RE: Вештачко оплодување III дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Adelle -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 11:23:54)

iviv честитам! Направи пак тест на 8ми, задутре и ако е втората цртка подебела, тогаш тоа е тоа!

iviv -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 11:31:42)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Adelle

Се сложувам целосно со Нивеа. Докторите прават за нас се што е можно, останатото е Божја волја.

Него, многу сте ми смешни што толку форсирате на 14/15 ден морало преку крв тест. Не, не мора, доволен е тогаш и тест преку урина. Овде воопшто не правиме преку крв, додека не добиеме позитивен тест преку урина.

А инаку за примерот на babyhope само ќе кажам дека не ми е јасни како докторката не знае дека на 9ти ден од трансфер може да покаже позитивно заради СТОП инекцијата (Прегнил) што ја добиваме затоа што е тоа инекција која содржи бета хцг хормон.

Ova ne sum go znaela za pregnil inekcijata stvarno devojki kazete vase iskustvo ve molam ne znam dali da se raduvam .......ama dladoko vo mene sum sreknaaaa i znam deka moite bebinja se vnatre [sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 11:36:49)

iviv прегнил инекцијата од 5 000 излегува од организмот окоу 12-14 ден,баш тоа во темата Инсеминација го коментираме тоа.
НО, од примањето,ако не сум грешка за ифв прегнил примате 2-3 дена пред пункција,така што поминати се кај тебе повеќе денови.
Ајде сети се и изброи 14 дена од кога ја прими инсекцијата?

ТУКА е темата за прегнил
Јас мислам дека тоа е тоа кај тебе [sm=smiley1.gif][sm=rozacrtici.gif]

iviv -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 11:41:58)

na 22 primiv pregnil inekcija ama mislam deka bese poslabata ne od 5000 ne sum sigurna se prima poslaba ili jas sum greska ama se si mislam deka ne bese 5000[sm=zmeden.gif]

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 11:46:35)

Точно 14 дена е денес [sm=smiley1.gif]
Обично се дава од 5 000 или од 10 000 прегнил или слично

babyhope -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 11:51:07)

iviv мила честито [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] опуштено, ова е добар знак ќе биде и вториот за два дена [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] Ти посакувам најлесни [sm=9nebesa.gif] и да се радувате на [sm=duda.gif][sm=duda.gif] [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Adelle јас не примив Прегнил пред пункција, примив едни поскапи инекции -Ovidrel кои не се уринарни и не се покажуваат на урина. Затоа на 9 од трансфер + 5 дена од примањето на оваа инекција се 14 дена, што нема врска со исходот на [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]
iviv мила немој да се сомневаш, ова е тоа, само позитивни мисли и немој ништо да ја помати твојата радост денес [sm=bravo.gif]

Adelle -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 11:56:55)

Тоа сакав да докажам, ама не можев да постирам сега, имав некој проблем со интернетот.

СТОП инекцијата се чисти од организмот 14 дена откако е примена. После 14тиот ден не влијае на резултатот. А исто битно е и кога сте имале ЕТ, дали на 3 или на 5 ден. Ако е на 5ти ден тогаш поголеми се шансите порано да ви покаже точен резултат на пример на 9ти ден од ЕТ, а ако сте имале ЕТ на 3 ден тогаш подобро да почекате.

Adelle -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 12:14:19)

ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope

iviv мила честито [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] опуштено, ова е добар знак ќе биде и вториот за два дена [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] Ти посакувам најлесни [sm=9nebesa.gif] и да се радувате на [sm=duda.gif][sm=duda.gif] [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Adelle јас не примив Прегнил пред пункција, примив едни поскапи инекции -Ovidrel кои не се уринарни и не се покажуваат на урина. Затоа на 9 од трансфер + 5 дена од примањето на оваа инекција се 14 дена, што нема врска со исходот на [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]
iviv мила немој да се сомневаш, ова е тоа, само позитивни мисли и немој ништо да ја помати твојата радост денес [sm=bravo.gif]

Ovitrelle или Ovidrel се исто како Прегнил, само се појаки и затоа се дава 1 Овидрел инекција, или 2 Прегнил (најчесто). Се покажуваат на урина исто како и сите такви слични инекции.

Ова е од еден словенечки сајт, на македонски не можам да најдам.

Test nosečnosti
Če opravite test nosečnosti na serumu ali urinu po uporabi zdravila Ovitrelle in še do deset dni po tem, se lahko pojavijo lažni pozitivni rezultati testa. Če niste prepričani, se pogovorite s svojim zdravnikom.

Еве и на англиски нешто:

Ovidrel is genetically engineered form of human chorionic gonadotropin (hCG) which is used to trigger ovulation in women undergoing infertility treatment. Ovidrel is given as a subcutaneous injection and comes in a premixed syringe. Ovulation usually occurs between 36 and 40 hours after ovidrel is given. In women undergoing an intrauterine insemination (IUI), the procedure is performed 38-40 hours after the ovidrel injection. In women undergoing IVF, the egg retrieval is performed approximately 36 hours after the ovidrel injection. Ovidrel will cause a urine pregnancy test to be positive. Therefore, if you have taken ovidrel, you should not do a urine pregnancy test for at least 12 days after the injection as you may get a false positive result.

Нивеа -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 12:23:14)

iviv duso Daj Boze da e toa toa!!![sm=nosecka.gif]
ajde site sme so tebe [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mesecina83 -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 12:32:37)

iviv cestitki za pozitivniot test daj boze do kraj da e se vo red kaj tebe i site dr rr koi gi cekame 2 crti boga da ne cuva

iviv -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 12:33:53)

znaci toa toa e sepak mene mi 14 den od inekcijata a deka bev bolna piev po eden kup caevi i tecnoosti taka sigrino sum ja isvrlila za 14 i pol dena hahahahahah

Kanela -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 12:36:50)

Zdravo na site idni majki jas sum veke majka pa onaka si citkav po forumov i naidov na ovaa tema, pred se daj boze site da se izraduvate so po edno bebuvce Vi citam site veke podlgo vreme i vi cestitam na borbata i istrajnosta ... Iviv cetitki... mila [sm=bravo.gif] se ke si bide ne edno dve[sm=duda.gif][sm=duda.gif] da ti dade Gospod.

Adelle ne te razbiram ti rabotis vo nekoja od Klinikite sto si tolku upatena [sm=zmeden.gif]

Adelle -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 12:49:22)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kanela

Adelle ne te razbiram ti rabotis vo nekoja od Klinikite sto si tolku upatena[sm=zmeden.gif]

А треба да работам на клиника за неплодност за да сум така запознаена со својата болест? Не, не работам воопшто во здравство, само сакам да бидам добро информирана за она што се случува со мене во овој период и сакам да бидам информирана за целиот процес низ кој поминува моето тело. [sm=smiley1.gif]

chery33 -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 14:21:36)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]iviv cestitki milice sigurno e bremenost...
a sakam da se nadovrzam na muabetov vo vrska so Adelle i babyhope slucajot tvoj...deka tolku rnao pokazalo [sm=modricrtici.gif] a posle ni trag od embrionceto dvete crtki se rezultat od pregnilot stop inekcijata ,,,ne e toa nacin na rab na nieden doktor so mokraca tolku rano mozebo taktika na doktorkata sum bila tami (sumliva i doktorka i odrinacijata vo stan od 50 m hmm)secudam kakao dobila odobrenie od fondot da go raboti ivf vo takvi uslovi

iviv -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 14:28:51)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Adelle

Тоа сакав да докажам, ама не можев да постирам сега, имав некој проблем со интернетот.

СТОП инекцијата се чисти од организмот 14 дена откако е примена. После 14тиот ден не влијае на резултатот. А исто битно е и кога сте имале ЕТ, дали на 3 или на 5 ден. Ако е на 5ти ден тогаш поголеми се шансите порано да ви покаже точен резултат на пример на 9ти ден од ЕТ, а ако сте имале ЕТ на 3 ден тогаш подобро да почекате.

jas ne se soglasuvam deka ima vrska transverot so rezultatot dali nadvor ili vnatre vo matkata tie sekako rastat isto i na vtori i na trti den da gi vratat podenakvo isto mora da se ravijat za da bide rezultatot dobar potocno da si bremena tie ne rastat ralicno.Ako e taka mene na 3 ti den mi gi vratija i mi rece bilogot na 12 den od tranansver sto i da e ke pokaze .

Inaku devojki se javiv vo bolnicata i dr mi rece da se olabavam toa e toa i vo sabota krv no da ne se sekiram i pak go preprasav dali moze sega da e lazno pozitivno mi odgovori NE .
Ajde gospod e so nas i ne cuva ke pomogne kaj site [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

elenak -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 14:32:35)

Ne sum pisuvala na temava ama vo posledno vreme se zainteresirav I postojano ve citav.Iviv tolku bese opustena i pozitivna,znaev deka toa ke to donese pozitiven rezultat.Navistina se raduvam mila za tebe,sega bidi uste poopustena I imaj si lesna bremenost,[sm=duda.gif] ili [sm=duda.gif][sm=duda.gif]pa da se druzime vo temite za bebinja.

chery33 -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 14:37:23)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Inaku devojki se javiv vo bolnicata i dr mi rece da se olabavam toa e toa i vo sabota krv no da ne se sekiram i pak go preprasav dali moze sega da e lazno pozitivno mi odgovori NE .
Ajde gospod e so nas i ne cuva ke pomogne kaj site

[sm=nosecka.gif] cestitki iviv

Kanela -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 14:57:23)

Cestitam Addele na tvoeto znaenje i upatenost vo medicinata, no te molam tvoeto znaenje ne go prenesuvaj kako sugestija do drugite forumdziki neka si bide samo tvoe soznanie taka e pofer prema site neli....a mislam i kon tebe. Dragi moi samo Gospod znae se a nie ne sme Gospod.
Se izvinuvam na ostanatite ama stvarno bev isprovocirana so tolku mnogu "znaenje" pa dobro da mu se nevidi nekoj ima pravo i da se raduva deneska, ama pusto Makedonski sindrom ti e toa.

Pozdrav do site i vi posakuvam sto pobrgu do bebe, Addele ne se trudi da mi odgovoris nema veke da ti repliciram sto i da kazes, tuka zavrsuvam ti posakuvam samo mnogu sreka i na tebe.

Melanija RR -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 15:31:48)

Kanela добре дојде на РР [sm=smiley1.gif]

Милички некогаш може се разбираме и погрешно ова е вертуелен свет сепак [sm=smiley1.gif]
Kanela не се работи за сугестија туку сите споделуваме она што го знаеме,лични искуства,од прашања до доктори и така се учат доста работи.
Сите гледаме да дадеме допринос со свое знаење не можеме да сугерираме кој што ќе прифати е негово право.
Впрочем како викаат кој не се радува на туѓа среќа нема да знае ни на своја.[sm=smiley1.gif]Сите сме во иста или слична каша.
Поентата беше за совет кога е според на секој сознанијата да се направи тест за бременост.
Ни јас нема веќе да реплицирам [sm=smiley2.gif]

Чекаме уште многу [sm=rozacrtici.gif] било на кој начин добиени [sm=sloncek.gif]
Ивив чекаме една убава голема бета [sm=bravo.gif]

iviv -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 16:32:11)

Se soglasuvam so tebe Melanija moze neakajki da dojde do nedorazbiranje jas sum clen od 2009 godina i na pocetok na ovaa tema me ima kade go pravev i prvoto invitro no sepak topliot zbor ke te utesi kako do sega sto sme ja dobivale site [sm=smiley1.gif]. Nekogas vo poublazena forma rabotite se svakaat po razlicno .Sega samo sabota da dojde i daj boze se da bide vo red .
Izvinete ako jas dovedov do nekoe verbano nedorazbiranje ne mi bese takva namerata jas samo sakav radosta da ja spodelam so vas no sega ke se raduvam od sabota nataka [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] bidejki nekako se ukociv sega [sm=smiley14.gif] .

Sekoj den se molev i ke se molam na gospod i na majka bogorodica dva pati bev vo crkva i mojata molitva bese vakva :
GOSPODE POMOGNI MI NE SUM SEBICNA PODARI MI EDNO KE BIDAM PREZADOVOLNA OSTAVAM PROSTOR ZA TIE ISTO STO CEKAAT BEBENCE KAKO MENE PODARI IM I NA NIV EDNO SVEKA ZAPALIV I ZA SITE SE POMOLIV .
Taka da mili moi kako gopsod nikoj ne e ajde ke pomine uste utresniot den pa vo sabota ke vidime beta hcg sto ke pokaze

Nate76 -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 17:54:40)

Iviv dusicke [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] kolku samo me izraduva, cestitam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Od samiot pocetok nekako kako da imav pretcuvstvo za tebe deka ke uspees , i vo porakite mi deluvase nekako opusteno,[sm=smiley32.gif]
A neli ti rekov deka nastinkata odi so bremenost [sm=smiley36.gif]
Lele mnogu mi e milo , ti posakuvam lesna bremenost i zivo i zdravo [sm=duda.gif] ili moze i [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

cika -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 19:00:29)

iviv mila cestitki tolku mnogu se izraduvav kako jas da sum uspeala poso sum mn slicna na tebe so problemot , ti posakuvam lesna bremenost [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image] i  srekni [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image] denovi  pozz do site i site da se izraduvame 

Мецана -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 19:12:30)

Богданчанка, закажувањето кај др. Лазаревски до пред некое време беше за 2-3 месеци за прв преглед (не важи ова за тие кои веќе биле кај него на преглед). Сега не знам како е, дали можеби има некоја промена, со оглед на тоа дека сега е таму и др. Ивановски.
Ивив честитки за[sm=modricrtici.gif], сега само смирено и се ќе биде во ред.

Adelle -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 19:27:37)

Јас не можам да верувам дека постојат такви луѓе кои не сакаат да чујат друго мислење, мислам...свака част, стварно.

Kanela мила ако ти смета моето знаење (кое патем е само пренесување на знаење на доктори, не сум си го измислила јас сето ова преку ноќ па ајде ќе им солам памет сеа таму на форум) не го читај бе златна, кој те тера да го читаш. Јас пренесувам ИСКУСТВА, мислења на доктори и никого не убедувам, не знам кај го виде ти тоа. Јас само сакам да помогнам, како што некој ми помогнал мене да научам се ова што сега знам. Се борам за тоа да девојките кои се во оваа постапка знаат точно што се случува со нашето тело кое поминува низ виор од хормони, инекции, стимулации. Кој не сака да го знае сето тоа, не мора да го чита. Ништо лошо не мислев со тоа што пренесувам мислења и знаење на доктори и искуства од друга држава која има голем степен на излечен стерилитет.

На iviv и посакувам се најубаво и како што виде најпрво и честитав за бременоста, а после и пренесов други мислења кои верувај дека се проверени, не зборувам на памет. Јас само кажав што мислам, затоа што на моја блиска пријателка и се случи токму тоа, на 9 ден правеше тест се израдува до бесвест и после и рекоа дека не е бремена туку имала сеуште бета хцг од прегнил инекцијата. Е сега, сакате верувајте, сакате не.

Ако мислите дека немате потреба од друго мислење тогаш не прашувајте.

И да Kanela јас сум дел од овие девојки и се борам за бебе како и секоја од нив, па знам точно низ што секоја поминува и сакам само да помогнам, а ти како што видов веќе имаш дете па можда не си го поминала овој пат.

Ummu_Ajna -> RE: Вештачко оплодување III дел (6.12.2012 19:42:16)

samo toj sto go pominal ova na svoja koza znae naj dobro kako mu e, a tie sto imaat deca ke gi zamolam da pomognat na tie sto nemaat deca, da pomognat so iskustvs i takvi rabotis. dzabe starite ne rekle dodeka ne se izgoris na svoja koza ne znaes
kako e. zatoa da ne sme pod koza na onie sto go pominuvaat ovoj pat, moze ke dojde
vreme i ova jas da go pominam. jas go molam gospod site sto imaat ivf da im dade po edno bebe a i po dve sto da ne sve sto e od boga welcome

Страница: <<   < Претходна страница  80 81 [82] 83 84   Следна страница >   >>