|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување III дел
27.4.2012 20:05:58   
Natasa981
Cestito za novite trudnici! So lesno da vi e!
Sakav samo da prasam, dali nekoj ima informacija za d-r Mitko Ivanovski deka se prefrlil od Sv.Lazar pak vo Sistina..? Taka slusnav pa ako nekoja znae za tocno da mi pise.

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 551
27.4.2012 21:33:36   
marijam
da tocno e vo sistina e

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 552
27.4.2012 22:39:08   
aninanna
Zdravo uste ednas user posted image do site. Dreamline, da imam napraveno hormonalni ispituvanja i porano a eve i prethodniot mesec pak napraviv zasto prethodnite bea pred 1,5 godina. na treti den
FSH -3,55,
LH-3,70,
ESTRADIOL - 49,
PROLACTIN - 19,60.
spored ovaa mi velat deka e se vo granici na normalata ,no na poniskata granica osven prolaktinot koj e pokacen i mi dadoa da pijam bromergon po 1/4.
mnogu sum isplasena i znenadena od toa deka poslednite 2 meseci nemam porasnatifolikuli pogolemi od 12mm i nema ovulacija?
neznam sto da pravam so toauser posted image .
a tolku mnogu i jas kako i site vas go ocekuvam denot koga ke gi vidam user posted image .
ajde samo napred i site da se user posted image user posted image user posted image za sto pobrzo vremeuser posted image

(Одговор на членот marijam)
Непосредна врска до пораките: 553
27.4.2012 23:23:25   
Bogdancanka
ah iverka mila veke pomina toa odloziv za naredniot mesec zasto nemam nervi da se raspravam i da se nerviram pa dali ke me primat ili ne
zasto tesko za vikend da fatam nekoj...mozebi ke zavrsev rabora ali ne e sigurno zatoa odloziv...ajde koga veke sum resila ke pocekam eden mesec...

Anninana mila LAPAROSKOPIJA I HISTEROSKOPIJA ne se potrebni za dokumetite koj treba da se podnesat vo fondot a nesto poveke za laparo i histero moze da vidis tuka i tuka

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот Iverka)
Непосредна врска до пораките: 554
27.4.2012 23:44:55   
Melanija RR
aninanna матичната треба да ти каже што се треба за преку фондот,но незнам како ти рекла да се обидете кога според правилата на фондот треба да имаш 4 инсеминации,а се прават преку еден месец.Ова може да не важи доколку имаш кој да ти помогне.
Еве јас планирам да одам и да видам со моја дијагноза дали морам да имам 4 инсеминации.Инаку имам делумно проодни канали,немам овулација,и правев лапаро. и хистеро.Па може и имам шанси за ИФВ.
Затоа оди во Фондот распрашај се,зошто може да ти кажат дека треба лапаро. и хистеро.Зошто ако те вратат а се ти е спремно ќе ти помине важноста на документите.Со среќа user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 555
28.4.2012 14:44:12   
Bogdancanka
da se nadovrzam na Melanija najdobro e maticnata da te upati sto i kako treba i za se sto ne ti e jasno mozes da se javis vo fondot oni da ti objasnat,znam deka postoja slucai za koj nema potreba od 4 inseminacja a koja tocno treba da e dijagnozata ne sum sigurna zatoa najdobro obrati im se na maticnata ili vo fondot...site novi dokumenti vazat 6 meseci posle 6 meseci se vadat novi...aninanna mila samo napred se ke se sredi pozz

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 556
28.4.2012 14:51:33   
Melanija RR
Да Богданчанка она што го има на страната на Фондот мислам е чист паушал и ако се водиме според тоа ретко кој има право.Така мислам барем јас и стварно уште спремнокултура и ќе им се тупнам во Социјално со се документи,па ако речат има шанси ќе доправам уште неколку што имам и ќе аплицирам,ако не господ на помош user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 557
28.4.2012 15:10:57   
Bogdancanka
jas koga aplicirav prviot pat preku fondot gledav od stranata na fondot,obrascite maticniot seuste gi nemasese pa jas si simnav od stranata na fondot,vo nasata opstina bev prva i socijalniot rabotnik ne bese bas informiran no,siper pominav mi odobrija za mesec dena i bidna sto bidna za zal neuspesno...a da nezaboravam vo seta dokumentacija bev zaboravila da dostavam spermokultura a od fondot mi odobrija i potoa koga bev vo sistina od tamu mi se javija mi baraa no postapkata si tecese vo najdobar red...e sega za naredno apliciranje koga se javiv vo fondot mi rekoa deka bi bilo dobro da im dostavam i Folikulometrija za sekoj slucaj,koga mu rekov na maticniot ginekolog se pocudi ama rece deka i toa ke im go dademe...pa sega mene mi ostanuva samo da sredam so dokumentite pa sto bide neka bide...

Непосредна врска до пораките: 558
28.4.2012 15:14:58   
aninanna
DEvojki vi blagodaram mnogu za odgovorite i podrskata, mnogu mi e milo sto pocnav da se druzam so vas i otvoreno da razgovaram za problemot sto go nosam ovie godini. Sega ostanuva samo da cekame rezultatite od mikro ovaa nedela i pap testot, se nadevame deka se ke bide okuser posted image . dragi RR vi poskuvam ubaviot mesec maj da vi donese user posted image user posted image i mnogu srekni denovi. imajte ubav vikend - relaxiracki praznik . Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 559
28.4.2012 16:10:26   
Dreamline
Anninanna...prodolzi so vitexot i ke ti se vrati ovulacijata. Na nekoi mesta pisuva deka duri posle nekolku cikluci deluva. Na nekoi im deluva porano na nekoi podocna. Pocekaj i bidi strpliva. Samo nemoj da go koristis kombinacija so drugi hormoni. Prasaj isto dali so lekarstvata za prolaktin mozes da go koristis. Inace se duri e visok prolaktinot nema sansi da se zabremeni.
POzdravi se najdobro, ti posakuvam da si gi vidis tvoite user posted image iliuser posted image user posted image Ama prvo sredi go prolaktinot zasto se e gabe inaku.

(Одговор на членот aninanna)
Непосредна врска до пораките: 560
1.5.2012 0:06:23   
aninanna
Zdravo devojki, moram da priznaam deka konsultaciite i sovetite od vas mnogu mi pomagaat - me nasocuvate da go fatam pravilniot pat , za toa mnogu sum vi blagodarna.
Dreamline - ti blagodaram sto me potseti da prasam dali moze da se kombinira Agnesot so drugi apcinja, i denes maticnata mi rece da go prekinam bromergonot a da prodolzam samo so AGNES. Inaku gi zemav rezultatite od mikro i fala mu na Gospod se e dobro user posted image , sega ostanuva da go pocekam pap testot i uste nekoi sitni ispituvanja za da se spremam da gi podnesam dokumentite za vo fond.
No mi rece deka trebalo da ima namalku 2-3 insemenacii, pa za toa mi predlozi da napravam uste edna insemenacija vo meguvreme na klinika, pa sakav da prasam dali na nekoja od vas i imat odobreno IVF samo so edna insemenacija.
I imam eden kup prasanja vo vrska so IVF no ajde cekor po cekor. user posted image
Pozdrav do site RR. Dobra vi nok user posted image

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 561
1.5.2012 0:10:09   
Melanija RR
aninanna незнам зошто ти рекле дека за преку фондот ти треба инсеминација од ГАК?Сите инсеминации се валидни колку што знам јас.Но за сигурно не оставај на случај и јависе што поскоро во Фондот.Ако веќе имаш 2-3 пробај и со таа варијанта.
Ако вторава не ми успее и јас ќе одам да видам дали со 2 инсеминации имам шанси.

Непосредна врска до пораките: 562
1.5.2012 1:52:44   
bebabeba
Zdravo na site RR,i cestito na site novi mamicki koi cekaat beba:-)))),se izraduvav koga procitrav ubavi vesti,a za site drugi vi posakuvam shto e mozno pobrzo da se raduvame i nie so user posted image .
Me nema cesto na forumot no stalno ve citam,imav dosta zdravstveni problemi poradi koi mi se odlozi otstranuvanjeto na polipot i sekako posle toa invitroto.Sega e se ok i se nadevam deka so ovaj ciklus ke uspeam da odam i da go otsranam polipot.Sakam da prasham dali nekoj imal iskustvo i posle kolku vreme posle mozam da odam na invitro?

Непосредна врска до пораките: 563
1.5.2012 13:47:59   
marijam
nemam iskustvo so polip megutoa pravev histeroskopija na 1vi vo mesecot a na 8mi mi pravea punkcija na 2 cisti transvaginalna ,veke naredniot mesec od koga dobov vednas zapocnav so postapkata za ivf so stimulacii.toa e mojot slucaj .pozdrav

(Одговор на членот bebabeba)
Непосредна врска до пораките: 564
1.5.2012 20:59:56   
aninanna

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

aninanna незнам зошто ти рекле дека за преку фондот ти треба инсеминација од ГАК?Сите инсеминации се валидни колку што знам јас.Но за сигурно не оставај на случај и јависе што поскоро во Фондот.Ако веќе имаш 2-3 пробај и со таа варијанта.
Ако вторава не ми успее и јас ќе одам да видам дали со 2 инсеминации имам шанси.

Zdravo na site, Melanija RR jas do sega imam napraveno 2 insemenacii edna vo Sistina a drugata kaj privaten ginekolog, koga se javiv vo fondot pred nekoe vreme im ja kazav situacijata i mi rekoa deka taa kaj privatniot ginek. ne mi e validna zasto validni se samo tie koi se napraveni vo bolnicite koi imaat skluceno dogovor so fondot.
Po predlog na maticnata vo slucaj da ne me vratat - mi predlozi da se obidam na klinika ( zasto tamu e poeftino a i se uspesni).
Pa so Gospod napred da se obideme.
a ti misli pozitivno i so toa deka ke ti uspee ovaa insemenacija, i da ni e potrebno IVF user posted image .
Cekame radosni vesti od nekoja nova user posted image

Непосредна врска до пораките: 565
2.5.2012 0:39:21   
padme
zdr. ringerajki eve me i mene deneska veke gledajki go saatot  mi e peti den od transferot imam bolki vo stomakot kako za dobivanje me bolat i gradite, transferot pomina odlicno ovoj pat so donorot isteravme do kraj, mi vratija dve jajce kletki i sega odmaram po cel den veke ke poludam no sega me zagrizuva bolkite vo stomakot custvoto e isto kako za dobivanje i gradite me bolat kako bese kaj vas ????????????????????????

Непосредна врска до пораките: 566
2.5.2012 0:43:10   
Melanija RR
padme samo da te pozdravam i ohrabram user posted image user posted image user posted image
aninanna се разбравме user posted image точно дека се важат само направени во болница,но зошто спомна за ГАК па мислев да не неможе од друга болница затоа user posted image Фала на подршката

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 567
2.5.2012 9:03:42   
cleo
Padme duso, od iskustvo bi te sovetuvala da ne gledas nikakvi simptomi, prakticno ne e vozmozno na petti den od transfer bilo sto da bide pokazatel. Inaku, taa bolka kako za dobivanje i bolni gradi ja imav i jas i koga mi bea neuspesni invitrata, no i ovoj posledniov USPESEN pat. Taka da nema pravila, lezi si i uzivaj si sega, ja imas poddrskata od site nas, bidejki znaeme deka vo ovie momenti ti e najpotrebna. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 568
2.5.2012 9:23:39   
aninanna
Padme ti posakuvam mnogu uspeh user posted image i ti ja pustam seta sreka user posted image , samo pozitivni misli i se ke bide vo red.
I jas kako tebe sekogas sum opsednata so simptomi i ne sum opustena. no sega si kazav sebesi ke se opustam - pozitivno i sekako ke bide.
So tebe e nasite misli, pozdrav i so ubavi vesti te ocekuvame.user posted image user posted image

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 569
2.5.2012 11:17:41   
padme
Mnogu vi blagodaram za brzite odgovori mnogu mi znaci vasata poddrska a i spodeluvanjeto so vas, VE GUSKAM SITE user posted image  

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 570
2.5.2012 12:06:59   
bate
mila, ne se zamaraj i ne misli, samo relax...
i jas imav siptomi kako da ke mi dojde i bolni gradi.
mozes da poveris krv i na 8 mi den od ET, ke pokaze nesto user posted image
opusti se i user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 571
2.5.2012 12:25:23   
aninanna
Bate zdravo, cestitkiuser posted image za user posted image uste ednas. sakav da te prasam za IVF vo koja bolnica go napravi koj doktor?
Pozdrav i lesna bremenost.user posted image

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 572
2.5.2012 13:05:35   
bate
mila jas in vitroto go pravev vo stranstvo, vo turska klinika, kaj D-r Tekin.
se nadevam se ke bide vo red.
i tebe te ocekuva user posted image , samo opusteno i se ke bide vo red.
pozz

Непосредна врска до пораките: 573
2.5.2012 14:36:52   
marijam
Padme ...ti ja osakuvam seta sreka na ovoj svet da se nadevame na uspeh,i jas imav boli a i eve me 10 nedal bremena uste gi imam ,lezi si odmaraj kolku sto mozes neli misli pozitivno i te cekame so pozitivni vesti
pozdrav

(Одговор на членот bate)
Непосредна врска до пораките: 574
2.5.2012 17:10:21   
Kolachence
mila jas in vitroto go pravev vo stranstvo, vo turska klinika, kaj D-r Tekin.
se nadevam se ke bide vo red.
i tebe te ocekuva , samo opusteno i se ke bide vo red.
pozz

Bate, sakav da te prasam, dali posle in vitroto patuvase ili uste si vo Turcija? Jas sum vo stranstvo i sakam da pravam vo Makedonija, ama ne znam dali posle toa mozam da patuvam....user posted image

(Одговор на членот marijam)
Непосредна врска до пораките: 575
Страница:   <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?