Felly RR
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak RR ИЗВОРНА ПОРАКА: miana еве ви го списокот Жити се! Ова за деца од 2,5 години? Па јас на ќерка ми уште не сум и дала ножички во рака. Хамери,селотејпи, чуда...па 1.000 ден кошта списоков сигурно. Како и да е, ќе си купите што ви кажале ама за мене ова е чудно и премногу. Фамилии што имаат минимални примања и две-три деца во градинка,школо тешко дека можат ова да го остварат. Мене друго не ми е јасно, на 19 деца има 19 пакетчиња боици, нели е попаметно да се соберат пари и они да купат прибор што им треба на децата, безпотребно е толку многу, не верувам дека успеваат после цртање да ги соберат сите тие боици па и да ги сместат во соодветните кутии за секое дете да црта со свои. ИЗВОРНА ПОРАКА: miana ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak RR ИЗВОРНА ПОРАКА: miana еве ви го списокот Жити се! Ова за деца од 2,5 години? Па јас на ќерка ми уште не сум и дала ножички во рака. Хамери,селотејпи, чуда...па 1.000 ден кошта списоков сигурно. Како и да е, ќе си купите што ви кажале ама за мене ова е чудно и премногу. Фамилии што имаат минимални примања и две-три деца во градинка,школо тешко дека можат ова да го остварат. Мене друго не ми е јасно, на 19 деца има 19 пакетчиња боици, нели е попаметно да се соберат пари и они да купат прибор што им треба на децата, безпотребно е толку многу, не верувам дека успеваат после цртање да ги соберат сите тие боици па и да ги сместат во соодветните кутии за секое дете да црта со свои. Јас ваков список имав и за поголемата керка сега и за малата... Во групата имаме и блиначиња и на мајката и рекоа не мора се да купува дупло...Инаку списоков чинеше околу 900 денари со тоа што имав и некои работи од дома ( моливи, гуми од поголемата керка ) па такада врти сучи - 1000 денари. Плус да носиме секој месец по едно пакечтче марамици. Уплатници за смешко и нас ни дадоа на 600 денари и 100 денари за осигурување...За англиски не прашаа, сите се согласивме дека нема потреба ( деава уште ме зборуваат како што треба па и англиски да учат нема логика ) Птипишав и изјава за кој да ја зема од градинка освен мене и мм. Ни рекоа да не се чудиме за списоков што е голем, тој ке им биде и за идните години, односно од наредата година списокот ке се намали..И јас се прашувам што им прават на толку боички, на толку ножички и слично ама тоа е.. Еве секоја година по две групи поаѓаат на училиште, па каде одат нивните работи? Мене за големата керка освен папката со нејзини изработки не ми вратија ништо друго и сега пак купувам нови рботи.. Се прашувам каде одат пвие работи? Да знам дека ги даваат на деца што немаат, нема да ми биде мака, ама вака не ми е јасно, а не сакам да се расправам, имам многу убав однод со учителкиве ( истите ни се со на дада ) такада, јас купив се, купував од Локо Кроко и се ме чинеше околу 900 денари, ама не купував бели листови, тетратка А4, гума, моливи, ножички и с. зошто имав дома, а ако купував и тоа - ке ме чинеше сигурно 1000..