cleo -> RE: Вештачко оплодување III дел (3.11.2012 19:30:47)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Didi80 Zdravo na site jas sum nov clen na forumot.Bi sakala da go podelam moeto iskustvo so vas.Imam 31 godina.Dva pati pravev ivf .Prviot pat bese 2008g.privatno vo Sistina kaj dr.Ivanovski,a vtoriot pat bese 2010g. preku fond vo sv.Lazar kaj dr.Damcevski.BEZ USPEH i prviot i vtoriot pat.Pominav trnliv pat so mnogu nervozi i razocaruvanja.Mi trebase vreme da se sozemam.I eve posle 2 god.resiv pak da probam.No ovojpat nesakam dolg protokol tuku sakam da probam na priroden ciklus so blaga stimulacija.Imam 2 opcii dr.Petanovski od Remedika ili dr.Isijanova od Ultramedika.Ve molam za vase mislenje i iskustvo so doktorive!?![sm=zmeden.gif] Draga Didi, eve jas kje si go kazam svoeto mislenje vo vrska so tvoeto prasanje bidejki imam iskustvo i so dvajcata doktori. Prvo ne mozam da razberam kako Dr. Isijanova istiot komentar go ima za site svoi kolegi doktori koi se bavat so ivf?! Mene mi go ima kazano sosema istoto za Petanovski kako na Firenca didi deka nemal veze (zamislete doktor so ubedlivo najgolem broj uspesni ivf vo Makedonija, a taa so najmal!!!) Jas konkretno kaj nea imam praveno dva pati inseminacija, se razbira bezuspesno, i nitu sum zadovolna od odnosot nitu od profesionalnosta na doktorkata, a nitu od uslovite vo koi raboti. Ne znam kako e mozno stan od 50 kvadrati da bide adaptiran vo ivf laboratorija plus sala kade sto se pravat intervenciite?! Koj na taa ordinacija i dal dozvola za pravenje na ivf ne mi e jasno [sm=zmeden.gif] A za Dr. Petanovski imam generalno dobro mislenje, zadovolna sum. Moeto angelce koe sega imam tri ipol meseci e dobieno kaj nego od tret ivf obid (prviot pat vo Sistina), i toa na PRIRODEN CIKLUS SO MALA STIMULACIJA, tokmu kako sto sakas ti. Nesto sto sakam isto taka bitno da istaknam e deka MNOGU VAZNA ULOGA vo set_a ovaa rabota imaat biolozite i embriolozite, kako i uspesnosta na samata labaratorija kade sto kje odite, a vo Remedika e number one! Toa e moe mislenje kako patalec [sm=smiley1.gif]i iskusna vo ovaa rabota. Vo sekoj slucaj kade i da se odlucis ti posakuvam srekja! [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|