|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Како да ја зголемите телесната тежина?
13.3.2010 22:44:09   
Cacko
ИЗВОРНА ПОРАКА: mami

1м80см најмалку 80 кг

е со ова богами не се сложувам..80 кг, на мојата висина е сепак многу...

ne se slozuvam,ne mozes da se zamislis sebe takva posto si mnogu slaba.jas i ti sme isto visoki 181cm sum i na svadbata bev 82kg.pogledni gi slikite pa kazi dal sum debela ili slaba ili normalna.isto i od meden mesec slikite.eeeeh kamo sreka da sum sea 80 kg

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 26
21.6.2014 23:42:40   
Felly RR
Ајде малку да ја активираме и оваа тема. Не само во темата слабеење се пишува, user posted image ајде и овде дајте некој совет. ЗНам дека Сноувајт бараше ваква тема.user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Cacko)
Непосредна врска до пораките: 27
22.6.2014 9:03:57   
Snowhite RR
Баρав ете имало, па на ρρ нема што немаuser posted image
Ајде сега давајте совети, навистина ми фали неκое κило

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 28
22.6.2014 11:24:07   
deluxe
Snow i mm imase slicen "problem".Toj bese mnogu slab, no denes izgleda tamanuser posted image .Posle sekoj obrok piese mleko na koe mu dodavase 1-2lazicki med I proteini. Navistina proteinite mnogu mu pomognaa.Mozam da ti pisam podetalno od kade gi nabavuvase,kako,sto...

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 29
22.6.2014 15:01:24   
Snowhite RR
пиши ми делуκс јас сега ќе пρименам нешти од советиве овде па белκим ќе κачам неκое κилце

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 30
23.6.2014 0:21:48   
Dilina
Eeeee тука можам и јас да се пријавам user posted image

Пред 9 месеци имав 40кг... не е за фалење ама еве темава е таа па да се уклучам. Цел живот сум слаба, со 45к макс. имав различни периоди, кога јадев обилно кога ич не јадев. Но сепак 45 знаев да ги одржам со 162 цм висина. Но сепак и тоа не е кој знае шо. Кога се вработив во ф-мава кај што работам (пред 2ипол год) работевме по цели денови месец дена. Ослабев нагло и еден работен ден решив да се качам на вага. Тоа беше страшен момент за мене. Покрај муабетите од страна - слаба си слаба си слаба си, покрај муабетите дали нешто јадеш/дали му давате на девојчево да јаде, вагата ми покажа 40кг....... неможам да ви ја опишам бездната во која паднав и кое разочарувае го почуствував. Пријателки се чуствував толку очајно, што во еден момент си реков ако покажеше 39 ќе умрев. Јас се тешев на некој начин со килажата од 40кг, а молев бога да не бидам 39. Ако ја раситнев 40ката мислам дека ќе умрев, а и веќе бев на работ на депресијата..... искрено кажано.

Незнам кај мене кои биле факторите порано затоа што бев толку слаба - правилно се хранев, со 3 јадења на ден, ужинка, но и избегавав тешки храни. И ден денес јас сум повеќе по свежа храна, не многу леб, но знам и манџа да се насркам.

Незнам дали еден од факторите бил стресот кој сум го преживувала со текот на годините и детството, но не сум само јас дете од да не речам распадната фамилија....

Но сигурна сум дека голем ден произлегува од мојот темперамент. ММ знае да каже како олуја си. user posted image тоа многу ме истрошува, а истото го правам не само дома туку и на работа. Задачите кои треба да ги завршам за 3 саата ги завршувам за пола саат. И секако не одмараш после туку ти даваат уште и уште и уште..... ете тогаш станав 40 кг, и застанав на работ од депресија.

Ај со тек на време некако успеав да качам 2 3 кила, но пак не е тоа тоа... на лик и не изгледав толку страшно со 3 кг плус. Но психата те мава.

И си се тешев, дека ајде еден ден ќе треба да родам дајбоже тогаш да се поправам, и еве сега сум во 9ти и имам рамно 60кг... Сите ми велат пу пу само еден стомак на тебе а незнаат уствари како изгледав порано user posted image

Се надевам дека ќе задржам од килажата. Јас би била задоволна и со 48/50.... но ќе видиме... дајбоже, но ако се вратам на старо, незнам како ќе се справам дури тогаш......

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 31
23.6.2014 15:01:24   
princessa
Дилина ја прочитав твојата сторија и се пронајдов и себе си тука. Моја тежина си беше 60-62 кг на 172цм висина и си бев нормална, изгледав нормално. Е кога ми се роди 2тото дете јас буквално се стопив. Имав 53кг пред некое време и изгледав а и моментално не изгледам ок. И секое качување на вага ми е кошмар, паѓам во депресија. Се трудам да јадам што е можно повеќе, но стресот си го прави своето. Едноставно го јаде човек одвнатре а и плус колку сум и јас брза. Сработувам секундарно некои работи, како струја сумuser posted image user posted image . Треба да поработиме на внатрешниот мир, да си дадеме време за релаксација, иако е многу тешко. Јас си ја сокрив вагата и сега не ја сакам. user posted image да престане еднаш да цица ќе се сменат работите кон подобро и малку да потпорасне и помалото и на она големото умот да му дојдеuser posted image user posted image user posted image

All of us have our own beliefs, opinions. These inner assumptions rule and govern our lives. A suggestion has no power in and of itself. its power arises from the fact that you accept it mentally!

(Одговор на членот Dilina)
Непосредна врска до пораките: 32
24.6.2014 10:36:58   
sandriana RR
Девојки, само редовна и умерена исхрана е лек за качување тежина, исто како и за намалувањето.
Со тоа што за качување тежина дефинитивно важни се протеините - нивен оптимален внес и по можност вежбање. Обидете се да најдете време за 3 оброци, + 2 ужинки, сето тоа да изобилува со протеини- варени јајца за вечера (1 цело + 5 белки) во комбинација со свежа салата, ручек со парче месо, ориз и салати, појадок од житарки и умерени јаглехидрати (или протеински шејкови), ужинки - протеински барови или јаткасти плодови.

***I'd rather be honest than impresive***

(Одговор на членот princessa)
Непосредна врска до пораките: 33
Страница:   <<   < Претходна страница  1 [2]
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?