RE: Вештачко оплодување III дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

skopjance -> RE: Вештачко оплодување III дел (4.6.2012 20:43:02)

Фала на информацииите уште утре ќе почнам да ги барам и да правам залиха.

kotina -> RE: Вештачко оплодување III дел (5.6.2012 8:53:11)

leleeee zeni pomagajte . 4-ti den mi e od transfer i pocnaa zivci da me facaat:( neznam sto so sebe , ne sum izlezena od doma vece 4 dena ,neznam dali da izlezam ili uste da sedam doma . g.b2012 te molam kazi mi ti sto pravese , ? lezese li non stop doma ili izleguvase?ve molam pomogne te mi[sm=smiley13.gif]

liljak -> RE: Вештачко оплодување III дел (5.6.2012 11:23:23)

kotina potpolno te razbiram i mene veke mislev deka ludilo ke me fati vo krevet....jas lezev tri dena ama celi , cetvrttiot den malku potstanav niz doma rasfativ , od 5 ti den do 14 stanvav ama samo na 5 min i posle pak lezev, pak ke stanev niz dvor pa pak ke legnev , izlegvaj niz dvor umot malku da ti smeni, samo ne se opteretuvaj...mojot rezultata e pozitiven bremena sum , no pocnav so kafeav iscedok i sega eve neznam do kade sum , e sega cel den miruvam, se plasam da ne imam spontan, i cetvrtok na pregled da vidam dali ostana embrionceto,,,pozzz

kotina -> RE: Вештачко оплодување III дел (5.6.2012 11:32:00)

[sm=bravo.gif]Liljak ti gi posakuvam site ubavini na ovoj svet:))) mnogu me izraduva . bas mislev na tebe , :))) nemoj da se sekiras za kafejaviot iscedok , mnogu normalna rabota e toa , voopsto da ne se sekiras ke prestane veruvaj mi , lezi i odmaraj se ke bide vo red[sm=bravo.gif]toa go znam od Dr. toa netreba da znaci nisto . uzivaj . te guskam mila[sm=smiley31.gif]

betti -> RE: Вештачко оплодување III дел (5.6.2012 12:14:48)

liljak cestitki mila lele neznaes kolu me izraduva uuu mi go razubavi denot
jas imav transfer vo nedela sega lezam ama pocnav da si potstanuvam
taka me sovetuvaa i nalekar da lezam nonstop da ne mislam
mi rekoja ne si bolna za da lezis
heheh
no skav da te prasam sto napravi mila sto imase cesankje mene kako da me cesa v i me pece
lele nogu se plasam pisimi mila kazimi te molam

betti -> RE: Вештачко оплодување III дел (5.6.2012 12:18:43)

kotinna mila nemoj nonstop da lezis pervite 3dena treba da se lezi posle se normalno mene taka me sovetuvaa
samo tesko da ne se kreva
so zeska voda da ne se tusiras
aj da ne fati od liljak heheh
gospod e golem
ooo ovie 2 nedeli nogu se dolgi za cekanje

arh_diz -> RE: Вештачко оплодување III дел (5.6.2012 12:26:44)

ИЗВОРНА ПОРАКА: liljak

kotina potpolno te razbiram i mene veke mislev deka ludilo ke me fati vo krevet....jas lezev tri dena ama celi , cetvrttiot den malku potstanav niz doma rasfativ , od 5 ti den do 14 stanvav ama samo na 5 min i posle pak lezev, pak ke stanev niz dvor pa pak ke legnev , izlegvaj niz dvor umot malku da ti smeni, samo ne se opteretuvaj...mojot rezultata e pozitiven bremena sum , no pocnav so kafeav iscedok i sega eve neznam do kade sum , e sega cel den miruvam, se plasam da ne imam spontan, i cetvrtok na pregled da vidam dali ostana embrionceto,,,pozzz

liljak cestitki , ne se sekiraj nema da dobies spontan taka brzo .
No pobaraj od doktorot nesto sto mozes da zemas za smiruvanje , mozes spontan od stres da dobies
I obavezno pocni so Kleksan

kotina -> RE: Вештачко оплодување III дел (5.6.2012 12:59:43)

lele betti jas go znam toa mila , ovaa mi 4 ivf , a imam i edna bremenos koja so se zavrsi neslavno :( no podaleku sega toa od nas . mnogu se nerviram zatoa so si kazav deka ova eposleden pat. 2-te ivf mi bea preku fond 2-te gi pravev privtno , poslednot me cinese tri ipol iljadi evra , sega vece nemam ni pari ni nervi :( a i sakam da im kazam na site onie so cekaat , da ne se opteretuvaat so simptomi simptomite se od hormonskata terapija , nabreknatost na gradi , bolki vo jajnicite , ......simptomi na bremenosta se isti kako pred dobivanje , veruvajte , ne se analizirajte , od iskustvo vi kazuvam .inaku za , kleksanot - toa voopsto ne i e potrebno na liljak , zatoa so toa se ampuli za cirkulacija , i se davaat po trnsver za podobra cirkulacija bidejki krvta se zgusnuva od stimulaciite, toa voopsto ne se dava vo bremenost .

betti -> RE: Вештачко оплодување III дел (5.6.2012 13:32:52)

kotina ti pisva pp poraka

liljak ti pisav pp poraka

cleo -> RE: Вештачко оплодување III дел (5.6.2012 13:52:35)

inaku za , kleksanot - toa voopsto ne i e potrebno na liljak , zatoa so toa se ampuli za cirkulacija , i se davaat po trnsver za podobra cirkulacija bidejki krvta se zgusnuva od stimulaciite, toa voopsto ne se dava vo bremenost .
[/quote.

Draga moja, jas isprimiv eden kup Kleksani do 5ti mesec, zaradi prethodno otkriena potreba od istite. Tie samo mi pomognaa da si go zadrzam malovo angelce, zacnato so treto ivf. Potoa do 7mi mesec prodolziv so Aspirin. I sega de si e vo red fala mu na Boga, teram 31va nedela i uživam vo bremenosta. Taka da ne e tocno deka ne se primaat vo bremenost. Jas imav otkrien mutiran gen za spontani abortusi i Kleksanite mi go resija problemot. Liljak ako ne se lazam ima slicen problem, pa ottamu i potrebata od Kleksani, no se razbira prvo konsultacija so doktor.

gina -> RE: Вештачко оплодување III дел (5.6.2012 14:47:08)

cleo cestitki za tvojata bremenost kade pravese ivf pozz

nadbet -> RE: Вештачко оплодување III дел (5.6.2012 15:43:50)

Cleo, uzivaj si mila, ti ostanuva uste malku!
Za clexane sekako deka koga treba da se prima se prima no dilemata mi e sto pri krvarenje? Taa terapija kako i aspirin 100 ke go zgolemat samo krvarenjeto! Sepak za sekoj slucaj treba konsultacija so lekar.
[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

maj25 -> RE: Вештачко оплодување III дел (5.6.2012 17:04:02)

Котина, нема потреба од лежење, тоа не е услов за усепх на постапката.Јас не мирував освен првите три дена, функционирав нормонла, одев на работа а посткпаата сепак ми беше успешна. поздрав

skopjance -> RE: Вештачко оплодување III дел (5.6.2012 17:38:35)

Лилјак среќна[sm=nosecka.gif] и без нервози само опуштено.Најди си некое хоби по дома да не мислиш нон стоп.
Сестра ми примаше клексан последните 2-3 месеци пошто нозете и отекуваа и и жежеа . Одесе на контроло на трансфузиологија на 2 недели и они и кажуваа колкава доза треба да прима. Мене после трансферот не ни рекоада се боцкам само пиев аспирин а д-р. ми реце и сега да пијам аспирин затоа што на крај на месец треба да правам трансфер со замрзнати ембриони.

liljak -> RE: Вештачко оплодување III дел (5.6.2012 18:09:56)

ova teci se poke i poke...[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]kako krv, temna krv ama teci , kazuvajte sto da pravam, izgleda tolku od mojata bremenost, ke se ispusti[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]doktorot veli druga terapija nema osven progesteron depo i crinon, veke primiv 2 inekcii....kazuvajte dali ova e menstruacija?of lele...dali nekoj imal ist problem, dali se zadrzal plodot i polse tolku krv???pozdrav

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување III дел (5.6.2012 18:12:19)

Лилјак [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Те мислев 4 дена ,честито мила, само опуштено и сигурна сум дека се ќе биде во ред [sm=smiley31.gif]

Едит:Лилјак јависе кај лекарот и објасни му па ако треба и оди на преглед.Пиши како си попосле [sm=smiley31.gif]

cleo -> RE: Вештачко оплодување III дел (5.6.2012 18:26:33)

Fala duso na čestitkite. Ivf pravev vo Remedika kaj Dr Petanovski.

Inaku, veke spomnav i vo prviot moj post deka obavezno treba konsultacija so lekar bez razlika za kakva terapija stanuva zbor. Inaku, koga ima krvarenje navistina e specifično sto i kako ke se prepise, no se nadevam deka vasite doktori se dovolno vnimatelni i znaat sto e pravilno. Pozdrav do site i se ke bide vo red, imajte samo dobri misli. Ve gushkam site

liljak -> RE: Вештачко оплодување III дел (5.6.2012 18:27:54)

melanija ...vo nedelata go vidov [sm=duda.gif]kako edna tocka , i togas imav kafeavo ama malku skroz malku i mi rece doktorot sega se bori organizmot dali da go zadrzi ili otfrli plodot , i mi rece ponedelnik i sreda pogesteron depo i sekoja vecer crinon, se slusanv i vcera i mi rece ne panici se zadrzva plodot i na krv, druga terapija mi rece deka nema, i sega neznam sto da pravam, denes ne se imam slusnato, neznam kazuvaj sovet te molam...2 dena so malku kafeavo , vcera so malki krv svetla , a denes bordo krv gusta , neznam dali e menstruacija , neznam?????

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување III дел (5.6.2012 18:30:44)

Дефинитивно јави му се сега немој да ти биде непријатно ,но мораш да се смириш паниката не е добра,јависе и пиши што како само он може да ти даде најдобар одговор

@bebe -> RE: Вештачко оплодување III дел (5.6.2012 18:42:53)

gina, ima pominato skoro nedela ipol, znam deka e seuste rano, no nestrpliva sum, znam deka treba da pominat 20 dena pa potoa da mi kazat, ama eve citajki imaat nekoi odgovor duri i za poskoro vreme, kaj tebe kako e? 

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување III дел (5.6.2012 21:39:16)

draga cleo cestitki za bremenosta da imas lesna bremenost sega samo odmaraj i uzivaj sega ovoj period e za tebe i za[sm=duda.gif]dusickata sto e vo tebe zdravje pri kraj sum so dokumentite za invitroto treba da napravam uste hsg i zdravje i nie ke odime vo remedika drzam srekea za site da uspeeme

gina -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.6.2012 0:17:40)

bebe jas gi pustiv na 14 maj i od fondot od kaj nas mi rekoa za 1-2 meseci za odgovor pa neznam samo mi e strav da ne mi pobaraat nesto plus da se nadevame na pozitiven odgovor[sm=smiley1.gif]

g.b2012 -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.6.2012 10:04:05)

kotina duso bidi opustena i smireNa inace jas lezev samo 5 dena no ne non stop posle toa si stanav po malce si setav niz kuca amA ne preteruvav.... zemi si citaj si nesto glej filmovi i ne misli na to ke vidis deka brzo ke pomine inace jas celo vreme imav bolki kao pred dobivanje......utre idam na prvo exo da vidime sto ke bidne[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] pozdarv i opusti se slobdo obrati mi se za nesto

g.b2012 -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.6.2012 10:09:43)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] cestitki i neka ti pomunat so lesno 9 meseci i da imas ubavo angelce... cleo sakav da te prasam dali ova ti e prvo ifv. posto jas prvo ifv si napraviv i izgleda me fati za prv pat utre idam na prvo exo..ama non stop sum vo misli se plasam od spontan... pozdrav

g.b2012 -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.6.2012 10:13:21)

cestitki liljak se nadevam ke ides do kraj ne grizi se bozja volja e. ti samo bidi smirena i opustena i za se konsultiraj se so dok. jas nema takvo iskustvo i ne znam sto da ti kazam duso osven da naprais se kako ste ke ti kaze doktorot i se nadevam se ke bide ok. ti pustam sreka i se nadvem ke ni pises ubavi vesti

Страница: <<   < Претходна страница  29 30 [31] 32 33   Следна страница >   >>