Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Пред некој ден сакав да си го исперам платото, сакав во машина да го ставам и гледам на нашивната етикета, знак да не се пери во машина и знак само за суво чистење и не го исперив, дали вие имате некој ваков капут или палто, не знам што да правам, ми е страв да го перам да не го расипам, а од друга страна сакав малку да го освежам зашто оваа сезона почесто го носев
Jasimav takva jakna(demek ne se pere so voda ) samo so suvo perenje. Po podolgo vreme brisenje so poluvlazna krpa, ja piknav u masina. I se ispra i e poubava od bilo koga. Ja perev so ladna voda od 30 stepeni, i so centrifuga od 100 vrtenja.
Пред некој ден сакав да си го исперам платото, сакав во машина да го ставам и гледам на нашивната етикета, знак да не се пери во машина и знак само за суво чистење и не го исперив, дали вие имате некој ваков капут или палто, не знам што да правам, ми е страв да го перам да не го расипам, а од друга страна сакав малку да го освежам зашто оваа сезона почесто го носев
Јас не би ти препорачала да го переш во машина, пошто така си имам зафркнато еден многу убав капут.Од тогаш памет во глава и си ги носам на хемиско,ем светнати,ем испеглани.
И капутите и јакните ги перам во машина, од причина што нема хемиско во нашиот град. Ама, од наредната сезона, ќе почнам да ги носам на хемиско во Скопје, и онака ни се фаќа еднаш месечно да одиме, па ќе ми бидат поубаво испрани.
И капутите и јакните ги перам во машина, од причина што нема хемиско во нашиот град. Ама, од наредната сезона, ќе почнам да ги носам на хемиско во Скопје, и онака ни се фаќа еднаш месечно да одиме, па ќе ми бидат поубаво испрани.
Верувај како дома што ќе испереш ниедно хемиско така не пере, освен ако немаш флеки. Домашно перено си е домашно перено и нема конкуренција
Motherhood is a forever love story...Enjoy every minute and treasure it!
Јас јакни перам дома во машина на 30-40 запетлани и свртени однопаку..додека капути исклучиво на хемиско..еднаш мое капутче кратко го исперив дома и после не беше за носење и затоа после тоа капут исклучиво хемиско...
Jakni peram na 30stepeni i sum nemala problem da mi se rasipat. Kaputi ne sum nosela na hemisko zasto sestra mi ednas si go odnese na hemisko i postaro i go vratija. Gi cistam so vlazna krpa, gi luftiram a i sto ke gi nosam na hemisko koga ne gi ni upotrebuvam kojznae kolku cesto a i stalno gi menuvam skoro sekoja godina.
Јас јакни перам дома во машина на 30-40 запетлани и свртени однопаку..додека капути исклучиво на хемиско..еднаш мое капутче кратко го исперив дома и после не беше за носење и затоа после тоа капут исклучиво хемиско...
Исто и јас ,јакна немам однесено на хемиско успешно си ја врши работата машината,а капутот само на хемиско и задоволна сум.Убаво ме потсетивте,заборавив да го однесам да си биде спремен за зима
Јас се си перам дома Доколку ми е сумливо ќе го исперам на раце,во млака вода со благ детергент и готово До сега не сум утнала ништо.Се си е супер,потоа едно убаво пеглање му правам на сакоата или палтото и спремно е за носење.Никогаш ништо не сум однесила во сервис за Хемиско чистење.Флеки вадам со Арис или Вениш
Јас лани сите капути ги шибнав во машина и добро е живи останаа Едино еден црн што имав ама тој беше така троа постар почна да пушта нешто црно, па така цела облека под него ми беше со црни влакна и го баталив не го носам повеќе.
i jas gi peram doma ednas odnesov kaput bese bel i imase nekoja fleka i go odnesov na hemisko si go zedov za nekolku dena mi ga dadoa spakuvan i koga pojdov doma koga go izvadiv bese istiot i od togas rekov ne sama si go pokisnav vo mlaka voda so tecen detergent i koga cutna i sega i vo masina go peram i jakni i kaputi a sako go peram na race ce gi ispeglam i nisto ne sum rasipala dosega