Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Taka e ...Ama tie sto videle prethodno i izbrale mislam deka ne se kaat koga e vo prasanje sexot..Mene soprugot od taa gledna tocka mi extra takada ne mi fali nisto A i ne se prasuvam za nisto,zosto sum imala iskustvo prethodno..takada..imav prilika i odbrav
Миана, нема потреба од губење од темата. Едноставно ова си е отворен форум и секој има право да го каже своето ценето мислење. Е само, да не забегуваме од темата, пошто тука се збори за бројка ( колку партнери) а тоа какви биле ( или не биле ) можеме во друга тема да праиме муабет.
Jas nikade ne pisav kakvi bile moite prethodni,samo kazav deka kaj onie koi se so eden partner postoi somnevanje dali ima podobro a dodeka onie sto iskusile - znaat,takada....A gledam na temava od tolku mnogu komentari samo dve napisale brojka od koi edna e 39,5..Znaci site izbegale od temata...A onie koi pisale deka im e samo soprugot ne se vazat zosto voopsto inemale [red braj a temava bese : Број на партнери пред брак
мислам дека може и малку полабаво на темава, затоа што со бројкиве, сите ќе пишуваат 39''''''''''''''''2...и многу први ќе има.
Миана секоја чест на дискусијата и слободно продолжи си ја!
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bibe 14
Kolku seksualni partneri ste imale pred da stapite vo brak? Koja e granicata spored vas i koj broj e za vas premnogu? Dali vasiot soprug/sopruga vi go ima postaveno ova prasanje i kako reagirase na odgovorot (ve prasa koj, sto, kako, ili? Za prasanjevo se inspirirav od emisija sto ja gledav sinoka pa me interesirase vaset____o mislenje. Jas licno sum bila samo so mojot honey i ne zalam za toa
темата не е само насловот! Прочитајте го барем првиот пост каде најчесто е образложена темата и поставени се горе долу границите.!
< Поракaта ја уредил Viktori RR -- 22.7.2011 17:46:41 >
Stojat zenicki vo red naredeni za kaj Sv.Petar i koja kako vleguva kaj nego toj gi prasuv;kolku partneri imala dodeka bila ziva.. Prvata odgovorila-10 Sv.Petar-Dobro,eve ti tebe zlatni krila. Prvata - lele Sv. Petre zarem zlaten angel ke bidam????-Cela kefovi izleguva od kaj nego. Vtorata odgovara -5 Sv.Petar-Dobro eve ti srebreni krila. Vtorata -lele Sv.Petre zaren srebren angel ke bidam????-Presrekna.. Tretata odgovara-samo mazot mi... Sv.Petar-Dobro eve ti beli krila. Tretata-Sv.Petre zarem bel angel ke bidam????Vooduseveno prasuva Sv.Petar- Ne,ami guska.....
Aj malku sala i na sopstvena smetka
< Поракaта ја уредил ananikol -- 24.7.2011 12:26:16 >
сум немала многу негде 5 6 ама ништо сериозно добро е не сум гуска ама имаше еден ептен ми го матеше умот штета се појави после мм инаку ќе бевме супер пар знам
jas sum bila so dvajca pred mazot mi i voopso ne zalam ke bilo ubavo uste so nekoj ,no so nego izleze seriozna vrska i sega mi e super.znaci po moe mislenj ubavo e da probas i so drugi za da ne se prasuvas cel zivot kako bi bilo...
Ha, interesna tema...jas so maz mi sum od 16 godini, i mi bese prv i edinstven decko i prv i edinstven na seksualen plan (za sega ). E sega moram da priznaam deka ponekogas se kaam sto ne sum probala da bidam i so drug, i ne mora da e seksualno, ali toa ti e.....
Pred mm imav dolga vrska,pa edna godina pauza.....i vo taa godina se iznasetav i imase vrski po eden mesec , dve nedeli...malku muvanje....brojka ne mi e bas prijatno sea da kazuvam,no ke kazam deka site tie se izbrisaa i gi zaboraviv otkako go zapoznav mm.....za mene on e prv...bidejki toa bese toa.....toa pred toa gola voda.....i den denes e isto kako prvite meseci.....
RE: Број на партнери пред брак 13.12.2011 14:18:45
Melanija RR
Кај мене мм ми е трета среќа .Оште на почеток од врска во неврзам муабет си кажавме што имаме да си кажеме Во однос на предрасудите неможам и несакам никого да разберам.Воопшто не е важна бројката,сега кој колку е искрен во кажувањето на таа бројка на партнерот е сосема нешто друго. Која е границата?Па зависи од возраста ,да речеме со мм се сретнавме на 26 години,така да тоа трети ич не е многу ама тоа е што е.Денес има врски кои траат по 6-8 години а се заедно од тинејџерски денови,и тоа е тоа.Од друга страна има девојки од по 33-35 години кои не се мажени и сигурно бројката е прилично поголема,па според годините нема што да се замери.Сепак 35 години се просечен животен век.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни