Viktori -> RE: Породување дома (19.11.2011 11:11:48)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: banica vo posledno vreme nekako povtorno stanuva aktuelen poragaj vo domasni uslovi, odnosno tamu kade sto se cuvstvuvate najdobro, jas seriozno razmisluvam na ovoj cekor normalno dokolku bremenosta se odviva vo najdobar red, zarem ne mislite deka e toj isto taka intimen cin koj treba da se podeli so sakaniot, a ne so nepoznati lica oklou vas koj verovatno samo ja zgolemuvaat euforijata i se gubi se sto e prirodno, jas bi sakala da go slusam samo moeto telo i da bide na najpriroden nacin, isto kako mojata baba koja rodila duri sest deca doma, pa si mislev toa e sosem prirodno. jas sum za a vie? Мене ми се допаѓа идејата ептен. Кога би живеела некаде каде што брзата помош функционира би се одлучила на таков чекор. Во Америка пр е многу честа појава пораѓајот дома. Доаѓа бабица, претходно се спрема простор, се да е чисто и стерилно. Не мислам дека има голема врска што е 21 век. Напротив, од целата дигитална технологија, телевизори, телефони, на човекот му останува само да биде теле. [sm=smiley36.gif] А и те како мислам дека треба малку повеќе да се поврземе со природата, да пробаме да воспоставиме каков таков баланс ако е можно.
|
|
|
|