам дека секој треба да размисли да го направи ова, зашто 250 евра годишно секој може да си дозволи, тоа се 40 ден, дневно, тие пари ако не ги вложиш во ова, секако ќе ги потрошиш за нешто друго. Ова е всушност трет пензиски столб, кој за брзо време ќе се рашири и ќе биде задожителен за сите. Овие пари што ги вложуваш не се неповратни, загубени, туку ги штедиш и во секое време доколку ти требаат можеш да си ги извадиш, а ако не ги вадиш кога ќе дојде време за пензија ќе си земаш уште една пензија девизна, а во случај да не дочекаш тогаш ја наследуваат децата.
Од краткото и брзо објаснување толку разбрав, ама доволно за да сфатам дека е убава и корисна работа

Тања РР -> RE: Животно осигурување (21.2.2012 0:57:11)

Денес ми стигна писмо од Кроација, време е да ја уплатиме втората рата од полисата на Ј.

Мајка -> RE: Животно осигурување (5.3.2012 1:05:33)

И ние планираме да се осигураме. Агентот (пријател) ми објасни дека за жени кроација е најдобра опција бидејќи даваат и плус пари за породување. За сопругот треба да види каде е најдобро бидејќи е ризична група (бенифициран стаж). За деца рече дека не е баш исплатливо.
Нас ни предложи јас и мм по 500 е а бебе 200 е (ова е мнооогу). Најверојатно само јас ќе се осигурам.
Добро е тоа што на основа на овие пари може да подигнеш кредит, доколку ти притребаат може да се подигнат после првата година и најдоброто да ги користиш како пензија. За некое време државата ќе нема пари да исплаќа пензии па затоа е најдобро да се размислува од сега.

bucko mal -> RE: Животно осигурување (10.6.2013 23:53:21)

I dvajcata sme osigurani so mm
parite moze da se koristat posle smrtta,ke im se najdat na decava

Страница: [1]