Anushka -> RE: Сенка на ехо (28.4.2009 8:14:20)
|
Draga Lady: Imam 40 i bremena sum so treto. Gi pravev site tie zastrasuvacki testovi za proverka na bebeto i genetikata.. ZNAM NIZ STO POMINUVAS. Ti zborat (a i si citas na web), te ako vratot bil podebel, te ako bubrezite bile pogolemi, te ako kovcinjata bile vakvi-onakvi... mene, demek, na kraj mi ispadnaa site testovi ok, ama vo eden redoven pregled kaj D-r Dimcev otkri deka ednoto bubreze e pogolemo. I jas kako tebe, izludev. Na google od strasno-postrasno. Kaj d-r Adamova odma otidov - isto, okruglo pa na kose. Demek, se' moze da bide i nisto... Vo eden moment se setiv. Pa koga gi nosev prvite dve decinja (pred skoro 20 god.) togas i za ednoto i za drugoto mi velea deka obemot na glavite im e dve gest. sedmici pred teloto. Togas (takva mlada i zelena) se smeev, si vikav-na kogo takvi glauci. A sega? Sega taka da i kazat, ke se frlam vo Vardar. Plus, od pocetokot na ovaa brem. doktorite koga me gledaa kakva sum euforicna od sreka, me smiruvaa, demek, stara, pa do kraj se' moze da se sluci, da ne se raduvam mnogu. Sega sum 7mi. Lady, odi si kaj d-r Dimcev. Super e. (isto i d-r Adamova). I vikaj si: "kako Gospod, nikoj ne e". Toj znae najdobro. A na krajot na kraistata, sekoe zlo za nekoe dobro...
|
|
|
|