Ikana -> RE: секојдневно капење (8.11.2012 13:08:32)
|
Mislish letno/esensko sigurno? Ili se rodilo vo zima? Ili rastelo vo zima? Zbunka[sm=zmeden.gif] Jas priznavam, nekogas sum premnogu umorna da ja banjam toj den, pogotovo sega so majstori niz doma, vcera ripnav ne ja izbanjav, zasto ne mozev da stignam do nejzinite raboti....ama sabajlevo ja srediv[sm=smiley36.gif] Inaku nie gaze mieme pri sekoe menuvanje na peleni....od vlaznite maramici mi se isfrla, epten ako ne sum doma togas moze so vlazni da ja zabrisam. A sto mislite za toa deka nekoi lekari sovetuvaat vo zima poretko da se banjaat decata? Ili voopsto da se banjaat preku 1 den? ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance RR Андреј е зимско дете...до 3 месеци го бањав секој ден. После фатија епте студои па почнав на секој втор. ама тоа додека помина зимата само..од тогаш навака се бањаме речиси секој ден. не е толку многу заради хигиената, колку заради навиките и уживањето. Да го гледаш како се бања жал ќе ти биде да му ускратиш. ако не сум го избањала тој ден, задолжително го освежувам само под чешма, и газето обавезно. и кога е настинат, глава не мијам. не верувам дека секојдневното бањање е врзано со настинки..па ја не го бањам на ладно...го бањам на 25 степени минимум сега кога е поголем. така да ако сакаат, бањајте ги..се останато е оноа шти и беше напишано за мајката во една статија на РР... "И мајка која понекогаш намерно го прескокнува бањањето на детето бидејќи е уморна." [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
|
|
|
|