|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување III дел
19.11.2012 20:18:54   
Nate76
Gina i Didi80 so reka neka vi e user posted image
Tuku devojki jas ja mislam milasteve sto napravi devojcevo so hiperstimulacijata??? Zane li nekoj sto se slucuva so nea??

(Одговор на членот Didi80)
Непосредна врска до пораките: 1751
19.11.2012 21:11:02   
@bebe
Devojki, jas sum utre na kontrola na eho da vidime kolku porasnale folekulite i da mi kaze doktorot koga ke bide punkcijata ovaa nedela, veke gi potrosiv deneska puregon inekciite, dosega primiv 20 puregona, ako ima potreba ke prodolzam ako ne togas ke zavrsam so terapijata, togas se slusame utre da vi kazam kako napreduvale dosega, vo sekoj slucaj terapijata ja pominav odlicno i se nadevam deka utre ke slusnam odlicna vest od istata, imajte ubava vecer i cekame ubavi vesti od site nas.

Непосредна врска до пораките: 1752
19.11.2012 23:04:51   
gina

ИЗВОРНА ПОРАКА: Didi80

Gina jas i ti izgleda zaedno pocnuvame. jas dobiv denes odsabajle i zdravje vo sreda ke pravam hormoni ama so edno bockanje i krvna slika i hiv i hepatit.Pa ajde so lesno neka ni e... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Didi mila ti posakuvam sreka jas veke se bockam so superfakt i vo sreda treba da vidime do kade sme i sto druga terapija ce primam ti izgledat se podgotvuvas kako i da e sto poskora da se izraduvameuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1753
19.11.2012 23:06:36   
iviv
Devojki eve me i mene se vrativme od ubavata Bitola :) .Dobro e Gospod e so mene ima dva folekuli i dvata se 14,5 vo sreda treba pak da idam i da se se odredi denot na punkcija do krajov na nedelava ke zavrsime se nadevam so punkcija .Fala ti Gospode bidi i ponatamu so nas kako se ispaniciv so antimilerian hormonot mislev deka nisto nema da izleze no spek osmehot od lice denska ne mozev da go trgnam user posted image .
Ve user posted image site i ajde da se raduvame site zaedno vi ja posakuvam seta sreka na svetov <3

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 1754
19.11.2012 23:14:26   
gina
iviv mila user posted image ubava vest samo pozitivno i se ce bide pa moze vo sreda zaedno ce bideme

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 1755
19.11.2012 23:22:09   
iviv
sigurno jas nakaj 11 casot treba da bidam tamu :)

Ke bide mila pa i na ova iskusenie mora da mu dijde kraj ajde jas ovoj pat nekako celo vreme taka me tera ostavam na GOSPOD. kE BIDEME I NIE user posted image ahhahahahah

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1756
20.11.2012 8:44:38   
babyhope
Ајде девојки, само храбро и со убави мисли- мислам дека тоа е клучот за се! Нате 76 , мила ти си на ред за тестче а? Ти посакувам user posted image user posted image и да ни се приклучиш што побрзо во друга тема user posted image

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 1757
20.11.2012 10:05:31   
mesecina83
zdravo dragi rr kako ste imam edno prasanje onie koi ste pravil punkcija na mene utre ke mi pravat punkcija vcera mojot soprug si dojde od stranstvo i imavme odnosi pa mi e strav dali ne trebase da imame odnsi pred punkcijata sinoka se bockav vo 23 i 30 so stop inekcijata pa posle na kaj 1 casot imavme odnosi i cela nok ne spiev dali nesto loso napraviv i dali ke vlijae na punkcijata ve molam odgovorete mi

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1758
20.11.2012 10:08:22   
Нивеа
user posted image user posted image user posted image za site novi trudnici...so lesno neka vi e, i da si imate najubavi 9 meseci...

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот mesecina83)
Непосредна врска до пораките: 1759
20.11.2012 13:24:08   
@bebe
Mesecina 83 nema vrska toa sto ste imale odnosi, apsolutno nema nisto da se sluci samo sto doktorite velat deka dobro e da se ima apstinencija 3-4 dena pred punkcija zaradi kvalitetot i kolicinata na materijalot(spermata), ama generalno i ne mora da znaci dokolku mu se zdravi i silni spermatozoidite, veke ne se obiduvaj da imas odnosi taman neka se zolemat za dva veceri i eden den preostanuva, sepak so sreka i imam procitano za zajaknuvanje na spermogramot kaj mazot deka treba da jade svez kromid, neka go primeni toa denes
Denes bev povtorno na kontrola folekulite se nekade 15 mm, a endometruim 9.5 mm, dali e toa sosema dovolno na11 den, mi rece deka punkcijata ke bide sabota ili nedela

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 1760
20.11.2012 20:01:06   
Didi80
ИЗВОРНА ПОРАКА: gina

Didi mila ti posakuvam sreka jas veke se bockam so superfakt i vo sreda treba da vidime do kade sme i sto druga terapija ce primam ti izgledat se podgotvuvas kako i da e sto poskora da se izraduvameuser posted image

user posted image user posted image moja greska ne sum videla ubavo,ama kako i da e neka ni bide ubav ishodotuser posted image user posted image na nas i na site rr user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 20.11.2012 23:55:40 >

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1761
21.11.2012 8:49:40   
@bebe
Devojki me interesira dali na embriotranferot prisustvuva i soprugot, gledav na internet vo stransvo e taka, dali i kaj nas e taka, znam deka od vas ke dobijam odgovor bidejki vie imate iskustvo?
I nesto okolu punkcijata kako e pripremata za vo sala?

Непосредна врска до пораките: 1762
21.11.2012 11:14:30   
firenca didi
zdravo devojki eve me mene so novi rezultatai poslem neuspesnoto 5 inf jas resiv da se otkazuvam ama nekako srce ne mi dava inaku se vodev vo sistina za vreme na 4 inf pa resiv nesto da promenam i vcera otidov vo bitola kaj dr.Tase koj mi vleja mnogu nadez za ponataka doktorot mi vika deka sansite mi s ogromni od koj terapijata vo sistina mi e totalna utka celo veme mojot doktor me pravel dolg protokol a jas imam policisticni jajnici koj sami stvaraat JK i trebalo po kratok protokol ke mi objasni li nekoj koj imal iskustvo kako e toa kratok protokol i sto terapija se prima pred i po inf.se nadevam deka pak ke me ima vo spisokot pogore no mi rekoa 3 mesci pauza i pak jovo na novouser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1763
21.11.2012 11:18:08   
firenca didi

ИЗВОРНА ПОРАКА: @bebe

Devojki me interesira dali na embriotranferot prisustvuva i soprugot, gledav na internet vo stransvo e taka, dali i kaj nas e taka, znam deka od vas ke dobijam odgovor bidejki vie imate iskustvo?
I nesto okolu punkcijata kako e pripremata za vo sala?

zavisi vo koja bolnica si na primer sistina nikogas ne ponudile da e soprugot tamu prisuten za punkcija nisto strasno samo ke te smestat vo soba ke dobies potrebni inekcii vleguvas vo sala kade ima i sestra i biolog i anesteziolog i normalno doktorot koj te vodi dobivas celosna anestezija se budis poslem nekoj saat vo soba lezis 2-3 saati i te pustaat doma nomila ne se zamaraj so toa se e lancan sistem se ke bide okuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1764
21.11.2012 14:45:02   
skopjance
@bebe jas koga pravev ivf i vo sistina i vo sv.lazar soprugot ne prisustvuva na et .pravev i na privatno i preku fondot taka sto i vo dvata slucaja e isto.
Za punkcijata te nosat vo soba , ti davaat seksi spavaca i inekcii diazapan i progesteron. Te nosat vo sala na boks so spavaka, ti oblekuvaat corapi, anestiziologot ti dava celosna anestezija, doktorot ke izvrsi punkcija mislam deka trae se okolu 15 min. te nosat vo soba da se odmoris nekolku casa. Mene mi dado biskviti i sok zatoa sto punkcija se pravi na gladno a ke pominat nekolku cas i ogladnuvas. Ke imas malku bolki vo stomakot ali izdrzlivi. mnogu zavisi kolku jk izvadile. Ako ne mozes da gi izdrzis bolkite mozes da pobaras za smiruvanje. jas pravev 2 punkcii i ne mi trebase nisto dodatno protiv bolki. Srekno i bez strav ne e nisto strasno.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот firenca didi)
Непосредна врска до пораките: 1765
21.11.2012 15:12:25   
minaj
firenca didi,jas imam PCOS i bev stimulirana so kratok portokol isto kaj d-r Tase....ishodot ke go znam na 28.11 user posted image .So inekcii pocnuvas od 2 den men. i terapijata trae okoklu 12-13 dena.Jas pocnav so Fostimoni i odev sekoj den bukvalno od 5 den do 11 den na eho i ispituvanje E2.Toa e za da se spreci hiperstimulacija.Primiv i 4 Cetrotide koi privatno si gi kupuvas i mislam uste 6 Menopuri poslednite dena pred stop inekcijata.Ti posakuvam mnogu sreka ponatamu....

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 1766
21.11.2012 16:34:21   
milasteve
ete me i mene,jas vo nedelata imav punkcija samo 2 jajce kletki izvadia a drugite 10 bea prazni.od tie dve jajca samo ednoto uspesno,vcera mi se javi emriologot i mi kaza uste ne pocnalo da se deli od kletkata i ne se znae so ke se sluci,vcera vremeto zastana za mene,ne mi se ziveese,ama sabajlevo me izraduvaa od bolnicata /moeto malecko porasnalo,utre odam na transfer,presrekna sum deneska.daj boze gospod da ni e napomos na site,mu blagodaram na boga so mi gi uslisa molitvite i so bese so mene,vi blagodaram na site za podrskata,mojata borba e ova pominav dosta losi denosvi so hiperstmulaicjata ama poleka se doaga na svoe,ve guskam siteeeeee

(Одговор на членот minaj)
Непосредна врска до пораките: 1767
21.11.2012 17:02:08   
Didi80
milasteve user posted image user posted image user posted image ajde toa edno neka ti bide srekno i da te napravi mnogu mnogu srekna user posted image user posted image user posted image user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: milasteve

ete me i mene,jas vo nedelata imav punkcija samo 2 jajce kletki izvadia a drugite 10 bea prazni.od tie dve jajca samo ednoto uspesno,vcera mi se javi emriologot i mi kaza uste ne pocnalo da se deli od kletkata i ne se znae so ke se sluci,vcera vremeto zastana za mene,ne mi se ziveese,ama sabajlevo me izraduvaa od bolnicata /moeto malecko porasnalo,utre odam na transfer,presrekna sum deneska.daj boze gospod da ni e napomos na site,mu blagodaram na boga so mi gi uslisa molitvite i so bese so mene,vi blagodaram na site za podrskata,mojata borba e ova pominav dosta losi denosvi so hiperstmulaicjata ama poleka se doaga na svoe,ve guskam siteeeeee

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1768
21.11.2012 17:08:36   
Bogdancanka
миластеве мила ајде успешен трансфер,дај боже набрзо да си ги видиш user posted image цртки
инаку јас да ви кажам мене нешто душата ми се стега,се прашувам колку исправно постапив што ќе одам кај др.Поповиќ како ќе бидам прифатена од докторотuser posted image user posted image user posted image леле безброј прашалници ми се мотаат низ глава,навечер кога легнувам никако да заспијам имам некој немир во себе...незнам што ќе бидеuser posted image од друга страна се тешам тоа ќе биде обичен преглед ако се договориме ќе продолжам со инвитро кај него ако не ќе барам друг,сепак ова е чувствителна тема сакам малку по отворен доктор кој ќе ми влее малку надеж....нели не барам многу?

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1769
21.11.2012 18:21:11   
gina
rr jas denes bev vo bitola i od vecerva pocnuvam so fostimoni po 3 pet dena i superfakt 0,25 i za pet dena na kontrola deneska proveriv tri E2, PGN i LH porano go proveruvav samo E2 a sega mi rece i LH neznam zosto malku sum zagrizenauser posted image

milasteve user posted image ti posakuvam uspesen transfer i bidi opustena SREKNO!!!

Bogdancanka mila sto ti e na tebe zosto nemir za tebe ova e nova nadez vidi se so doktorot ako ne e ok ima i drugi ama znam deka ke bide se vo red ti drzam sreka i bidi malku poopustena oslobodi si go srcetouser posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1770
21.11.2012 20:09:46   
mesecina83
еве денеска бев на пункција се помина во најдобар ред се е супер ми дадоа терапија доксицилин 5 таблети ,кринон гел 5 чепчиња ,аспирин 100 мг ,тифол таблети и дехматазон од 0,5 мг и ни рекоа дека секој ден ќе ни се јавуваат да не известуваат како напреднуваат јајце клетките дали се оплодени и дали на 3 ден или на 5 ќе се прави трансфер сопгругот го прашал докторот петановски колку јајце клетки имало тој само рекол дека од сите денеска што правеле пункција јас сум имала најдобри јајце клетки сега само се молам на бога и на богородица да биде се во ред до крај конечно дојде крајот на нашите макиuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1771
21.11.2012 23:11:49   
Melanija RR
milasteve user posted image user posted image user posted image се ќе биде добро

mesecina83 user posted image

Bogdancanka RR не се секирај право на избор е ,лично после не успешно ифв би сменила доктор.Ако ништо друга за нова надеж и верба user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот mesecina83)
Непосредна врска до пораките: 1772
21.11.2012 23:12:37   
chery33
миластеве мила ајде успешен трансфер,дај боже набрзо да си ги видиш цртки
инаку јас да ви кажам мене нешто душата ми се стега,се прашувам колку исправно постапив што ќе одам кај др.Поповиќ како ќе бидам прифатена од докторот леле безброј прашалници ми се мотаат низ глава,навечер кога легнувам никако да заспијам имам некој немир во себе...незнам што ќе биде од друга страна се тешам тоа ќе биде обичен преглед ако се договориме ќе продолжам со инвитро кај него ако не ќе барам друг,сепак ова е чувствителна тема сакам малку по отворен доктор кој ќе ми влее малку надеж....нели не барам многу?
BOGDANCANKA milice tolku se izmaci dodeka gi sobra dokumentiteza ivf opsuti ja dusata sega vidi razgovaraj ne brzaj..doktorite se preoptereteni so svojata rabota i mnogu pacientki ne ocekuvaj od nikogo nekoe posebno vnimanie..a znam sto ti saka dusata istoto i jas go barav kaj dr .popovic pogolema komunikacija so mene ama nisto od toa kako masina se raboti tamo pa ako se fati ok ako ne ideme ponataka.... da si smiris dusa i golema verba deka ke bide i osputeno so sreka neka ti e i te cekame so user posted image user posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1773
22.11.2012 0:06:42   
firenca didi

ИЗВОРНА ПОРАКА: minaj

firenca didi,jas imam PCOS i bev stimulirana so kratok portokol isto kaj d-r Tase....ishodot ke go znam na 28.11 user posted image .So inekcii pocnuvas od 2 den men. i terapijata trae okoklu 12-13 dena.Jas pocnav so Fostimoni i odev sekoj den bukvalno od 5 den do 11 den na eho i ispituvanje E2.Toa e za da se spreci hiperstimulacija.Primiv i 4 Cetrotide koi privatno si gi kupuvas i mislam uste 6 Menopuri poslednite dena pred stop inekcijata.Ti posakuvam mnogu sreka ponatamu....

minaj dali si preku fond ili privatno i od kade si jas treba li da patuvam non stop bidejki sum od skopje i koja terapija ja primas poslem transver pozdrav i se nadevam deka ke me izraduvas souser posted image bidejki najveke nadez mi vlea dr. Tase

(Одговор на членот minaj)
Непосредна врска до пораките: 1774
22.11.2012 10:37:52   
Adelle

НОЕМВРИ - ДЕКЕМВРИ

user posted image

user posted image АКТУЕЛНОuser posted image

16. 11. - minaj - ЕТ

18. 11. - milasteve - пункција

20. 11. - iviv - контрола (Битола)

21. 11. - mesecina83 - пункција

21. 11. - Didi80 - почеток со терапија

21. 11. - gina - почеток со терапија

22. 11. - milasteve - ET

29. 11. - Bogdancanka RR - преглед (др. Михајло - Систина)

x. 11. - @bebe - пункција

x. 11. - iviv - пункција

x. 11. - mesecina83 - ET

x. 11. - gina - пункција

x. 11. - Didi80 - пункција

user posted image user posted image user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image user posted image user posted image

23. 11. - Nate76 - тест

25. 11. - Adelle - тест

28. 11. - minaj - тест

user posted image ТРУДНИЦИuser posted image

*devojce* user posted image
babyhopeuser posted image

ПРЕГРАТКИ

Nivea user posted image
firenca didiuser posted image
skopjanceuser posted image

НАВИВАЧКИ

Bogdancanka RR, @bebe, Melanija RR, foksi, trust, gina, SOLE, Didi80, firenca didi

(Одговор на членот Adelle)
Непосредна врска до пораките: 1775
Страница:   <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Слободно време
predrag

Што правите во слободното време

читам (21%)

гледам ТВ (29%)

слушам музика (2%)

одмарам (13%)

нешто друго (12%)

СЛОБОДНО ВРЕМЕ??? (23%)

Број на сите гласови: 84

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!