RE: Вештачко оплодување III дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

babyhope -> RE: Вештачко оплодување III дел (30.11.2012 9:58:56)

minaj [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] честитки мила, да си имаш најсреќни [sm=9nebesa.gif] и да се радуваш на [sm=duda.gif][sm=duda.gif]
меланија мене можеш и официјално да ме избришеш од списокот, на сите други што го чекаат исходот им посакувам да се најдат на местото на трудници и да уживаат во најсреќните мигови од оваа постапка [sm=smiley31.gif]

dostickage -> RE: Вештачко оплодување III дел (30.11.2012 10:30:46)

Babyhope mila, kako si?

babyhope -> RE: Вештачко оплодување III дел (30.11.2012 10:54:18)

dostickage многу пишував во темата Бременост, и не сакам многу да ги потресувам сите идни [sm=nosecka.gif], но кај мене овие [sm=rozacrtici.gif] не беа баш на свое место. Се уште трчкам по ординации и клиники, за да исклучиме вонматрична бременост, но јас се плашам дека ќе биде најлошото. сепак останувам тука меѓу вас, поддршката многу ми значи и знам дека со РР ќе го пребродам овој тежок период за мене и мм. Ве гушкам сите што мислите на мене [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување III дел (30.11.2012 11:17:10)

Мила те избришав од список ама јас верувам дека е можно чудо.Кој е последниот збор на докторите и која недела треба да си?
[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

dostickage -> RE: Вештачко оплодување III дел (30.11.2012 11:21:33)

I jas ne veruvam deka prikaznata e zavrsena.
Se msialm deka na krajot na denot se kje bide dobro.

Mila bayhope te [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley31.gif[/image]najsilno

babyhope -> RE: Вештачко оплодување III дел (30.11.2012 12:48:56)

Драги девојки, јас искрено верував колку и вие но во 6 недела сум од бременост а од плод ни трага ни глас- го нема, не се ни познава дали воопшто бил вгнезден. Поради сомнеж за вонматрично направив и Бета ХЦГ и резултатот е 29,6 реф. вредности е <6,1. Дали некоја имала искуство со вакви вредности?

cleo -> RE: Вештачко оплодување III дел (30.11.2012 14:18:39)

Babyhope mila [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

iviv -> RE: Вештачко оплодување III дел (30.11.2012 18:32:48)

[sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување III дел (30.11.2012 19:24:18)

Kako ste dragi rr jas sum super cel den si lezam vo krevet deneska mi e 5 den od transfer daj boze do kraj se da bide vo red

Bogdancanka -> RE: Вештачко оплодување III дел (30.11.2012 19:56:00)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]ќе биде месечина само опуштено стискаме палци за тебе

Nate76 -> RE: Вештачко оплодување III дел (30.11.2012 20:41:26)

Devojki samo da ve izvestam deka deneska bev na prvo eho i zamislete bremena sum so bliznaci [sm=duda.gif][sm=duda.gif] ne mozam uste da poveruvam deka ova mene mi se slucuva kako son mi se cini [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Za dve nedeli treba da odime za srceva akcija, deneska doktorot gi merese i veli deka i dvete odgovaraat za 5 -ta gestaciska nedela t.e deka si se taman kako treba, mu se molam na boga samo se da bide dobro i ponatamu. Na site koi iscekuvaat im posakuvam sto pobrzo da ja osetet ovaa radost, ova mene seuste mi se cini kako son. Ve guskam site, i ajde samo ubavi vesti da slusame kaj site [sm=smiley31.gif]

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување III дел (30.11.2012 21:11:03)

Nate cestitki za prekrasnite vesti da ste zivi i zdravi ti i tvoite angelcinja i gospod da ve cuva sega samo uzivajte ve guskam

iviv -> RE: Вештачко оплодување III дел (30.11.2012 21:11:18)

leleeeee nate bravo stavrno e kako son no kaj tebe veke realnost za dvete mali [sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=bravo.gif] cestitki mila i se ke bide vo red ke vidis .
Toa od kaslanjeto pa dve se zakacile hihihihihi[sm=jezicek.gif] super bas mi e drago .

Ajde gospod neka e i so nas i nie da si docekame sega vakva neizmerna sreka so [sm=duda.gif ili [sm=duda.gif][sm=duda.gif] a moze i [sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Bogdancanka -> RE: Вештачко оплодување III дел (30.11.2012 21:16:57)

Нате честитки мила за твоите две ангелчиња[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување III дел (30.11.2012 21:41:51)

Transfer na 3 embrioni vo stadium na blastocyst,early blastocyst i morula na 5 den od razvoj sto znaci ova moze li da mi kaze

Toa go pisuva na slikata kade gi ima 3 embrioni sto mi gi stavija ve molam koj znae da mi odgovori

iviv -> RE: Вештачко оплодување III дел (30.11.2012 22:15:21)

deka od kletocni ti preminale vo razvoj sto znaci odlicno prodolzile da se ravivaat bravooo mila ke bide se vo red ajdee toa se odlicni enbrioni [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

gina -> RE: Вештачко оплодување III дел (30.11.2012 23:18:51)

babyhope [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] duso nemam zborovi so koi mozam da te utesam navistina mi e mnogu zal no ne se predavaj i ti eden den ce si gi vidis [sm=rozacrtici.gif]

Nate mila prekrasni vesti [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] cestitki uste ednas[sm=duda.gif][sm=duda.gif]

iviv i mesecina vie sega bidete opusteni [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

babyhope -> RE: Вештачко оплодување III дел (30.11.2012 23:23:21)

ти благодарам gina [sm=smiley31.gif], нема откажување, одиме напред [sm=bravo.gif].
Nate со убаво да си ги истуркаш [sm=9nebesa.gif] и да си се радувате на вашите [sm=duda.gif][sm=duda.gif] за неколку месеци...[sm=metulj.gif][sm=metulj.gif][sm=metulj.gif]

iviv -> RE: Вештачко оплодување III дел (30.11.2012 23:36:46)

bebe kako si ti kako gi pominuvas denovive ? :)

ИЗВОРНА ПОРАКА: @bebe

iviv, jas sum vo remedika kaj d-r haxi lega, mislam deka i ti si bila kaj nego, kako pomina togas dokolku e taka, lele kolku sum vozbudena, ama znam deka gospod ke bide so nas, jas i ti znaci se vo isto vreme punkcija, transfer, iscekuvanje... site da bideme dobri i da imame ubavi rezultati
Nate 76 go cekame tvojot ubav rezultat, ubavi dve crveni crticki [sm=bravo.gif]

@bebe -> RE: Вештачко оплодување III дел (1.12.2012 8:25:38)

Eve veke denes mi e 5 den od ET, do sega sum mnogu poslusna samo odmaram pred tv, internet i citam spisanija, se osekam opustena do sega fala mu na gospod, normalno ne e lesno i da se lezi po cel den ha ha, vooglavno apsolutno nisto ne osekam, se e vo red, a od drugata nedela mi rekoa mozam i da potstanuvam, kazete mi informacija koga bi trebalo da se vgnezdeni embrionite , ajde uste malku vreme ostana, iskreno jas mnogu se nadevam na uspeh voopsto do sega, mene mi vratija 3 embrioni vo stadium 8 kleki grade(1 na rimsko), 8 2 b m i 6 kletki grade (2 na rimsko), neka rastat i neka mi donesat radost, uspeh na site i ve [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

iviv -> RE: Вештачко оплодување III дел (1.12.2012 11:59:33)

super mila i jas se nadevam na uspeh za dvete so po [sm=duda.gif] ili [sm=duda.gif][sm=duda.gif] ma kolku dade gopod hahahaahaha.
Jas iskerno celo vreme si stanuvam i si sedam polusednata deneska durii do prodavnica bev mi rekoa deka normalno treba da se odnesuvam prvite dva tri dena da podlegnuvam a sega veke se normalno neznam i jas prviot pat se zakovav za krevet zosto taka mi rekoa i mislam deka psihata me utepa togas sekoj poteg mi bese strav da go napravam .Sega si rekov kako sakal gopsod taka ke bide i ne se optovaruvam tolku samo neka se so nas gospod i majka bogorodica neka ostene barem edno bebence vo mojava utroba i neka ne napravat srekni rodeteli
Jas mislam deka vaka polabavo e bolje toa ako saka da se fati veke sise fatilo i nema kaj da bega .Samo pozitivni misli se dovolni i se ke bide vo red [sm=bravo.gif]

iviv -> RE: Вештачко оплодување III дел (1.12.2012 12:07:28)

Gina mila se vrati li sto napravi kako pomina na punkcijata? Ajdeeeee site da si se raduvame na nasite bebinja [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

skopjance -> RE: Вештачко оплодување III дел (1.12.2012 18:31:43)

Nate 76 so sreka i golemi da rasnat [sm=duda.gif][sm=duda.gif]
Imaj lesna i srekna [sm=nosecka.gif]
@bebe i mesecina 83 vi pozeluvam se najdobro i vi prakam [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif] pa i vie da ne izraduvate kako nate so nekolku [sm=duda.gif]

Ummu_Ajna -> RE: Вештачко оплодување III дел (1.12.2012 19:22:02)

zdravo na site. ja imam edno prasanje za onie sto napravile IVF. zasto ne smee da se tanuva od krevet i posle oploduvanjeto koga se stanuca trudna. zasto ne e dozvoleno dvizenje razlicna hrana od toa sto sme go jadele sekoj dnevno?. dali se smee da se iZleze da se prosetaat onie zeni sto pravele ivf? i me intresira preku fond kolku kosta vkupmo so sve lekovi so kontroli. a i ne preku font kolku vkupno kosta. pozdrav na site i go molam gospod na site da vi fati od prv pag. jas ke pravam za pocetok inseminacija. daj boze da
fati od prvo.

iviv -> RE: Вештачко оплодување III дел (1.12.2012 19:53:24)

@bebe ,mesecina 83 i jas mislam deka sme so veke napraven transver ako ne gresam mesecina mila ne gledam koga si ti za test da te dodame na spisokot i trite da si gi vidime nasite [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif] normalno kako i site naredni koj cekaat i koj se del od seto ova [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ummu_ajna jas prvoto ivitro go lezev ali sega ova ne tolku si stanuvam zosto taka mi kazaa od bolnicata a ima i dosta primeri na formuov koj resile polagano da go svatat 3 ili 4 itn pat pa koga najmalku se pazele togas se fatilo nema pravilo i vo vestackoto oploduvanje sepak kako ke se dogovortie so doktorot jas pravam kako sto ke mi kazaat i moram da priznaam deka ovoj pat mi e mnogu polesno .Za plakanjeto se zavisi sto ke ispituvas pak toa so bolnicata zavisi kolku lekarstava ke primis itn.ke vidis inaku participacija preku fond e 6000 den plus minus uste 50 evra.
Gina mila kaj si cel den te cekam kako se tvoite [sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>