Bethany -> RE:Колку ги почитуваме правата на другите? (23.12.2011 12:44:43)
|
Жално, но вистинито. [sm=smiley13.gif] Не знам зошто е така, ама па и јас во последно време се доживувам такви случки. Наиме со моето мало бебе од 3 месеци. Нели би требало по некое опште правило бебињата да имаат првенство секаде, на педијатар, ортопед итн. Така ми мене кажаа. Ама па што се случува. Одиме на ортопед, чекална 2 са 2 , 100 луѓе и возрасни и деца, секакви вируси полно. Не бе, никого не е брига што има мали бебиња, битно е старите си се наредиле пред сам влез на врата (тоа ме најмногу нервира) и кога има речеш дека бебињата имаат предност, само те бело погледнат. [sm=hudicek.gif] И ајде па влеземе внатре, на излегување му кажувам на докторот дека има уште бебиња надвор да ги земе првин нив (нели такво е правило) а па тој ми вика: гледај си го ти твоето, они ќе си направат ред. На гордост му ударив оти му кажав , забога доктор, па да прави ред! Еднаш ми па еден човек кажаа: ех па и моите деца кога биле бебиња чекаа. Па сега тој има предност оти се неговите чекале. [sm=smiley29.gif] Порано бев многу посмирена, потрпелива, попуштив, не ми беше толку гајле, ајде ќе се откажев од своето право, ако неко поминува преку ред, јас му кажам, ама сега со бебе, во состојба сум и да многу дрско одговорам, бидејќи се борам за интереси на моето дете.
|
|
|
|