niki -> RE: Невини лаги (12.9.2009 9:07:54)
|
Po vtorata godina na zivotot decata pocnuvaat da gi izmacuvaat razlicni stravovi, stanuvaat poveke svesni za sebe i svetot okolu niv i pocnuvaat da se plasat od cudovista, iznenadni zvuci od nepoznati i sl. Nie veke se soocuvame so vakvite stravovi i nejzinite reakcii se burni sekogas bega i bara zastita najcesto kaj mene ako sum prisutna ili od nekoj drug koj i e blizok i poznat ako mene me nema i place. Gledajki ja kako se odnesuva ni na kraj na pamet ne mi paga so bilo sto od toa dda ja zaplasuvam i na hororot sto go dozivuva uste poveke da doprinesuvam tuku se trudam stravovite da gi nadmineme. Zatoa moj sovet vi e mamicki da ne koristite ni nevini lagi zosto toa sto za vas e nevino ne e i za vasite deca, site se sooccuvame so problemot nejadenje, so beganje pri presoblekuvanje i se e toa normalno i treba da se prifati kako takvo i da im se dozvoli da go pravat bidejki toa gi pravi svesni za svojata licnost, tie se deca a ne vojnici koi treba vo rok od 5 minuti da se oblecat da izedat odredena kolicina hrana vo odredeno vreme. So pesnicki igracki mozete da im go zadrzite vnimanieto se dodeka ne gi pomine toj period i ne naucat deka treba da bidat mirni za da se oblecat i da jadat pa da si igraat. Za oblekuvanjeto svekrva mi stalno i vika ke se razbolis ako ne se obleces i ke te nosime na lekar, a mojava ima strav od lekar i se oblekuva, no iako ova ima efekt vo dadeniot moment vo situacii koga mora da odime na lekar togas e vojna so nea i vristenje tamu kolku ja drzi glas se dodeka ne zamineme. Zatoa jas sum protiv lagi i zaplasuvanja.
|
|
|
|