Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Cleo mila, me interesira ako ne e tajna koj problem go imashe za da odish na transfuziologija? Imeno jas imam malku pokaceni AFA i fibrinogen i me plashi toa a bidejki krvaram mi go prekinaa aspirinot a dodeka predhodnite ivf mi davale i Clexane preventivno! Dali imashe problem so nekoj od faktorite na hemostaza?
kako se zakazuva kaj petanovski?od remedika li bese toj?kolku vreme se ceka ?zatoa sto vo sistina ima lista na cekanje taka da mozi i po nekolku meseci da te viknat?kako e kaj petanovski? cleo...mene transfuziologot kire od voenata bolnica mi rece da ispitam pak dimer na 5 ili 7 nedela , oti do procesot na oploduvanje rezultatot sto go vide bil dobar, zato mi rece da ne stavam kleksan inekcii pred bremenost
Nadbet mila,a kakva vrska ima pokacenata vrednost na AFA so invitrata.oti i jas imam pokacena vrednost i togas Koco samo me prasa da ne si bila nastinata i na toa ostana,,nekako ne se zainteresira,mozno li e da mi bile neuspesni invitrata od pokacenata AFA?????
smokva 84 i mene mi bese pokacena afa i mi rece od nastinka bilo i mi rece da jadam maticen mlec i vitamin c od 1000 , samo toa mi rece , jas bev kaj kiro od voenata ...pozzz
gaga19 ti pisav pp , neznam dali taka se praka sakav da te prasam za tase, za ispituvanjata sto treba da mu odnesam....neka mi pisi i nekoja rr sto treba da se odnesi, kako da postapam posto bev kaj drug doktor, dali ke mi reci se od pocetok...pozz
Liljak jas odam kaj Tase i sum mnogu zadovolna prviot pat odev kaj Lazareski vo sistina no ne sum zadovolna od drskosta nivna posebno od sestrite sto znaat i da te ponizaat i da se potsmevaat da nemopzez da prasas nesto sega 4 ivf i pak kaj tase znaat da te oslobodat jas mu rekov deka ova e posledno sto ce odam ideka povecee i finansii se nema a toj mi vika ce pravime duri ne uspeeme i koga ce imam togas ce platam,poslednot transfer embriologot me drzeze za raka i me stegase no sekoj si ima svoe mislenje.Ne se predavaj i mene mie duzata izgorena ama mora pak da se krenes i da odi napred. Odnesi mu gi site dok.toj mora da te pregleda toj da te vidi licno. pozz
gina kolku te kosta kaj tase....pisimi pp kako e so zakazuvanje , pregled itn...izvinete rr dosadna sum, ama mnogu sum razocarana i neznam koj pat da go fatam...pozdravce
Liljak duso, zemi se sto imas ispituvanja do sega i pojdi sto poskoro kaj Tase... Veruvaj ke te opravi... Mene vo (druga klinika vo Sk da ne kazuvam koja) mi rakopleskaa na sostojbata so jajnicite i na matkata i na celiot reproduktiven sistem... bez nikakvi rezultati edna godina,,, kompletno mi gi promasija denovite za inseminacija.... sto da vi kazuvam.... a Tase koga ja vide matkata se uplasi covekot, jas sum imala hiperplasticen endometrium... katastrofa. No eve za eden mesec ja sredi matkata i sega sum pred inf, a vamu edna godina me matkaa. Hrabro duso, uste utre zakazi.
Izvini Liljak ne mozev da se vklucam porano,i ne mozam da ja najdam porakata no nema vrska mene ako me prasuvas odi kaj dr Tase,nema da zgresis ke vidis,ponesi gi prethodnite ispituvanaja,i ke ti kaze so natamu ke treba da se pravi,mene mi pobara za da vidi kako sum reagirala na terapijata i jas nemav nisto nitu edna fotokopija!I ne se nadevav daka ke uspee ifv,no imav sreka...Mnogu e vazen pristapot na doktorot,a tamu veruvaj mi ke se osekas deka vistina se grizat za svoite pacienti i ne e vistina so pisuvaat nekoi deka go interesiraat pari,vi kazuva od iskustvo mene mi ispadna samo postapkata 1500evra a so drugata terapija ne znam tocno no mislam nekade okolu 3000evra.I ke uspees mila naredniot pat veruvaj vo toa i taka i ke bide,ova e i za site drugi koi odat i vo drugi kliniki ajde sto pobrgu da vidam samo ...pozzzzzz
Од аспект на човечност, се слагам. Др.Попович од Систина. Нема кога не сум влегла кај него ужасно разочарана, а да не си отидам расположена. Секој пат си одам од кај него убедена дека немаме никаков проблем. Тоа мислам дека е е многу важно, да те опушти и охрабри.
POTPIS! Kako jas da sum go napisala postov Duri sega koga ke se setam na tie situacii mi budi ubavi cuvstva i pokraj se sto prezivuvav! Bravo za doktorot
Dali imashe problem so nekoj od faktorite na hemostaza?
Nadbet duso, ne - nemav problem so faktorite na hemostaza, iako sekoj mesec vo bremenosta gi proveruvam na Transfuziologija. Mojot problem e od druga priroda, veke nekolku pati spomenav vo prethodnite moi postovi. Za da ne se povtoruvam, te molam procitaj od niv, da ne gi zamaram drugite r-rajki, sigurno veke sum dosadna Pozdrav i gushki
lele devojki denes se nataziv . 7 den mi e od transfer i jas nemozev daizdrzam i napraviv test , i mi pokaza negativno sto mislite vie , rano e neli ? pomognete mi , imate li vie vakvo iskustvo . nemora da e tocno sto mislite . pisete mi
kotina секако дека е рано за тест,мора да издржиш уште една недела немој одма предвреме да се натажувај. Задржија позитивната мисла и се ќе биде во ред
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Вештачко оплодување III дел 10.6.2012 11:23:41
nadbet
Cleo procitav za tvpjpt pronlem za genot za spontani no me interesira so kakvo ispituvanje se otkriva toa i kade go praveshe! Ti blagodaram! Iskreno mi e sube bidejki jas ne primam aspirin 100 sega a sepak e toa zashtita! Duri se mislam i da gi prodolzam na svoja raka bidejki krvarenjeto mi prestana!
RE: Вештачко оплодување III дел 10.6.2012 13:19:31
cleo
Nadbet, ispituvanjeto se vika genetsko i go pravevme vo Manu preku krv i od mene i od soprugot. No, toa go napravivme pred voopsto da pocneme so postapkata za treto ivf. Vo odnos na zemanje na Aspirin ili bilo sto drugo na svoja raka smetam deka ne e bas pametno. Isto taka bi sakala da im preporacam na site clenki na forumov da ne se sporeduvaat so nicij problem, terapija ili tretman bidejki site sme razlicni, a ova i te kako e seriozna i specificna rabota za koja e potrebno isklucivo konsultacija i preporaka od lekar specijalist za ovaa problematika. Se nadevam deka nema da me svatite pogresno, ova vi go kazuvam samo so edna cel - za vase dobro! Se najdobro na site
RE: Вештачко оплодување III дел 11.6.2012 14:05:31
kotina
lele devojki zivci kinam, denes mi e 10 den od transfer i 27 den od posleden menzis. samo odam u wc i se proveruvam , dusa nemam , mnogu se plasam deka ke dobijam , pojacan sekret imam, lele pomagajte , kazuvajte gi vasite iskustva , iako imav edna bremenost , se kako da ne mi e jasno. napnata sum i u iscekuvanje. kako bese kaj vas? pomagajte
RE: Вештачко оплодување III дел 11.6.2012 17:03:09
nadbet
Vi blagodaram na sugestiite! Vo sreda sum na kontrola pa ke vidam so ginekologot sto ponatamu so terapijata!
Mila probaj napravi beta hcg preku krv za da ne ti e misla! Ako si na 10ti den treba da pokazze. Toa ti e moja ete idea sto da pravish!! Jas taka napraviv i bev i istoto ti go posakuvam i tebe!!!
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 11.6.2012 18:58:45 >
RE: Вештачко оплодување III дел 11.6.2012 19:55:37
mesecina83
здраво драги рр еве да се пофалам и овде деенска заврсив со ХСГ и се е во ред со каналите сега сум најсреќна бидејќи го завршив и последниот преглед и утре со сите документи под рака и правец кај мојата матична да ги потпише и во среда со господ напред да ги поднесам во фондот и во наскоро време ќе чекам позитивни одговори конечно да видам и едно слатко ве поздравувам сите и ви ја пуштам сета моја радост и среќа и вие сите што ги припремате документите да го завршите овај трнлив пат и конечно сите да се пофалиме со најубавите вести дека сме бремени и дека во нас почнало да заживува едно слатко ангелче
RE: Вештачко оплодување III дел 11.6.2012 20:15:43
lina123
zdravo na site,gledam deka na ovoj forum ima dosta golema poddrska i soveti, pa zatoa bi sakala da mi pisete dokolku nekoja od vas odela na vestacko vo Remedika kaj Dimitrov, inace imam zakazano za vo septemvri i sega ja podgotvuvam dokumentacijata (preku fondot sekako dokolku ni odobrat) posle napravena laparoskopija i histeroskopija edinstven nacin da imame detence e vestacko......pozz
RE: Вештачко оплодување III дел 11.6.2012 22:45:14
chery33
zdravo na site,gledam deka na ovoj forum ima dosta golema poddrska i soveti, pa zatoa bi sakala da mi pisete dokolku nekoja od vas odela na vestacko vo Remedika kaj Dimitrov, inace imam zakazano za vo septemvri i sega ja podgotvuvam dokumentacijata (preku fondot sekako dokolku ni odobrat) posle napravena laparoskopija i histeroskopija edinstven nacin da imame detence e vestacko......pozz
lina 123 dobredojde :)) procitav sto si pisala kolku za poddrzka da ti pisam deka ne si sama so toj problem...stom si pravela lap.i hister sigurno si so dvata otsranet i kanali i samo so ivf do bebce,,,istoto e i kaj mene i jas kaj dimitrov podobro e taka barem da se znae kaj e problemot od ega nataka imas eden pravec ke bide milicke ako e pisano da imame ke bidne pa i so ivf dobro e i toa sto sega ni go pruza medicinata,,pozdravce :*
Здраво РР-јки. Иако немам толку време да се вклучам во дискусија, редовно ве читам. Како и да е, јас имам една прекрасна вест...После една година борба со ФЗО- битката е добиена- го добив ваучерот за ИНФ. Што ли се не ми пројде низ глава вчера, се замислував бремена, па веќе имам бебуш/ки, па што со работа и сл.... Како и да сега останува да ја добиеме и „војната“ и да се радуваме на . Ве гушкам сите и се посветувам на темата Вештачко оплодување, од почеток до крај
ti balagodaram chery33 za poddrskata, dosega so soprugot pominavme tezok pat so razocaruvanje, koga svtivme deka sme spremni za bebence ne stiga toa sto nikogas ne go ocekuvavme, sepak odime do kraj za ostvaruvanje na nasata zelba, znam deka ova ke bide tezok pat koj treba da go pomineme no mi dava olesnuvanje toa sto imam poddrska od soprugot i od negovite i moite roditeli a sega i od vas.:) i chery33 sakam da te prasam dali ti imas praveno vestacko ili isto kako mene si vo iscekuvanje za toj den....i moja poddrska do site sto go vrvat ovaj pat .....zatoa sto ne e lesen.....
RE: Вештачко оплодување III дел 12.6.2012 11:19:48
gina
ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope
Здраво РР-јки. Иако немам толку време да се вклучам во дискусија, редовно ве читам. Како и да е, јас имам една прекрасна вест...После една година борба со ФЗО- битката е добиена- го добив ваучерот за ИНФ. Што ли се не ми пројде низ глава вчера, се замислував бремена, па веќе имам бебуш/ки, па што со работа и сл.... Како и да сега останува да ја добиеме и „војната“ и да се радуваме на . Ве гушкам сите и се посветувам на темата Вештачко оплодување, од почеток до крај
Cestitki babyhope koga pocnuvas jas go dobiv i sega nikako da pojdam kaj dr. da se dogovorime