MamaKiki -> RE: Колку сте (не)уредни? (28.11.2015 14:36:20)
|
zeni vcera sonot mi go zedovte citajki ja temava [sm=jezicek.gif] pa kako toa se pod konec majki...? jas si priznavam NE sum uredna kako majka [sm=smiley36.gif] pred malovo se si bese na mesto a jas na fotelja pred TV [sm=smiley36.gif] nered me demotiviral , a cistenjeto ne mi e hobi voopsto pa domot kaj mene nema nepotrebni drangulii primer vazni, pajnci ukrasni , ramka so slika imam edna od S i toa sekoro ja zedov... vo dnevnata se 3 polici od koi 2 ukrasni ( so ramkata i satot i drrugata so ikona racno rabotena na porcelan) prasina brisam sekoj den i masite normalno za nekoi 5 minuti [sm=smiley1.gif] e sega koj e neredot kaj mene e sleden : masickata od dnevnata e kockesta pa ja staviv vo kosh za da ne udira maloto, bez prostor prodolzva garniturata e tuka imam poslano carsavi prvo gi barav 2 isti zedov i prekrivaci a sega i dva rzlicni mozi da bidat , malovo jadi ke seti deka e izvalkano i ic neki salfetki ili vlazni i so trcanje se brisi od garnitura, pa ako jadel cokolino ili nesto crveno pr borovinki nema spas da triulkam pa da se podiscisti samo na toa mesto mora celo na perenje ( imam i komplet so tanteli sveki mi go kupi za da lici sobata [sm=smiley1.gif] ama od denes do utre se valka pa i deka e kremasta svetla boja ne go biva za 2 dena koristenje) vo trpezarijata ista prikazna masata turnata do zid oti koga ke se zatrca od dnevnata ne mozi da zakoci koga ke ja vidi masata pred nego i se udira... kujnata dolniot prostor skoro ispraznat a visacite ke padnat od tezina mi se cini se krevam gore za da ne faka oti se ke iskrsi [sm=smiley1.gif] namesto tpisoni si kupivme prirodni ovcki kozi tkaeni so prirodna volna epten ubavi debeli i meki. Dvete ( dnevnata i od trpezarijata) se spoeni vo dnevnata ( prazen prostor e celata ako vi teknuva [sm=jezicek.gif]) i malovo sega pocna da gi kubi, pa celo vreme dopolnitelno beram volna koja leta [sm=smiley13.gif] ako go ostavam da sedi pred tv moram da mu dam zanimacija biskviti ili krekeri pa da sredam vo kujna , koga ke se vratam najcesto naogam kako gi drobi ( mislis vo secko gi stavil) niz podot, pa ke go stavam vo igralnata za da usisivam site igracki vo meguvreme ke gi isgrli naokolu nadvor od igralna.. duri mijam vo kujna toj po mene ke gi isprazni site fioki so bezopasni kujnski pribor pr tavti kade sto stojat plehovite od furnata, krpi i carsavi za na masa , drvreni lajci, inki, cedilki, shpatuli itn i ke gi raznesi niz cela kuka... e koga ke zaspie navecer imam sisinja za mienje stereliziranje , mi treba tusiranje, sakam da go vidam mm , alista imam za perenje... i sum umorna kapnata za spienje i taka ke si legnam samo igracki ke rasfatam od pozemja i kolku sto me drzi sila plus uste nesto... prozorci, vrati , ednas nedelno brisam ama ne se cisti ni pola saat, racete vo usta i so liguskite macka na balkunskata vrata ( od vnatre se razbira ) vratnicki od kujna ednas mesecno prebrisuvam... e WC sveki mi cisti koga ne sme doma so maloto ednas nedelno generalka vo bremenosta pocna da mi smeta domestos so toa cistev i sega mi e strav za malovo nekam da go disi vozduhot so silna hemija kako varakina ili domestos oti ostetva dishni patista i beli drobovi, nie sme 2jca doma ne go koristat mn luge i smetam deka e dovolno tolku da se dizinficira , umivalnik i tushot , cesmata prebrisuvam so truleks i voda skoro sekoj den dolg mi e postot ama ne razbiram decinjata- mecinja vasi vaka ne pravat...? koga ke namestite se pod konec mirni sedat...? btw ova ne e se! pravi uste niza detinski nezgodi....
|
|
|
|