|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Бременоста и дом.миленичиња
13.9.2009 22:28:13   
macarena2009
user posted image kolku e steto prisustvoto na domasnite milenicinja vo tekot na bremenosta i poslem poroduvanjeto

< Поракaта ја уредил Elena -- 13.9.2009 22:36:41 >
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Бременоста и дом.миленичиња
13.9.2009 22:38:23   
Еца
Токсоплазмоза
еден убав текст за опасноста од мачкитеuser posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 20.2.2014 15:20:18 >

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот macarena2009)
Непосредна врска до пораките: 2
22.11.2009 18:38:22   
Весна
Сакам со вас да се посоветувам околу чистење по изнесување на мачката од дома - причина: раѓање на бебе.
Страв ми е од влакната по облеката. Влакната се насекаде по домот, но еве се’ темелно пребришавме по двапати со алкохол, гарнитурата ја исчистивме со хемиско, исто и килимите, но како со облеката? Овие денови откако алиштата ќе ги симнам од жица, буквално ги требам од влакната на мачорот, но сфаќам дека е неизводливо да исчистам се’.
Колку влакната од веќе исперени алишта може да бидат штетни за бебето и дали знаете некој ефикасен метод за чистење на гардеробата од влакништата? user posted image

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 3
24.11.2009 9:41:46   
Палешка РР
Навреме сте ја исфлиле мачката од домот user posted image
Мислам дека со тек на време ќе се исчистат влакната, најдобро е со тресење теписи, кебиња, прекривачи, а потоа и нивно перење.
Јас мразам мачки user posted image , па не сум се заинтересирала за ова user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Весна)
Непосредна врска до пораките: 4
4.12.2009 13:46:34   
mili4kask
Со правилно подготвување на месото - добро печено/варено/ замрзнато, миење на овошјето и зеленчукот, бркање на мувите и инсектите, не смееме да дојдеме во контакт со мачкин измет или со предмети кои се со него заразени. Потребна е редовна дезинфекција на мачкината „куќичка“, работа во градината со ракавици.
Znaci Eca eve ova bese zaklucokot na tekstot sto bese napisan vo onaa statija koja ja preporaca...Kako sto moze da se vidi toksoplazmoza moze da se javi i koga dredeni insekti ke bidat vo dopir so jadenjeto ili vo kupatiloto so vasite cetki za zabi...Jas iskreno neznam takov covek koj cuva milenici i koj e vo neposreden kontakt direktno so negovite race da go dopira izmetot na mackata bidejki ovaa opasnost kako sto ja narekuvas eca doaga tokmu od izmetot, znaejki deka sekoj izmet kako i coveckiot ima bakterii.....Normalno e deka ne e higenski da se drzi na isto mesto macka i bebe eve jas sum bremena i imam dve macinja koi si imaat svoja soba i svoe mesto kade sto odat vo toalet....Sekoj ima svoe mislenje za ova jas mislam deka ako mackite se dobro cuvani hraneti ceslani i vakcinirani i da ne se vo neposreden kontakt so bebeto nemoze da se stvori ama bas nikava infekcija...POZDRAVCE!!!!

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 5
Страница:   [1]
Страница: [1]
Оди на:

Анкета

Прашање.
пеперутка16

Дали некој од вас чува крави? Ако е така, што правите со млекото? Не се шалам, сериозно прашувам, не знам што да правам со млекото?