RE: Спиење на светло или во темница (Целосна верзија)

Форум >> [Дете] >> Подигнување

Порака

Yummy Mammy -> RE: Спиење на светло или во темница (21.3.2012 21:31:16)

Jas pa nikogas ne sum ostavala svetlo navecer, duri ni koga bea mali bebinja. Togas koga ke se razbudea za cicanje togas palev edno priguseno svetlo, cicaat, gi legnuvam i gasam. Mozebi i zatoa si spijat podolgo navecer, ako se razbudi, gleda temnica, odnosno nisto ne gleda i si prodolzuva da mizi.[sm=smiley36.gif]
A za golemava pa, otkoga pocna da spie sama vo soba saka da i gori svetlo, ama toa e dur da zaspie, posle i go gasam. Pa posle se budi vo sred nok i bez problem si doaga kaj nas vo krevet, a prst pred oko ne se gleda... Dali i e nsvistina strav ili e izvodenje vo prasanje zasto ne saka da spie, se uste ne sum sfatila...

moni teo -> RE: Спиење на светло или во темница (22.3.2012 17:48:35)

ние спиеме со столна ламба страв ми е во темница а и навечер 2 пати станува за цицење

kikicka -> RE: Спиење на светло или во темница (23.3.2012 6:59:54)

Синока спиевме на малку потемно скоро и без светло и добро спиеше малку закенка кај 6 за чај и толку станавме после саат.

Maca25 -> RE: Спиење на светло или во темница (23.3.2012 8:46:45)

Ние спиеме во темница, со спуштена ролетна на прозор...да не знаеш кога е ден кога ноќ[sm=smiley36.gif]

Annet -> RE: Спиење на светло или во темница (23.3.2012 9:02:07)

еве две ноќи по ред во темница спиеме,додека спие до кај 03 после вришти и пак палам ноќна ламба.ќе се научи................

lilicka -> RE: Спиење на светло или во темница (23.3.2012 14:30:34)

Аххх..како да се научиме да спиеме во темница кога ни јас никогаш не спијам во потполна темница мора да има барем малку светло така сум научена од мала[sm=jezicek.gif]

Natuska85 -> RE: Спиење на светло или во темница (23.7.2012 10:26:58)

Ние спиеме со пригушено светло од освежувачот Дормео,ама ептен пригушено[sm=smiley36.gif].Сепак сакам да има малку светлина чисто јас да го гледам во текот на ноќта кога ќе се подразбудам,инаку он нема проблем и во скорз темница да нана.

Calypso -> RE: Спиење на светло или во темница (23.7.2012 10:35:55)

И ние спиеме со пригушено светло, само за да го гледам дали се открил или не, па пак да го покријам. Мислам дека поради тоа откривање ќе спиеме со пригушено светло се додека не се научи да не се открива... ама ќе видиме. Во секој случај, најдобро е во темно, и почнав да го навикнувам малку по малку да спиеме така.

kikicka -> RE: Спиење на светло или во темница (23.7.2012 11:13:40)

Ние сме скроз во темница сега,свети само ламбата во ходник ама и тоа не енекое светло.Без проблем си спие во креветчето,јас не ја ни покривам дека не сака.

Mihaela 2010 -> RE: Спиење на светло или во темница (23.7.2012 11:47:03)

So priguseno svetlo,lambata na dormeo,na najslabo ja pustam.pustam svetlo od pricina sto kaj mene u spalna e mrtva temnica,pa bukvalno i nisto ne se gleda,taka da moram so malku svetlo cisto da vidam sto se slucuva so M,porano mnogu mi smetase svetlo,sega se naviknav pa nemozam bez toa..

Тања РР -> RE: Спиење на светло или во темница (23.7.2012 12:01:01)

Кај нас свети само светлото од купатилото колку да не се сопне некој ако стане навечер.

Pepelaska * -> RE: Спиење на светло или во темница (24.10.2012 17:26:48)

Ние уште си спиеме со пригушено светло ама ептен слабо колку да не е скроз темно, незнам не ми ни текнало да изгаснам да видам како ке спие.

majka na eva -> RE: Спиење на светло или во темница (24.10.2012 20:55:06)

спиеме на ламба[sm=smiley20.gif]

Hunny -> RE: Спиење на светло или во темница (24.10.2012 21:18:33)

ИЗВОРНА ПОРАКА: majka na eva

спиеме на ламба[sm=smiley20.gif]

Исто, а јас многу сакам да спијам во темно.

Maca25 -> RE: Спиење на светло или во темница (24.10.2012 21:44:21)

Јас од бебе ја учам Н. да спие во темно.
Дури сега ако има упалено од некаде светло, ми вика да изгаснам дека не можела госпожа да заспие.

arh_diz -> RE: Спиење на светло или во темница (24.10.2012 21:55:35)

I M ako e zapalenonsvetlo mi vika gasi svetlo , nekogas i preku den mi vika[sm=smiley36.gif].Od mal e naucennda spie vo temno

penelopa -> RE: Спиење на светло или во темница (24.10.2012 22:10:15)

ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz RR

.Od mal e naucennda spie vo temno

Исто и јас така го имам научено во темно- дури и преку ден кога заспива ги затварам ролетните за да биде темно[sm=smiley36.gif]

zzaa -> RE: Спиење на светло или во темница (1.12.2012 15:17:28)

spieme vo temnica i malat i nie taka ja naviknav uste na pocetok mene svetlo mi smeta.

Mihaela 2010 -> RE: Спиење на светло или во темница (1.12.2012 16:00:44)

Nie si otanavme so priguseno svetlo,koga nemav deca epten mi smetase svetlina,sega pak ne mozam da zapijam vo mrak :)),mi odgovara malku svetlo

Felly RR -> RE: Спиење на светло или во темница (1.12.2012 16:52:30)

Ние заспивавме со светло, во дневна пред Тв, ама во последно време многу време се успиваме, затоа реков ќе го гаснам светлото, и на М и кажав, се спие со изгасено светло, и кога е време за спиење, го гаснам, и свети само ТВ.

Snowhite RR -> RE: Спиење на светло или во темница (24.8.2013 23:38:33)

ИЗВОРНА ПОРАКА: anastasya

Дали вашето бебе спие во темница или со ноќна ламба да свети и што е по препорачливо? јас спијам со нокна ламба пошто ми е страв да спијам по темница и да не го посматрам.

Bethany -> RE: Спиење на светло или во темница (25.8.2013 10:30:51)

Мислам нема тука што е попрепорачливо, туку што на вас најмногу ви одговара.
Додека е мало бебе, ете од практични причини е подобро да има некое слабо осветлување, поради доењето, да го видиш итн...

И мојот син кога беше бебе спиеше со ноќна лампа, ептен пригушено светло да биде во собата, после некое време спиевме во темница, е сега пак има една лампичка со пригушеното светло, дека е веќе сам и мене ми е полесно ако се разбуди во текот на ноќта да одам до кај него. Ама светлото е ептен далеку од него и само осветлува еден мал дел од собата, скоро па е темно [sm=smiley1.gif]

sandriana RR -> RE: Спиење на светло или во темница (26.8.2013 10:19:12)

И ние спиевме со пригушено светло до скоро, додека стануваше навечер за цицање, а откако се одбивме, сосем го гасам светлото.
Како што вели Бетани, од практични причини, пригушено светло, додека е помало бебето, после тоа сметам дека нема потреба, евентуално ако спие само, па да не се исплаши ако се разбуди во тек на ноќта. Ама, сепак, се е индивидуално.

Mihaela 2010 -> RE: Спиење на светло или во темница (26.8.2013 10:37:35)

Ja koristev lambata-jonizator na Dormeo se do sinojka koga i ja pozajmiv na zolvami,posto cekaat bebe,pa staviv edna druga ama M nekako ko da mi se plasese,taka da ja izgasiv,i nokjta si ja pominavme bez svetlo,samo malku svetlina nadzirase niz roletnite,taka da moze da kazeme zbogum na prigusenoto svetlo

Defne90 RR -> RE: Спиење на светло или во темница (16.6.2014 1:18:47)

Ние спиеме со пригушено светло.Тие немаат воопшто страв ни кога е скроз темно,и да се разбуди некое ќе си заспие одма,ама мене ми е така подобро,затоа што можам да ги надгледувам и да ги покривам постојано затоа што прекривачот си е се тргнат од нив.А посебно па малото,многу немирно спие и знае да отиде дури долу кај нозе па ако е темно нема да го видам и може да се случи случајно да го повредам така.А инаку како што кажав немаат проблем ни во темница да спијта.Во неколку наврати ни се случи да заборавам да го пуштам светлото ма немаше никакви проблеми и плачки.

Страница: <<   < Претходна страница  1 [2] 3   Следна страница >   >>